U laboratoriju Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje je u petak, 7. veljače, potpisan ugovor o opremanju prvog od dvaju laboratorija u budućem znanstveno-istraživačkom centru „Metalska jezgra“. Ugovor je vrijedan 11,3 milijuna kuna.

– Ovim činom radimo iskorak u završetku jednog od naših najvećih projekata, prvog znanstveno-istraživačkog centra u Međimurju vrijednog 32 milijuna kuna. Očekuje nas potpisivanje još jednog ugovora za nabavu opreme, završetak građevinskih radova, a potom i zapošljavanje triju doktora znanosti, što je preduvjet za dobivanje akreditacije ulaska u bazu znanstveno-istraživačkih organizacija Ministarstva znanosti i obrazovanja – poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Bit ćemo opremljeni vrhunskim uređajima kojima ćemo pokriti tehnološki vrlo napredno i zahtjevno područje. Laboratorij za prototipiranje bit će opremljen mjernim sustavom za 3-D optičko mjerenje, sustavima za direktnu digitalnu proizvodnju te pripadajućim softverima – rekao je ravnatelj „Metalske jezgre“ Mario Šercer.

Komentari

Komentara