Povežite se s nama

Život i društvo

Puce iz Šemovca ispred nosa odnijele pobjedu favoriziranim Picekima i osvojile olimpijsko zlato

Objavljeno:

- dana

Dječja olimpijada u Bartolovcu

Na 2. Dječjoj olimpijadi Trnovca Bartolovečkog – održanoj proteklog vikenda  u Bartolovcu – nastupilo je čak 200-tinjak dječaka i djevojčica iz cijele Općine, što je dvostruko više nego lani.

Olimpijada – koju organizira Udruga „Ulični plesači“ – namijenjena je osnovnoškolcima, a veliki je odaziv, prema riječima predsjednice Uličnih svirača, Tanje Solar, dokaz opravdanosti manifestacije. – Budući da u općini postoje natjecanja samo za odrasle, cilj Dječje olimpijade je da i oni najmanji pokažu svoje znanje i umijeće, a da se pritom i dobro zabave i druže. Još lani smo najavili da je cilj učiniti ovu manifestaciju tradicionalnom i očigledno smo na dobrom putu–rekla je Tanja Solar.

Klinci su se u 15 ekipa natjecali u sedam disciplina – nošenje jaja u žlici, preskakanje vijače trčeći, štafetna disciplina nošenja loptice na reketu, skakanju u vreći, prenošenje vode u grabilici, hodanju u paru zavezanih nogu, gađanju loptom s mjesta u gol te naposljetku povlačenje užeta. Najviše znanja i spretnosti pokazale su “Puce z Šemovca”, s bodom zaostatka slijde ih prošlogodišnji pobjednici, ekipa “Piceki” dok je trećeplasirana bila ekipa  “Trnovec“.

Prije natjecanja je, kako je već to i red na Olimpijadi, održano službeno otvorenje, paljenje mini baklje i mimohod natjecatelja, a prvu Dječju olimpijadu službeno je otvorio načelnika Općine Zvonko Šamec.

–Okupiti nekoliko stotina natjecatelja i isto toliko posjetitelja nije lako i ovom prilikom odajem priznanje organizatorima, udruzi “Ulični plesači”. Druženje, nova poznanstva, razvijanje sportskog duha i fair-play vrijednosti su koje mališani nose s ovog natjecanja – izjavio je Šamec dodajući da će Općina i u narednim godinama podržavati priredbu.

Inače, Dječja olimpijada organizirana je u sklopu obilježavanja Dana Mjesnog odbora Bartolovec pa su nakon Dječje olimpijade održani i sportski susreti za odrasle te druženje za mještane u povodu Dana Mjesnog odbora i svetkovine svetog Bartola.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na izlazu prema Kućan Marofu Hrvatske ceste gradit će rotor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Varaždin

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok u utorak, 19. siječnja, obišao je radove na komunalnoj infrastrukturi u Gornjem Kućanu i rekao: “Želimo pokazati građanima da nismo stali, građevinske radove nastavljamo izvan sezone”.

U Zelengajskoj ulici uređuje se prošireni kolnik te odvodnja oborinskih voda u dužini 450 metara. Vrijednost radova je oko 450.000 kuna, a radnici Colasa koriste lijepo vrijeme da radove završe u roku.

– Ovdje su građani dugo čekali, ljudi su imali velikih problema jer je ulica bila preuska i razrovana bez dovoljno upojnih jama pa smo na intervenciju građana i mjesnog odbora sada to počeli raditi – rekao je gradonačelnik i već najavio nastavak radova: “U Poljani će uz radove na aglomeraciji biti izvedeni i radovi na vodovodu. Ako posluži vrijeme neće biti prekida radova na našim ulicama i prometnicama”.

– Nakon natječaja očekuje se početak izgradnje rotora na izlazu prema Kućan Marofu što će raditi Hrvatske ceste, najavljuju se i uređenja većeg broja parkirališta uz zgrade. Sve što smo zacrtali napraviti je napravljeno, pa i više od toga. Prošla je godina bila rekordna, a ove godine očekujemo da će biti napravljeno još više – zaključio je gradonačelnik Čehok najavljujući izgradnju nekoliko rotora i daljnje uređenje varaždinskih ulica.

Nastavite čitati

Život i društvo

„Priprema, pozor, van!“: Općini Petrijanec povelja za naj-akciju u 2020. godini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Protekle se godine Općina Petrijanec uključila se u provedbu aktivnosti akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece”, kojoj je cilj potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince, u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih.

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva “Naša djeca” dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“.

– Cilj je akcije uključivanjem djece u donošenje odluka, razvijanjem ideja te samom participacijom u njihovom ostvarivanju, poticati razmjenu iskustva, razvijati građanske i socijalne kompetencije te zadovoljiti potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom, što doprinosi općem poboljšanju zdravlja i koordinacije pokreta, a s krajnjim ciljem uređenja prostornih uvjeta za boravak na otvorenom. Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta – ističu iz Općine.

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je Općine Petrijanec uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta.

Podsjetimo, Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825 kuna sa nekoliko različitih kombiniranih igrala.

Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125 kuna.

Spomenimo i to da je Općina Petrijanec u rujnu 2018. godine donijela Odluku Općinskog vijeća o uključenju u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a ukupno je za Povelje i Pohvale za “Naj akcije” 2020. godine bilo prijavljeno 57 projekata.

Nastavite čitati