Povežite se s nama

Život i društvo

Profesionalizam na nivou!

Objavljeno:

- dana

3. ROĐENDAN SUPERNOVE – Ovogodišnju proslavu posjetilo rekordnih 20-ak tisuća posjetitelja

Veselo je bilo u četvrtak, 23. kolovoza, u Shopping Parku SUPERNOVA Varaždin. Povod je bila svečana proslava 3. rođendana specijaliziranog trgovačkog centra, omiljene obiteljske shopping destinacije ne samo Varaždinaca, već i stanovnika susjednih županija.

SUPERNOVA je tijekom cijeloga dana za posjetitelje pripremila niz atraktivnih glazbenih i zabavno-animacijskih sadržaja za sve generacije. Najmlađi posjetitelji dobro su se zabavili “grickajući” besplatne kokice ili uživajući u također gratis sladoledu uz odličnu zabavu u zabavnom parku gdje su se mogli voziti na vlakiću, a nije im bilo teško ni čekati u dugačkom redu kako bi oslikali svoje lice na modernom facepaintingu. Klauni, maskote, mađioničari, štulaši, plesne skupine različitih uzrasta i tamburaši samo dio repertoara Supernovinih rođendanskih proslava.

Točilo se i besplatno pivo u kojem su uživali oni malo stariji. Mnogi od njih rado su zapjevali, a najhrabriji i zaplesali uz specijalne glazbene goste – spektakularan nastup popularne dalmatinske klape Kampanel! Kao što i priliči rođendanima, ni ovogodišnja rođendanska proslava SUPERNOVE nije prošla bez velike i slasne rođendanske torte koju je na veliko zadovoljstvo posjetitelja razrezala voditeljica Shopping Parka SUPERNOVA Patricija Tkalčec, mag. eduk. kroat. i german.

Uspješno poslovanje

Poznato je kako posebno u doba ekonomske krize SUPERNOVA svakom novom poslovnom godinom bilježi stabilan rast poslovanja koji je rezultat visokofunkcionalne organizacije profesionalnog radnog tima te činjenice kako su vrhunska usluga i komoditet kupca apsolutni prioritet, što se ne vidi samo po vanjskog održavanju objekta, već i konstatno pristupačnim cijenama koje izlaze u susret najrazličitijim obiteljskim potrebama. Stabilna kvaliteta i postojana raznolikost 24 (inter)nacionalna brenda isključiva je formula za uspjeh varaždinske SUPERNOVE koja je izabrana u TOP 5 najinovativnijih trgovačkih objekata u okviru srednjoistočne i jugoistočne Europe (CEE i SEE: Across Award) te u okviru projekta CroTour: Najbolje u Hrvatskoj valorizirana kao vodeća shopping destinacija u našoj županiji 
WWW.SUPERNOVA.HR.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

“Pozivam i mlađe da se pridruže našim akcijama te postanu dobrovoljni darivatelji krvi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike Društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca.

U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravila te čestitala na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, a prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te liječnica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin.

– Varaždinska županija nalazi se u samom vrhu po broju prikupljenih doza krvi i ta činjenica nas sve skupa čini ponosnima i sretnima. Hvala svim darivateljima na njihovoj nesebičnosti, humanosti i plemenitosti. Posebno želim pohvaliti višestruke darivatelje koji trebaju biti primjer i motivacija novim, mlađim darivateljima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te izrazila nadu da će naša Županija i dalje ostati u samome vrhu po broju prikupljenih doza.

Gordana Jaklin, dr.med., je naznačila kako odjel unatoč borbi s pandemijom jako dobro funkcionira.

– Koristim priliku da se zahvalim svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha krvi – rekla je Jaklin.

Predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila se zamjenici župana na toplom prijemu, ali i podršci koju Županija pruža u radu Društva.

Nastavite čitati

Život i društvo

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe i službeno u vlasništvu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i službeno su postale vlasništvo Varaždinske županije.

Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma potpisali su u ponedjeljak, 25. listopada, u Županijskoj palači ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Anđelko Stričak.

– Danas je Varaždinska županija bogatija za 68.390.000 kuna, kolika je vrijednost nekretnina Doma za starije i nemoćne osobe koje smo u vlasništvo dobili bez naknade. Dom je izgrađen 1979. godine, a kapaciteta je 360 ležajeva. Županijska skupština je u rujnu jednoglasno donijela odluku o prihvaćanju ovog dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na taj način ćemo moći daleko kvalitetnije upravljati nekretninom, a sve na korist naših korisnika. Da je interes za smještaj u Dom velik, govori podatak da je na listi čekanja više od 2000 umirovljenika – rekao je župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju ugovora prethodila je odluka Vlade Republike Hrvatske, koja je zadužila resorno ministarstvo i HZMO da osiguraju sve uvjete, što je sada i realizirano, napomenuo je ravnatelj HZMO-a.

– Namjera je da prijenosom vlasništva omogućimo Županiji da i dalje investira u nekretnine Doma za starije i nemoćne, bez obzira je li to vezano uz proširenje kapaciteta ili poboljšanje stanja same nekretnine. Sada kao vlasnik može i aplicirati za korištenje EU fondova. Ovo je četvrti ugovor o prijenosu vlasništva koji je HZMO potpisao sa županijama, a do kraja godine ugovore planiramo potpisati ugovore s još sedam županija – naveo je ravnatelj Ivan Serdar.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zlatko Zuber i predsjednica Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje