Povežite se s nama

U fokusu

Radnicima marofskog Knauf Insulationa povećani uskrsnica, regres, božićnica, dar djetetu…

Objavljeno:

- dana

U utorak, 24. siječnja potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof. Ugovor su potpisali uprava Knauf Insulationa Novi Marof i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske. Potpisivanju je prisustvovao i Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a.

Tom prilikom je istaknuto da su svi prijedlozi predstavnika sindikata saslušani s maksimalnim uvažavanjem. Na taj način još je jednom potvrđena dugogodišnja uspješna suradnja uprave Knauf Insulationa Novi Marof i sindikata te nastavljena kontinuirana briga Knauf Insulationa Novi Marof o zaposlenicima, njihovim pravima i nagrađivanju dugogodišnjeg rada i uspješnih rezultata koje postižu svojim snažnim angažmanom.

Tako se novim Kolektivnim ugovorom povećava stalni mjesečni dodatak na plaću za 158,88 EUR (1.197,08 kn) bruto. Dodatak za godišnji odmor (regres) i Božićnica povećani su za 132,73 EUR (1.000,00 kn), oba u neto iznosu, dok su darovi u naravi Uskrsnica i dar djetetu povećani za 79,63 EUR (600,00 kn), odnosno  53,09 EUR (400,00 kn) neto. Time su materijalna prava svih radnika na godišnjoj razini povećana za ukupno 2.570,17 EUR ili 19.364,96 kn. Dodatak na plaću za rad nedjeljom povećan je s 35% na 50%, a bruto osnovica za isplatu godišnje nagrade, koja ovisi o poslovnom rezultatu tvrtke, povećana je za 265,44 EUR (2.000,00 kn). 

Posljednja izmjena odnosi se na povećanje maksimalno ostvarivog iznosa otpremnine prilikom odlaska u mirovinu, a koji je povećan za 2.654,98 EUR (20.000,00 kn). Novim Kolektivnim ugovorom došlo je i do pozitivnih promjena kod korištenja prava na plaćeni dopust.

– Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora potvrđuje da u Knauf Insulationu prepoznajemo gospodarske momente koji utječu na živote naših zaposlenika te smo u skladu s tim bili i spremni uvažiti prijedloge predstavnika radnika, koji će, vjerujem, dodatno ojačati partnerstvo između Knauf Insulationa Novi Marof i onih koji najviše doprinose njegovom uspjehu, a to su ljudi koji ovdje rade – rekao je povodom potpisivanja Kolektivnog ugovora direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić.

Sve navedene izmjene vrijede od 1. siječnja 2023. godine te će se primjenjivati već kod obračuna plaće za siječanj.

U fokusu

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Bosilj daje ostavku, Miroslav Marković postaje gradonačelnik!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako ekskluzivno doznajemo, varaždinski gradonačelnik daje ostavku, a njegovu poziciju preuzima zamjenik Miroslav Marković.

Rezultat je to previranja u SDP-u, ali i Bosiljevog nezadovoljstva političkom situacijom u Varaždinu. Ova odluka i ne čudi s obzirom da su nedavno u Nacionalu objavljeni transkripti Bosiljevih razgovora s direktorom Varkoma Brunom Isterom u kojima najavljuje svoju ostavku.

Također, Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Tako je, među ostalim, vidljivo da je nositelj SDP-ove liste Neven Bosilj, a ako uzmemo u obzir da su funkcije gradonačelnika i člana Gradskog vijeća nemoguće i nespojive, sasvim je jasno da se u Gradskoj vijećnici upravo događa velika rošada. Konkretno, Bosilj ne može biti i gradonačelnik i gradski vijećnika jer mu to hrvatski zakoni ne dopuštaju.

Stoga je ovo očita prijevara birača u svakom slučaju. Prvo jer je kao gradonačelnik bio na izborima, a sad daje ostavku. Drugo jer je kao gradonačelnik nositelj liste što je zakonski nespojivo. I treće, tko može garantirati da će uopće biti aktivan u Gradskom vijeću ili će se i od toga maknuti, a varaždinsku politiku će voditi interesi stranačkih kadrova te odlučivati o budućnosti svih građana.

Kako doznajemo, Bosilj je čekao da se stvore zakonski okviri, odnosno da prođe zakonski rok kad njegov zamjenik može preuzeti funkciju gradonačelnika. Također, dosadašnji gradonačelnik, kako doznajemo, još razmišlja hoće li uopće aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću ili će potpuno odustati od politike nakon razočaranja cijelom političkom situacijom i činjenicom da nije uspio riješiti problem baliranog otpada.

Stoga će Grad Varaždin uskoro umjesto Bosilja voditi njegov zamjenik Miroslav Marković.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci će moći birati između devet lista na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina 31. ožujka objavilo je sve pravovaljane kandidacijske liste i zbirnu listu za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Ista je lista objavljena i na stzranici Državnog izbornog povjerenstva.

Podsjetimo radi se o prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, a Varaždinci na birališta izlaze 16. travnja.

Predano je ukupno devet lista.

Donosimo ih redom kojim ih je objavilo Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina:
1) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Ivan Čehok

2) HDZ i HSU, nositelj liste je Damir Habijan

3) HNS, HSLS, Laburisti, HSS-Braće Radić, nositelj liste je Igor Klopotan

4) Hrvatski suverenisti, nositelj liste je Dominik Klemenčić

5) MOST, nositelj liste je Krunoslav Vorih

6) Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika – umirovljenici, nositelj liste je Radimir Čačić

7) Kandidacijska lista grupe birača, nositeljica liste je Dubravka Novak

8) Kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste je Davor Patafta

9) SDP, nositelj liste je Neven Bosilj

Kompletan popis tko se nalazi na čijoj listi nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje