Povežite se s nama

U fokusu

Reformisti: O otimačini bolnice HDZ odbio i raspravljati, a Stričaku nove tužbe

Objavljeno:

- dana

Reformisti su se oglasili vezano za zbivanja na današnjoj sjednici županijske Skupštine, a među ostalim najavili su i tužbe protiv župana Stričaka.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas smo od župana Anđelka Stričaka doživjeli novo dno primitivizma, nekulture i prostakluka, s cijelim nizom novih kleveta i laži te vrijeđanja vijećnika. Kao što je poznato za iznošenje kleveta i laži već su podignute i tužbe protiv Stričaka, a nove će uslijediti nakon današnjih novih istupa.

Na primitivizam i nekulturu župana Stričaka ne treba više trošiti riječi, jer u Varaždinskoj županiji ne postoji više nitko kome nije jasno o kakvoj se osobi radi pa ćemo se vratiti na suštinu sjednice u kojoj je osuđena kriminalna organizacija odlučila progutati i oteti građanima Varaždinske županije njihovu bolnicu.

Nakon što je HDZ odbio staviti točku o odbijanju podržavljenja Opće bolnice Varaždin na dnevni red 9. sjednice Skupštine Varaždinske županije, vijećnici Reformista napustili su sjednicu i obratili se javnosti.

Danas smo vidjeli sve što smo trebali vidjeti o tome kako se župan Stričak i HDZ odnose prema interesima građana ove Županije. Jučer smo na konferenciji za medije govorili, a danas i ponovili, da su u susjednom Međimurju svi vijećnici (osim HDZ-a) podržali upravo ovakav Zaključak da bolnica ostane u vlasništvu građana koji su je platili i gradili. Čak niti vijećnici HDZ-a nisu imali obraza biti protiv već su bili suzdržani. Danas ovdje u Varaždinskoj županiji, nismo mogli niti raspravljati o tome, a kamoli donijeti odluku o zaštiti prava, interesa i na kraju imovine naših građana.

– Nakon više neoborivih argumenata koje sam iznijela kod predlaganja točke, oni nisu imali snage niti otvoriti raspravu, a kamoli podržati ono što je za našu Županiju od ključnog značaja. – naglasila je Martinčević.

Za prepuštanje naše bolnice državi ne postoji ni jedan jedini drugi argument, osim želje da HDZ otme bolnicu koju su godinama samodoprinosima gradili naši građani i smjesti ju u svoju HDZ-ovu korupcijsku i nepotističku mrežu.

Iz tog razloga vijećnici Reformista napustili su sjednicu i odbili sudjelovati u ovoj lakrdiji od Skupštine na kojoj sasvim sigurno ne bi podržali Izvješće o radu župana kao i jadne prezentacije prepisanih projekata iz prošlog mandata bez i jednog jedinog vlastitog projekta ili bilo kakve vizije razvoja naše Županije jer je to uvreda zdrave pameti naših građana. 

U fokusu

Crkva diže cijene misa – zbog inflacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski biskupi donijeli su nedavnom izvanrednom zasjedanju HBK u Zagrebu odluku o povišenju naknada za mise, pa će od 1. srpnja „misni stipendij“ umjesto dosadašnjih sedam eura, stajati deset eura. Odnosno, narodski rečeno – poskupjele su mise.

Nakon odluke Hrvatske biskupske konferencije 6. lipnja, sve biskupije i nadbiskupije izvijestile su svoje župne urede ovih dana o spomenutom povećanju misnog stipendija, kao i odluci da je iznos za svete mise „gregorijane“ od 1. srpnja 400 eura, piše Večernji list.

Večernji piše i da je takav potez bio očekivan te da biskupi nisu htjeli podići cijene odmah nakon uvođenja eura, ali da treba uzeti u obzir inflaciju.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Nastavite čitati

U fokusu

Suprug jedne od bankarica koja je odnijela ogroman novac je načelnik Općine Breznički Hum

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

Regionalni tjednik pisao je o dvijema bankaricama koje su oštetile banku za gotovo dva milijuna eura.

>> Čakovečke bankarice nudile klijentima lažne štednje i tako oštetile banku za gotovo dva milijuna eura

Sad već bivša direktorica poslovnice ZABA-e u Čakovcu, koja je sa svojom podređenom, neviđenom makinacijom oštetila banku za 1,8 milijuna eura, zove se Narcisa Mrazović-Hegedić, piše jutarnji.hr.

Ona je supruga načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića (HNS).

On je za ovaj medij rekao da on i njihov sin nisu imali pojma u što se upustila njegova supruga Narcisa te je u šoku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje