Povežite se s nama

Život i društvo

Doc. dr. sc. Mario Konecki, autor web aplikacije za stipendije, novi savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

MLADI ZNANSTVENIK S FOI-JA

Dječji vrtić Varaždin već nekoliko dana ima nove web stranice, dostupne na web adresi www.djecjivrticvz.hr.

Za to je zaslužan mladi znanstvenik i profesor zaposlen na Katedri za teorijske i primijenjene osnove informacijskih znanosti na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu doc. dr. sc. Mario Konecki, koji je 6. ožujka ove godine imenovan posebnim savjetnikom rektora Sveučilišta u Zagrebu za internetske servise.

Zanimljivo je da je doc. dr. sc. Konecki stranice napravio volonterski.

Web stranice Sveučilišta u Zagrebu, “Forum stipendija”…

Od početka 2015. mladi znanstvenik rodom iz Daruvara volontira u sklopu Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja. Veći dio svojih volonterskih aktivnosti posvetio je upravo Dječjem vrtiću Varaždin jer smatra da je to područje vrijedno truda i ulaganja. Ovog utorka web stranice su predstavljene voditeljima svih objekata Dječjeg vrtića Varaždin.  Voditelji su iskazali svoje veliko zadovoljstvo novim web stranicama i novim vizualnim identitetom koji je izrađen.

– Osobno mi je jako drago zbog toga i nadam se da će izrađene web stranice biti dugo vremena na korist kako djelatnicima vrtića, tako i roditeljima i ostalim posjetiteljima – rekao je doc. dr. sc. Konecki. 

Web aplikacija “Forum stipendija” omogućuje studentima da na jednom mjestu na jednostavan način dođu do svih trenutno dostupnih stipendija

No, to nisu svi projekti i postignuća mladog profesora s FOI-ja. Autor je i nove web aplikacije “Forum stipendija”, koju je 17. veljače 2017. predstavio u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Spomenuta web aplikacija dostupna je na web adresama www.moja-stipendija.hr, www.forum-stipendija.hr i na nizu drugih web adresa.

Riječ je o aplikaciji koja studentima na jednom mjestu omogućuje pregled stipendija koje nude sva hrvatska javna sveučilišta i veleučilišta.

Uz ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavu Barišića, predstavljanju aplikacije prisustvovali su predsjednik Rektorskoga zbora Republike Hrvatske i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, rektori ostalih hrvatskih sveučilišta, dekani i prodekani fakulteta i umjetničkih akademija u Hrvatskoj te nekoliko studentskih predstavnika. Moderator predstavljanja bila je prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

– Web aplikacija “Forum stipendija” omogućuje studentima da na jednom mjestu na jednostavan način dođu do svih trenutno dostupnih stipendija koje nude stipenditori koji su uključeni u ovu platformu te da ovim putem pronađu pravu stipendiju za sebe – rekao je doc. dr. sc. Konecki.

Tijekom 2016. doc. dr. sc. Konecki je dobio i nekoliko vrijednih nagrada za svoj znanstveni rad a početkom studenoga 2016. rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras uručio mu je priznanje za doprinos vidljivosti Sveučilišta u Zagrebu izradom novih web stranica, ali i kao mladom znanstveniku koji je u samo godinu dana četiri puta nagrađen za četiri znanstvena rada na međunarodnim konferencijama, o čemu smo pisali u Regionalnom tjedniku.

Doc. dr. sc. Konecki na predstavljanju “Foruma stipendija” u Zagrebu / FOTO: Izvor: Davor Višnjić/PIXSELL

Izvor:
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Međimurje

FOTO Suci porotnici Općinskoga suda u Čakovcu položili svečanu prisegu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlukom Skupštine Međimurske županije na posljednjoj sjednici na mandat od četiri godine imenovani su novi suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu koji su u srijedu, 14. travnja, u Velikoj vijećnici Međimurske županije položili svečanu prisegu.

Za suce porotnike Općinskog suda u Čakovcu imenovani su: Sandra Buhin, Željko Fileš, Mirjana Gregur-Sever, Ivan Gradečak, Marija Grabant, Mladen Grubić, Erik Koraj, Ana Mikulić, Sandra Majsan, Tija Mance, Dušanka Novak, Branka Podgorelec, Štefanija Sokač, Marija Sokač – Strahija, Nada Štrok, Josip Vidović i Antun Zadravec, dok su za suce porotnike za mladež Općinskog suda u Čakovcu imenovani Anica Čerepinko, Josip Globar, Amra Hrlec, Marina Hoblaj, Josip Mikec, Mario Novak, Sara Novinščak, Kristina Najman, Željko Slaviček, Stjepana Sokač i Klara Vinković.

Polaganju prisege prisustvovali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović i župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnica Upravnog odjela za poslove skupštine i pravne poslove Neda Šarić. Nakon obavljene svečane prisege, suci porotnici će biti pozivani na sudske rasprave da participiraju u donošenju sudskih presuda.

Predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović istaknula da je biti sucem porotnikom časna dužnost na koju mogu biti imenovani savjesni i odgovorni pojedinci, visoko cijenjeni u svojim sredinama koji će predstavljati glas javnosti:

– Dana vam je velika čast te sam sigurna da ćete svoju dužnost obavljati krajnje odgovorno, moralno i u zakonskim okvirima.

Općinski sud u Čakovcu jedan je od najuspješnijih sudova u Hrvatskoj. U 2020. godini riješeno je 1107 parničnih predmeta na 13 rješavatelja što je 85 predmeta po rješavatelju. Vrijeme rješavanja parničnih predmeta je za 268 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj. U istoj godini riješeno je 507 izvanparničnih predmeta te je rješavanje predmeta za 127 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj.

Riješeno je i 673 ovršnih predmeta čije je rješavanje kraće za 149 dana od prosjeka u Hrvatskoj te 393 kaznena predmeta s prosjekom trajanja postupka od 627 dana. Spomenutim statističkim podacima Općinski sud u Čakovcu jedan je od najažurnijih sudova u zemlji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ako imate člana obitelji s koronom u varaždinskoj Bolnici postoji broj na koji možete dobiti informacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog povećanog broja hospitaliziranih COVID-19 pacijenata, Opća bolnica Varaždin primorana je prilagoditi se novim uvjetima rada koji iziskuju svakodnevnu reorganizaciju posla te otvaranje novih COVID odjela i jedinica intenzivnog liječenja za smještaj takvih pacijenata.

Kako se COVID-19 pacijenti smještavaju na razne odjele unutar Opće bolnice, te je zbog epidemije uzrokovane novim koronavirusom onemogućen posjet pacijentima, a shodno time i otežan pristup informacijama o pacijentima, Opća bolnica Varaždin podsjeća članove obitelji na dostupnu telefonsku liniju Info-COVID na broju telefona 091/484 10 84, čiji je rad sad produžen od 7 do 19 sati radnim danom.

– Informacije koje se mogu dobiti ne odnose se na zdravstveno stanje pacijenata, budući da tu informaciju i dalje daje isključivo liječnik članu obitelji odnosno evidentiranoj kontakt osobi, već o tome gdje se nalazi član obitelji, na koji broj i kada se mogu dobiti informacije o njegovom zdravstvenom stanju, te gdje i kada mu se mogu donijeti stvari – objašnjavaju iz varaždinske Bolnice.

Nastavite čitati