Povežite se s nama

U fokusu

Prirodni vitamini

Objavljeno:

- dana

VITALNOST

Prirodni dodaci prehrani su prirodne tvari kojima dopunjavamo prehranu kako bi bila uravnotežena i kako bismo dobili sve što nam je potrebno za život.

To su koncentrirani proizvodi dobiveni iz žitarica, voća, povrća, soje i drugih mahunarki, mlijeka i riba. Načelo uravnotežene prehrane je da smo zdravi onoliko koliko su zdrave naše stanice. Uz uravnoteženu prehranu aktiviramo tijelo da samo počne popravljati oštećenja stanica. To najučinkovitije postižemo upravo prirodnim dodacima prehrane.

Tvrtka Neolife International, prisutna na tržištu više od pedeset godina, proizvodi 100% prirodne dodatke prehrane, dakle od istih sastojaka kao i hrana koju jedemo. Oduvijek su bili u samom vrhu istraživanja fitonutrijenata i stvaranju inovativnih formula koje su koncentrirale zaštitnu snagu svježeg voća i povrća u dopunama prehrani. Neolife ekstrahira aktivne sastojke prisutne u voću, povrću, cjelovitim žitaricama i plavoj ribi te zahvaljujući naprednim procesima za učinkovitost i sigurnost stvorio je niz proizvoda koji se nude u praktičnom pakiranju.

Idealno prirodno rješenje za deficitarnu prehranu adolescenata i odraslih može biti Pro Vitality koji se temelji na hranjivim tvarima iz cjelovitih žitarica, plave ribe, voća i povrća. Ove snažne hranjive tvari imaju ulogu u snabdijevanju energijom, u boljem djelovanju imunološkog sustava, u dijeljenju stanica i njihovoj zaštiti od oksidativnog stresa, u smanjenju umora i iscrpljenosti, u radu srca, mozga i živčanog sustava, u održavanja vida, zdrave kože, kose i noktiju.

Posebnu važnost treba posvetiti prehrambenim navikama djece. Kvalitetne dopune prehrani mogu pomoći premostiti nedostatke između onoga što djeca jedu i njihovih potreba za rast i razvoj. Neolife preporučuje za djecu potpuno prirodni dodatak prehrani Vita-Squares, multivitaminske tablete za žvakanje s aromom agruma, koji sadržava 18 esencijalnih vitamina i minerala, željezo i kolin. Riblje ulje je najvažniji dodatak prehrani kojim možete izravno popraviti zdravstveno stanje. Naša tijela nisu sposobna sintetizirati esencijalne masne kiseline kakvo sadrže riblje ulje, maslinovo ulje, riba itd. U dječjoj dobi, kada se mozak djece snažno razvija, i potrebe za ribljim uljem su mu izrazite. Omega-3 masne kiseline DHA i EPA nalaze se u masnim ribama, poput lososa, srdele, tune, haringe i skuše.

Prehrana bogata tim vrijednim supstancijama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvožilja, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida u dojenčadi i djece, poboljšava koncentraciju i pažnju, pospješuje učenje. Više informacija možete dobiti na mobitel 098/206-520.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje