Povežite se s nama

Crna kronika

S 2,15 promila kombijem udario prometno zrcalo i ogradu, pa ga uhitila policija

Objavljeno:

- dana

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 30-godišnjeg vozača kombija, čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 2,15 g/kg.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 17. rujna oko jedan sat poslije ponoći u Jalšovcu, javila je PU međimurska.

Upravljajući kombijem pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je izlaskom iz zavoja vozilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario prometnu opremu ceste (smjerokazni stupić i prometno zrcalo).

U nastavku kretanja vozilo se vratilo na kolnik, a potom ponovno sišlo izvan kolnika u drugu stranu, gdje je prednjim dijelom udarilo u betonsku žičanu ogradu.

Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 30-godišnji vozač bit će kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1580 eura.

Crna kronika

Nesvakidašnja nesreća: 71-godišnjakinja na romobilu naletjela na biciklisticu, obje ozlijeđene

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 21. rujna oko 15.20 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 71 godinu upravljala je električnim romobilom, parkiralištem s istočne strane kolnika ulice Ratimira Hercega. Dolaskom do biciklističke staze koja se proteže uz istočni rub kolnika iste ulice, uključila se u promet na biciklističku stazu, a da prethodno nije propustila bicikl kojim se navedenom stazom kretala 34-godišnjakinja.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela električnog romobila u desni bočni dio bicikla, a od siline udara obje su vozačice pale na kolnik. Pritom su ozlijeđene te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Slučaj covid testovi: Filip Mihalić više nije direktor, otac Anđelko nije prokurist, promijenili i adresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

24sata je nakon višemjesečne istrage ekskluzivno otkrio da je Filip (24), sin bivšeg zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića, a i sam HDZ-ovac, osuđen 2020. za krivotvorenje novca. Nedavno je prijavljen za prijetnje i silovanje, a trenutačno ga istražuju policija i PNUSKOK zbog sumnje u krivotvorenje COVID testova. 

Protiv Filipa su u međuvremenu podnesene i prijave za kaznena djela nametljivog ponašanja, prijetnje i sprečavanje dokazivanja. Svejedno, mladi HDZ-ovac i dalje slobodno šeće. Sad doznajemo kako je Filipova tvrtka Buryen prošla kroz korjenite izmjene neposredno nakon objave naših članaka, što također upućuje na zametanje tragova. Prvo je izmijenjena adresa sjedišta tvrtke. Buryen je do tada bio registriran na istoj adresi kao i odvjetnički ured Filipove majke Sanje.

Iz uprave tvrtke je uklonjen i Filipov otac Anđelko, koji je do tada bio prokurist Buryena. Prema sudskom registru, prokura mu je opozvana samo šest dana nakon objave našeg prvog teksta. Naposljetku, direktorsku funkciju je sredinom svibnja napustio i sam Filip, a umjesto njega imenovan je Antun Ćerimović.

Izvidi USKOK-a i dalje su u tijeku.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje