Svečanost u marofskoj bolnici

U marofskoj je bolnici danas prije podne svečano obilježen početak radova na projektu „Izgradnja spojnog objekta između Odjela II i Odjela III, sa servisnom internom prometnicom i opremanje i opremanje službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof“.

SPAR
SPAR
SPAR
SPAR

Riječ je o velikom projektu, vrijednom 51,5 milijuna kuna, kojim će marofska bolnica dobiti nova 72 kreveta za palijativu pa će ih ukupno imati 89.  Novac je bespovratno dodijelio Europski fond za regionalni razvoj.

Osim izgradnje novog objekta, odraditi će se i energetska obnova dviju susjednih zgrada,  izgraditi će se trafostanica, a dio novaca će se upotrijebiti za kupovinu vrlo vrijedne medicinske opreme.

Smatra se da će se ovim zahvatima ostvariti najvažniji cilj – kvalitetnija skrb posebno ranjivih skupina. Posljedično će se rasteretiti obitelj i smanjiti stopa bolovanja.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić, najavio je završetak radova za 12. rujna sljedeće godine.

Bolnica na nacionalnoj razini

Uz probrane uzvanike iz struke, politike i lokalne vlasti, na svečanosti je bio i zamjenik župana Robert Vugrin, koji je prvo pohvalio Županiju na dobroj dinamici povlačenja novca u zadnja tri mjeseca pa potom i rekao da će marofska bolnica sa budućih 89 kreveta imati čak 30 posto svih ugovorenih kreveta u Hrvatskoj, čime se bolnica diže na nacionalnu razinu.

U ime Ministarstva zdravlja u Novi Marof je došao zamjenik ministra, dr. Denis Kovačić, koji je prije odlaska na tu funkciju bio vijećnik u Gradskom vijeću Novog Marofa. On je spomenuo još dva velika ulaganja u županijsko zdravstvo – izgradnja Spinalnog centra u Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice i izgradnja dnevne bolnice u Općoj bolnici Varaždin, a uskoro treba stići novac – 20 milijuna kuna – i za izgradnju objedinjenog hitnog prijema. – Ministarstvo zdravstva jedno je od najaktivnijih po povlačenju novaca iz Europske unije – rekao je doministar Kovačić.

 

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

Komentari

Komentara

loading...