Povežite se s nama

Međimurje

Pun pogodak: Tulum s(l)ova napunio knjižnicu: čitalo se, sviralo i pjevalo

Objavljeno:

- dana

TULUM S(L)OVA

OŠ Ivanovec pridružila se velikoj obitelji škola u kojima se održavaju Tulumi s(l)ova. U toj je školi, naime, u petak, 4. studenoga, prvi put održan Tulum s(l)ova, koji je napunio školsku knjižnicu!

Učenici su s nestrpljenjem isčekivali početak projekta čitanja iz užitka čiji je cilj utjecati na jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju.

Knjige, glazba, film…

Uz obvezno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas, učenici su se preko Skypea družili s Osnovnom školom Veliko Trojstvo iz Bjelovasko-bilogorske županije te predstavili svoje mjesto i školu jedni drugima, kao i svoje interese i aktivnosti. Osim donošenja pravila ponašanja i motivacijskih društvenih igri koje je vodila knjižničarka Tanja Radiković, učenici OŠ Ivanovec su uživali u nastupu bivših učenika škole, danas gimnazijalaca Stjepana Petkovića i Ivana Munđara na gitarama,  s kojima su čak i zapjevali! Uza sve to, svi su zajedno u ugodnoj i opuštenoj atmosferi odgledali film “If I stay”.

Nakon knjižnice, učenici će čitati naglas i na javnim mjestima, što je dio projekta

Učenici koji su sudjelovali na noćnom čitateljskom susretu uskoro će čitati i na javnim mjestima, u udrugama, ustanovama i poduzećima. Za sve aktivnosti dobivene su suglasnosti roditelja. Provedbom ovog projekta školske knjižnice doprinose kulturnim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici, nudeći neobičnu kulturnu uslugu – čitanje naglas iz užitka. Inače, ovaj projekt krenuo je iz školske knjižnice OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i danas se provodi u brojnim knjižnicama škola iz cijele Hrvatske. Namijenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola, a započinje zadnjeg vikenda u listopadu i traje godinu dana, kad se odlazi na čitanja u lokalnu zajednicu. Provode ga školski knjižničari uz potporu stručnih udruga: Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatske udruge školskih knjižnica. Ako škola ima mogućnosti, može se organizirati i noćenje učenika u školi u vrećama za spavanje.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje