Povežite se s nama

Život i društvo

Riječanin autor grba Općine Trnovec Bartolovečki na kojem je mjesto našla i hrvatska kockavica

Objavljeno:

- dana

ZASTAVA I GRB

Općina Trnovec Bartolovečki dobila je svoju službenu zastavu i grb.

Jednoglasnom odlukom vijećnika Općinskog vijeća na zadnjoj sjednici prihvaćen je prijedlog izgleda grba i zastave na kojima dominira cvijet hrvatske kockavice te valovita srebrno-bijela greda koja simbolizira bogatstvo vodnog sliva rijeka Drave i Plitvice, potoka Zbel i akumulacijskog jezera. 

Simbol zajedništva, bogatstva i dostojnog života uz Dravu

Zastava je plave boje i na njoj je, kao i na grbu, šest cvjetova koji predstavljaju šest naselja Općine.

Govoreći o idejnom rješenju Mladena Stojića iz Rijeke, autora grba i zastave, načelnik Općine Zvonko Šamec naglasio je da je dosta kvalitetnih rješenje pristiglo na natječaj, no da je Povjerenstvo odlučilo i predložilo Općinskom vijeću spomenuto rješenje.

– Uvjeren sam da smo dobili jako dobro rješenje i da će svi mještani prihvatiti i zavoljeti grb i zastavu. Riječ je o simbolu zajedništva, pripadnosti našoj domovini i simbolu bogatstva i dostojnog života uz našu Dravu. Važno je da grb i zastava ističu naše zajedništvo – naglasio je Šamec.

Izvor: /Općina Trnovec Bartolovečki
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati