Povežite se s nama

Sport

Redovni nastupi na brojnim turnirima

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI SPORT

Konjički klub Garestin započeo je svoju prvu natjecateljsku sezonu odličnim rezultatima.

U protekla tri mjeseca nastupili su na ukupno osam turnira u preponskom i dresurnom jahanju i jednom turniru iz daljinskog jahanja. Preponsku sezonu otvorio je Boris Tomić s Candy na turniru u Đakovu s osvojena dva druga mjesta u utakmici visine 80cm. Dresurnu sezonu započela je nova natjecateljica, Nela Novak sa Kleopatrom na I.kolu Karoca Dressage Cup-u plasmanom na drugom i trećem mjestu u E i A utakmici sa osvojenih 62,68% i 62,88%.
Proteklog vikenda natjecatelji su nastupili na dva turnira na zagrebačkom hipodromu. Na preponskom turniru u organizaciji KK Karoca nastupili David Hudoletnjak sa Dyilian i Boris Tomić sa Candy, Limonzom i Corason y Rosas. David je nastupio u utakmicama visine 60 i 80 cm i obje završio bez kaznenih bodova. Boro je sa Candy i Limonzom nastupio u utakmici visine 100cm. Sa Limonzom je završio parkur bez kaznenih bodova dok je sa Candy imao ukupno 12 kaznenih bodova. Sa Corason je nastupio u utakmici visine 120 cm i završio parkur sa 12 kaznenih bodova.
Drugogt dana natjecanja Boris Tomić je nastupio na utakmicama visine 100, 110 i 120cm.U utakmici visine 100cm je nastupio sa Obelixom i Candy, završili su parkur sa 4 i 8 kaznenih bodova. U utakmici visine 110cm nastupio je sa Obelixom i završio parkur sa 23 kaznena boda.
Jahačice Nela Novak, Pia Damjanić i Karla Horvat nastupile na II. kolu Karoca Dressage Cup-u i I. kolu Croatia Cupa.
Nela Novak i Kleopatra pobjedile su u E i A utakmici u skupini jahača mlađih od 16 godina sa 66,43 i 62,58%.
Pia Damjanić i Alfa nastupile su u L utakmici i također pobijedile sa 63,15%. Karla Horvat i Athena nastupile su u M utakmici i osvojile su drugo mjesto sa 63,86%.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždin u fokusu prve epizode američkog disc golf dokumentarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šesterostruki svjetski prvak u disc golfu, Amerikanac Paul McBeth, boravio je u lipnju 2023. godine u Varaždinu te sudjelovao u turniru europske turneje Pro Forester. Njegov boravak i sam turnir pratila je kamera produkcijske kuće JomezPro, a snimka je ovih dana objavljena kao prva epizoda dokumentarnog serijala The McBeth Effect.

Dolazak Paula McBetha u Varaždin na turnir prvog kola europske turneje 2023. bio je jedan od najznačajnijih događaja ikad za disc golf zajednicu u cijeloj regiji Jugoistočne Europe, što se pokazalo i u odazivu sudionika. Ponajviše zbog njegovog dolaska, na turniru je sudjelovalo 135 igrača iz 24 države. Na teren uz Varaždinsku Arenu na Dravi pristigla je i publika iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije, odnosno zaljubljenici u disc golf koji su željeli vidjeti McBetha uživo, nakon što su ga godinama pratili preko prijenosa i snimki s velikih turnira u SAD-u i Zapadnoj Europi.

McBeth je u Varaždinu boravio sedam dana, a domaćini iz Disc golf kluba Lagoda su ga tijekom slobodnog vremena proveli kroz grad, te ga upoznali s najznačajnijim povijesnim i kulturnim znamenitostima. Prijem za svjetskog prvaka organizirao je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, koji je McBethu uručio suvenire grada, dok je McBeth uzvratio potpisanim disc golf diskom iz svoje autorske linije.

– Dolazak Paula McBetha u Varaždin bilo je izvanredno iskustvo za sve nas. Njegova prisutnost privukla je mnoge sudionike i gledatelje te značajno pridonijela promociji disc golfa u regiji. Nakon objave epizode, već nam se javljaju zaljubljenici u disc golf iz cijelog svijeta zainteresirani za posjet Varaždinu i Hrvatskoj. Osobni kontakt s McBethom bio je iznimno važan za naš klub i zajednicu, omogućivši razmjenu iskustava i dodatno nas motivirajući za organizaciju velikih međunarodnih natjecanja. Nakon uspješne organizacije Svjetskog ekipnog prvenstva 2022. godine, spremni smo podići ljestvicu još više – rekao je Dinko Šimenc, predsjednik Disc golf kluba Lagoda.

Prva epizoda ovog dokumentarnog serijala objavljena je 18. lipnja ekskluzivno za pretplatnike streaming platforme Disc Golf Network, takozvanog „disc golf Netflixa“. Od 25. lipnja epizoda je dostupna i na YouTube kanalu produkcijske kuće JomezPro, gdje je u prvih 10 sati od objave sakupila preko 17.000 pregleda. S obzirom na to da JomezPro ima preko 460.000 pretplatnika na svom YouTube kanalu, očekuje se da će ova brojka nastaviti rasti te da će Varaždin biti prezentiran u dobrom svjetlu pred očima disc golfera iz cijelog svijeta.

Nastavite čitati

Sport

Vladimir Vujović novi je trener čakovečkog Zrinskog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vladimir Vujović, bivši trener Koke i Gradskog rukometnog kluba Varaždina 1930 ponovno se vraća u hrvatski rukomet. U novoj sezoni vodit će rukometašice Zrinskog.

Vladimir Vujović je s Badel Zagrebom dva puta osvojio Ligu prvaka. Branio je u Metkoviću, Splitu i Varteksu. U svojim vitrinama ima dva naslova prvaka bivše Jugoslavije, šest naslova prvaka Hrvatske, a sedam puta osvojio je i Hrvatski kup. Također, ima i dvadesetak nastupa za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Nakon vratarske karijere postao je trener. Dosad je vodio Koku, Varteks Di Caprio, ormoški Jeruzalem, GRK Varaždin 1930, žensku ekipu Vardara i Ptuj, bio je trener vratarki u Podravki te pomoćnik izbornika Zdravka Zovka u hrvatskoj ženskoj reprezentaciji.

Zadnji angažman prije dolaska u Zrinski imao je u austrijskom rukometnog prvoligašu HSG-a XeNTiS Bärnbach/Köflach.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje