Povežite se s nama

Međimurje

Raspjevani FOI: Članovi Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja prvi put nastupili i zaradili veliki pljesak!

Objavljeno:

- dana

PROBILI LED

Na VI. smotri zborova, vokalnih ansambala, klapa i glazbenih sastava Sveučilišta u Zagrebu, popularnijoj pod nazivom “Festa Choralis, “u petak, 3. lipnja prvi put je nastupio Akademski pjevački zbor FOI-ja.

Na svom prvom nastupu, smotri u Zagrebu, zbor je nastupio pod vodstvom prvog voditelja i dirigenta zbora dr.sc. Ivana Malbašića uz klavirsku pratnju Vedrana Mihala s dvjema skladbama: “Neka cijeli ovaj svijet” (iz mjuzikla Jalta, Jalta) te obradom uspješnice popularne grupe ABBA “Thank you for the music”.

Sve je super prošlo

Inače, na smotri je nastupilo 18 od ukupno 19 zborova ili vokalnih ansambala, koji trenutno djeluju na različitim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu.

– Sadašnji i bivši studenti te svi djelatnici FOI-ja! Pjevate li dobro, uključite se u rad Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja

Zbor je osnovan početkom ljetnog semestra još uvijek aktualne akademske godine odlukom dekana FOI-ja prof. dr. sc. Nevena Vrčeka. Iako najmlađi, Akademski pjevački zbor FOI-ja nastup je odradio samopouzdano, što je nagrađeno i dugotrajnim pljeskom mnogobrojne publike. Dojmovi sa smotre su pozitivni, čemu je posebno pridonijelo i zajedničko druženje svih sudionika koje se nastavilo do kasno u noć.

Akademski pjevački zbor FOI-ja i dalje je otvoren za primanje novih članova. Stoga pozivaju i sve bivše studente ili djelatnike FOI-ja koji su zainteresirani za sudjelovanje u zboru da se jave na [email protected]

Izvor: FOI
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Orehovica: Općina će tijekom veljače objaviti poziv za sufinanciranje programa udruga civilnog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Orehovica je utvrdila godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnog društva u 2021. godine iz općinskoga Proračuna.

Općina će putem Jedinstvenog upravnog odjela raspisati javni poziv korisnicima proračuna na području Općine Orehovica za dostavu prijava za financiranje programa i projekata namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u 2021. godini. Javni poziv će biti objavljen tijekom veljače, a ukupna vrijednost natječaja je 100.000 kuna. Okvirni broj planiranih ugovora je 12, a raspon sufinanciranja je od 1000 do 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Međimurje

U Prelogu i Kotoribi preventivne aktivnosti Mobilnoga preventivnog centra policije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sredinom i krajem siječnja ove godine kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog uz Mobilni preventivni centar policije proveli su preventivne aktivnosti iz akcija “Zajedno” i “Zajedno do veće sigurnosti”.

Potkraj 2014. MUP je započeo s provođenjem preventivne akcije “Zajedno”, s ciljem sprječavanja trgovanja ljudima, koje je jedan od gorućih problema današnjice i neprocjenjiva povreda ljudskih prava. Preventivni projekt Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti” usmjeren je na podizanje razine sigurnosti u lokalnoj zajednici informiranjem građana o zaštitnim mjerama koje mogu samostalno poduzeti, poticanje i angažiranje društvene zajednice u prevenciji kažnjivih ponašanja te podizanje subjektivnog osjećaja sigurnosti svih žitelja Međimurske županije.

Preloški kontakt policajci uz podršku gradonačelnika Preloga Ljubomira Kolareka i načelnika Općine Kotoriba Ljubomira Grgeca uspostavili su informativne punktove u Prelogu i Kotoribi. Tijekom održavanja spomenutih preventivnih aktivnosti zainteresiranim građanima predstavljene su aktivnosti iz akcija “Zajedno” i “Zajedno do veće sigurnosti”.

Kontakt policajci stanovnike Kotoribe i Preloga upoznali su s mnogobrojnim samozaštitnim mjerama koje građani mogu sami poduzeti, a sve u cilju prevencije krađa i teških krađa. U suradnji sa zaposlenicima Grada Preloga i Općine Kotoriba, građanima su podijeljeni prigodni edukativno-informativni materijali (brošure i letci).

Društveni pomagači

Kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog također su u utorak, 26. siječnja, uz striktno poštivanje epidemioloških mjera posjetili mališane iz dječjeg vrtića u Kotoribi. Razdragana djeca na otvorenom prostoru ispred svoga vrtića upoznala su se s načinom rada policije te im je pritom predstavljeno specijalizirano kombi vozilo: tzv. Mobilni preventivni centar policije.

– Provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti nastoji se da najmlađi članovi društvene zajednice već od svoje najranije dobi prihvate policajce kao svoje prijatelje i pomagače. Tijekom spomenutih aktivnosti svakom mališanu poklonjena je reflektirajuća trakica koje su osigurane sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije – kažu iz PUM-a.

Nastavite čitati