Povežite se s nama

U fokusu

Prirodni vitamini

Objavljeno:

- dana

VITALNOST

Prirodni dodaci prehrani su prirodne tvari kojima dopunjavamo prehranu kako bi bila uravnotežena i kako bismo dobili sve što nam je potrebno za život.

To su koncentrirani proizvodi dobiveni iz žitarica, voća, povrća, soje i drugih mahunarki, mlijeka i riba. Načelo uravnotežene prehrane je da smo zdravi onoliko koliko su zdrave naše stanice. Uz uravnoteženu prehranu aktiviramo tijelo da samo počne popravljati oštećenja stanica. To najučinkovitije postižemo upravo prirodnim dodacima prehrane.

Tvrtka Neolife International, prisutna na tržištu više od pedeset godina, proizvodi 100% prirodne dodatke prehrane, dakle od istih sastojaka kao i hrana koju jedemo. Oduvijek su bili u samom vrhu istraživanja fitonutrijenata i stvaranju inovativnih formula koje su koncentrirale zaštitnu snagu svježeg voća i povrća u dopunama prehrani. Neolife ekstrahira aktivne sastojke prisutne u voću, povrću, cjelovitim žitaricama i plavoj ribi te zahvaljujući naprednim procesima za učinkovitost i sigurnost stvorio je niz proizvoda koji se nude u praktičnom pakiranju.

Idealno prirodno rješenje za deficitarnu prehranu adolescenata i odraslih može biti Pro Vitality koji se temelji na hranjivim tvarima iz cjelovitih žitarica, plave ribe, voća i povrća. Ove snažne hranjive tvari imaju ulogu u snabdijevanju energijom, u boljem djelovanju imunološkog sustava, u dijeljenju stanica i njihovoj zaštiti od oksidativnog stresa, u smanjenju umora i iscrpljenosti, u radu srca, mozga i živčanog sustava, u održavanja vida, zdrave kože, kose i noktiju.

Posebnu važnost treba posvetiti prehrambenim navikama djece. Kvalitetne dopune prehrani mogu pomoći premostiti nedostatke između onoga što djeca jedu i njihovih potreba za rast i razvoj. Neolife preporučuje za djecu potpuno prirodni dodatak prehrani Vita-Squares, multivitaminske tablete za žvakanje s aromom agruma, koji sadržava 18 esencijalnih vitamina i minerala, željezo i kolin. Riblje ulje je najvažniji dodatak prehrani kojim možete izravno popraviti zdravstveno stanje. Naša tijela nisu sposobna sintetizirati esencijalne masne kiseline kakvo sadrže riblje ulje, maslinovo ulje, riba itd. U dječjoj dobi, kada se mozak djece snažno razvija, i potrebe za ribljim uljem su mu izrazite. Omega-3 masne kiseline DHA i EPA nalaze se u masnim ribama, poput lososa, srdele, tune, haringe i skuše.

Prehrana bogata tim vrijednim supstancijama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece, poboljšava koncentraciju i pažnju, pospješuje učenje. Više informacija možete dobiti na mobitel 098/206-520.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!