Povežite se s nama

Život i društvo

Doc. dr. sc. Mario Konecki, autor web aplikacije za stipendije, novi savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

MLADI ZNANSTVENIK S FOI-JA

Dječji vrtić Varaždin već nekoliko dana ima nove web stranice, dostupne na web adresi www.djecjivrticvz.hr.

Za to je zaslužan mladi znanstvenik i profesor zaposlen na Katedri za teorijske i primijenjene osnove informacijskih znanosti na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu doc. dr. sc. Mario Konecki, koji je 6. ožujka ove godine imenovan posebnim savjetnikom rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise.

Zanimljivo je da je doc. dr. sc. Konecki stranice napravio volonterski.

Web stranice Sveučilišta u Zagrebu, “Forum stipendija”…

Od početka 2015. mladi znanstvenik rodom iz Daruvara volontira u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja. Veći dio svojih volonterskih aktivnosti posvetio je upravo Dječjem vrtiću Varaždin jer smatra da je to područje vrijedno truda i ulaganja. Ovog utorka web stranice su predstavljene voditeljima svih objekata Dječjeg vrtića Varaždin.  Voditelji su iskazali svoje veliko zadovoljstvo novim web stranicama i novim vizualnim identitetom koji je izrađen.

– Osobno mi je jako drago zbog toga i nadam se da će izrađene web stranice biti dugo vremena na korist kako djelatnicima vrtića, tako i roditeljima i ostalim posjetiteljima – rekao je doc. dr. sc. Konecki. 

Web aplikacija “Forum stipendija” omogućuje studentima da na jednom mjestu na jednostavan način dođu do svih trenutno dostupnih stipendija

No, to nisu svi projekti i postignuća mladog profesora s FOI-ja. Autor je i nove web aplikacije “Forum stipendija”, koju je 17. veljače 2017. predstavio u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Spomenuta web aplikacija dostupna je na web adresama www.moja-stipendija.hr, www.forum-stipendija.hr i na nizu drugih web adresa.

Riječ je o aplikaciji koja studentima na jednom mjestu omogućuje pregled stipendija koje nude sva hrvatska javna sveučilišta i veleučilišta.

Uz ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavu Barišića, predstavljanju aplikacije prisustvovali su predsjednik Rektorskoga zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, rektori ostalih hrvatskih sveučilišta, dekani i prodekani fakulteta i umjetničkih akademija u Hrvatskoj te nekoliko studentskih predstavnika. Moderator predstavljanja bila je prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

– Web aplikacija “Forum stipendija” omogućuje studentima da na jednom mjestu na jednostavan način dođu do svih trenutno dostupnih stipendija koje nude stipenditori koji su uključeni u ovu platformu te da ovim putem pronađu pravu stipendiju za sebe – rekao je doc. dr. sc. Konecki.

Tijekom 2016. doc. dr. sc. Konecki je dobio i nekoliko vrijednih nagrada za svoj znanstveni rad a početkom studenoga 2016. rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras uručio mu je priznanje za doprinos vidljivosti Sveučilišta u Zagrebu izradom novih web stranica, ali i kao mladom znanstveniku koji je u samo godinu dana četiri puta nagrađen za četiri znanstvena rada na međunarodnim konferencijama, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

Doc. dr. sc. Konecki na predstavljanju “Foruma stipendija” u Zagrebu / FOTO: Izvor: Davor Višnjić/PIXSELL

Izvor:
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Život i društvo

FOTO Ivica Nerer biciklom kreće na put do Bruxellesa biciklom, prijeći će 1500 kilometara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA” obilježit će 15. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u punopravni savez NATO članica na jedinstven način.

Član Udruge i bivši pripadnik 7. gardijske brigade „PUMA” te još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik 2. oklopno mehanizirane bojne „PUMA” Ivica Nerer iz Čakovca, biciklom će prijeći put dug 1500 kilometara od Varaždina do Bruxellesa, a njegovo će putovanje trajati deset dana.

Ispraćaj Ivice Nerera organiziran je u petak kod Križa zahvalnosti kod Crkve Sv. Nikole u Varaždinu, dok je kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu održana prigodna molitva i blagoslov putnika.

-Prvi puta sam izabrao Bruxelles, u povodu 15 godina Hrvatske vojske u NATO savezu. Nakon Domovinskog rata smo priželjkivali ući u NATO savez iz mnogih, između ostalog i sigurnosnih razloga, koji da smo imali nikad se ne bi dogodio rat u Hrvatskoj. Puno je hrvatskih branitelja dalo živote da bi mi danas bili u NATO savezu, a ponajviše njihove obitelji podnose najveći teret, kao i moja obitelj jer nas nikad nema kod kuće. Upravo stoga, želim tako obilježiti 15 godina Hrvatske u NATO savezu i 75 godina NATO saveza – rekao je Nerer.

Dosad je biciklirao po tri puta u Knin i u Vukovar, podsjetio je predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA” Robert Puja, koji je otkrio da će zbog povoljnijih vremenskih uvjeta Nerer na put krenuti 15. travnja.

-Prva tri-četiri dana će voziti između 250 možda i 300 kilometara, tako da će ustvari voziti devet dana i jedan dan na sredini imati malo veći odmor, a 25-og travnja on dolazi u Bruxelles. Očekujemo doček na visokoj razini jer ipak je to pothvat koji nije sam tako, kako bi se reklo, ipak je to 1509 kilometara u devet dana i mislim da čovjek to i zaslužuje – rekao je Puja.

Ispraćaju Nerera na daleki put nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji mu je poželio sigurnu vožnju i sretan dolazak na odredište, nakon čega je upalio svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Planira se da će Nerer stići 25. travnja 2024. godine pred sjedište NATO saveza u Bruxellesu gdje će biti organiziran njegov doček kojem će uz članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA”, prisustvovati i predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Ludbreg podupire poduzetništvo, evo kako do potpora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega u 2024. godini.

 Cilj javnog poziva je poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području grada Ludbrega.

-Posljednjih godina znatno radimo na ovim mjerama, uvodimo novitete prateći trendove i potrebe. Pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg tako subvencionira nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za proizvodne djelatnosti, nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za neproizvodne djelatnosti, inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika. Sufinancira se i razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga zatim certificiranja proizvoda, pribavljanje potrebne dokumentacije za potrebe povećanja energetske učinkovitosti poduzetnika/obrtnika. Uz to to je i program „Inkubator za kreativne industrije“, zatim subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita te sufinanciranje usavršavanja deficitarnih zanimanja.

Javni poziv je otvoren od 15. travnja 2024. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2024. godine. Zahtjevi će se obrađivati prema redoslijedu zaprimanja.

Prijava na Javni poziv podnosi se Upravnom odjelu za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Odsjeku za razvojne projekte i društvene djelatnosti Grada Ludbrega na obrascu prijave naznačenom u Javnom pozivu pod pojedinom mjerom s traženom potpunom dokumentacijom. Obrasci se nalaze na web stranici Grada Ludbrega www.ludbreg.hr ili se mogu podići osobno u Odsjeku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje