Povežite se s nama

Život i društvo

Puce iz Šemovca ispred nosa odnijele pobjedu favoriziranim Picekima i osvojile olimpijsko zlato

Objavljeno:

- dana

Dječja olimpijada u Bartolovcu

Na 2. Dječjoj olimpijadi Trnovca Bartolovečkog – održanoj proteklog vikenda  u Bartolovcu – nastupilo je čak 200-tinjak dječaka i djevojčica iz cijele Općine, što je dvostruko više nego lani.

Olimpijada – koju organizira Udruga „Ulični plesači“ – namijenjena je osnovnoškolcima, a veliki je odaziv, prema riječima predsjednice Uličnih svirača, Tanje Solar, dokaz opravdanosti manifestacije. – Budući da u općini postoje natjecanja samo za odrasle, cilj Dječje olimpijade je da i oni najmanji pokažu svoje znanje i umijeće, a da se pritom i dobro zabave i druže. Još lani smo najavili da je cilj učiniti ovu manifestaciju tradicionalnom i očigledno smo na dobrom putu–rekla je Tanja Solar.

Klinci su se u 15 ekipa natjecali u sedam disciplina – nošenje jaja u žlici, preskakanje vijače trčeći, štafetna disciplina nošenja loptice na reketu, skakanju u vreći, prenošenje vode u grabilici, hodanju u paru zavezanih nogu, gađanju loptom s mjesta u gol te naposljetku povlačenje užeta. Najviše znanja i spretnosti pokazale su “Puce z Šemovca”, s bodom zaostatka slijde ih prošlogodišnji pobjednici, ekipa “Piceki” dok je trećeplasirana bila ekipa  “Trnovec“.

Prije natjecanja je, kako je već to i red na Olimpijadi, održano službeno otvorenje, paljenje mini baklje i mimohod natjecatelja, a prvu Dječju olimpijadu službeno je otvorio načelnika Općine Zvonko Šamec.

–Okupiti nekoliko stotina natjecatelja i isto toliko posjetitelja nije lako i ovom prilikom odajem priznanje organizatorima, udruzi “Ulični plesači”. Druženje, nova poznanstva, razvijanje sportskog duha i fair-play vrijednosti su koje mališani nose s ovog natjecanja – izjavio je Šamec dodajući da će Općina i u narednim godinama podržavati priredbu.

Inače, Dječja olimpijada organizirana je u sklopu obilježavanja Dana Mjesnog odbora Bartolovec pa su nakon Dječje olimpijade održani i sportski susreti za odrasle te druženje za mještane u povodu Dana Mjesnog odbora i svetkovine svetog Bartola.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje