Povežite se s nama

U fokusu

Pročelnica Matavulj: Nismo opteretili učitelje s božićnicima, izgubit će samo 20-ak minuta

Objavljeno:

- dana

GRAD “UVALIO” SVOJ POSAO ŠKOLAMA?

Grad Varaždin ponovno je prebacio svoj posao na škole i vrtiće i zadao razrednicima dodatni posao. Na to je na svojim Facebook stranicama upozorio i predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan.

– Ne ulazeći u sadržaj odluke o isplati “dječje božićnice” smatram da je neprimjereno i neodgovorno tražiti od učitelja osnovnih škola i djelatnika vrtića da uz svoj redovni rad obavljaju administrativne poslove za Grad Varaždin – napisao je.

No, pročelnica ureda gradonačelnika Grada Varaždina Branka Matavulj tvrdi da nije riječ o nikakvom pretjeranom dodatnom administrativnom poslu za učitelje.

– Zahtjeve učiteljica mora podijeliti, te zahtjeve djeca nose kući i vraćaju natrag učiteljici. Napravili smo web aplikaciju u koju se unose zahtjevi i izračunali smo da, s obzirom na broj rubrika, učiteljica za 25-djece treba potrošiti oko 20 minuta – rekla je Matavulj.

Priznaje da to nije obaveza učitelja i da ako netko to ne želi raditi, ne mora.

– U  tom slučaju trebali bi nam javiti o kojem se razredu, odnosno, vrtiću radi, i mi ćemo roditelje putem medija i putem naših web stranica zamoliti da dođu u Grad Varaždin predati zahtjev – pojasnila je Matavulj.

Izvor:
Foto:

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati