Povežite se s nama

U fokusu

Razlaz SDP-a i HNS-a i u Sračincu: “Potrebno je prekinuti politički monopol”

Objavljeno:

- dana

ODLUKA SDP-a

I u Općini Sračinec je došlo do razlaza SDP-a i HNS-a, dosadašnjih koalicijskih partnera.

Općinska organizacija SDP-a je donijela odluku o samostalnom izlasku na izbore: njihov kandidat za načelnika bit će Branko Leskovar, bojnik HVO-a.

– Rođen je u Sračincu 1954. godine, završio je Zrakoplovnu vojnu akademiju i Visoku školu za sociološke i psihološke studije i istraživanja. U ratu je obnašao dužnost zapovjednika Prima bojne u 115. brigadi HVO Zrinski u Lukavcu kod Tuzle. Inicijator je i osnivač Hrvatskoga narodnog vijeća u Tuzli, koje je presudno utjecalo na opstanak Hrvata u Tuzlanskoj županiji u prelomnim trenucima 1993./1994. godine. Po povratku u Republiku Hrvatsku 2003. godine otvara OPG i bavi se uzgojem koza i proizvodnjom kozjeg mlijeka – ističu.

Kandidat za zamjenika je pak  Verner Šoković iz Svibovca, rođen u Svibovcu 1995. godine, završio je Prometnu i strojarsku školu u Varaždinu. I                 

– Pod motom “Iskorak” pomlađena organizacija smatra da je potrebno prekinuti politički monopol iste garniture i aktivirati druge političke opcije u Općini te stvoriti zdrave odnose među strankama i poticajno okruženje za mlade koji se žele uključiti u politički život – istaknuli su iz SDP-a Sračinec.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

U fokusu

Novi Marof: na javnu tribinu o spalionici stiže i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Eko udruga „Naš zavičaj“ u srijedu, 28. rujna, održat će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati  javnu tribinu o utjecaju spalionice otpada na okoliš.

– Kao što je nekima već poznato u pogonima u Podrutama američka tvrtka Zero Global Waste Croatia, koju zastupa Mladen Jozinović namjerava pokrenuti spaljivanje smeća tehnološkim procesom pirolize. Mještani zapadnog dijela grada Novoga Marofa, ali i drugih naselja oštro se protive tome i jako su zabrinuti. U tu svrhu smo ranije organizirali i prikupljanje peticije, koju je potpisalo 1200 građana, te mirni prosvjed na kojem je bilo nazočno tristotinjak ljudi popraćeno medijima i TV kućama (HRT, NOVA, RTL, LAUDATO, VTV) na kojem smo ukazali na sve probleme koji bi proizašli iz takvih proizvodnih i tehnoloških procesa, koji su izrazito štetni za okoliš i opasni za zdravlje. Imamo podršku ekoloških udruga iz cijele Hrvatske – ističu u Udruzi.

Dodajmo da će među govornicima na tribini biti prof. dr. sc. Slaven Dobrović i prof.dr.sc Stanko Uršić, koji će svojim stručnim znanjem upozoriti na problem spalionice u Poodrutama

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje