Povežite se s nama

Život i društvo

Provedite “Kajkavski vikend u Novom Marofu”

Objavljeno:

- dana

TRI DANA MANIFESTACIJE

Pučko otvoreno učilište Novi Marof organizira “Kajkavski vikend v Marofu” koji počinje u petak, 20. siječnja, a završava u nedjelju, 22. siječnja.

Program je namijenjen svim dobnim skupinama, a njime Marofčani žele očuvati i njegovati kajkavski izričaj.

Kajkavski vikend počinje u petak otvorenjem izložbe slika na staklu i platnu Josipa Jagića u 17 sati u holu Kulturnog Centra Ivan Rabuzin. Sat kasnije, na istom mjestu izvodi se kazališna predstava amaterske družine Gregurevec “Koj te briga”, a upad iznosi 10 kuna.

U subotu u 10 sati održavaju se radionice marofskih udruga, a u 14 sati prezentacija lokalnih slastica. U 17 sati održava se kazališna predstava amaterske družine Lobor “U raju”, a sat kasnije “Penzija”, kazališna predstava dramske udruge “Kaj” iz Zaboka.

U nedjelju se održava Dječji kajkavski dan na kojem će se predstaviti 37 djece sa svojim kajkavskim pjesmama i 33 djece s likovnim radovima koji su pristigli na natječaj na temu Huda zima.

Izvor: ILUSTRACIJA/niveto.com
Foto:

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati