Povežite se s nama

Međimurje

Sa 7.664 članova Autoklub Varaždin vodeći u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Autoklub Varaždin jedan je od najuspješnijih i nauređenijih klubova u Hrvatskoj. Zasluge za to pripadaju Slavku Tušeku, aktualnom predsjedniku HAK-a, koji je tajnik Autokluba Varaždin bio pune 33 godine.

S obzirom na to da je još u siječnju Tušek zatražio razriješenje zbog odlaska u mirovinu, morao je biti izabran novi tajnik. Članovi Upravnog odbora na sjednici održanoj u siječnju su, na prijedlog predsjednika HAK-a Tušeka, taj posao odlučili povjeriti ženi: njegovoj dugogodišnjoj suradnici Anici Puškadija. Ona je izabrana za tajnicu Autokluba Varaždin na mandat od četiri godine.

– Preda mnom je velika obveza i odgovornost, s obzirom na to da zasluge za to gdje je danas Autoklub Varaždin pripadaju dugogodišnjem tajniku Slavku Tušeku. Istovremeno, nova funkcija za mene je veliki izazov, a to što sam preuzela jak klub na zdravim temeljima dodatni je vjetar u leđa. Nastojat ću svim snagama zadržati taj status i stabilno poslovanje s pozitivnim rezultatima. To će biti glavni temelj mog rada – najavila je Puškadija.

Poslovi i zadaće

Autoklub Varaždin treći je klub u Hrvatskoj po broju članova. Prema postotku na broj vozila u Gradu Varaždinu i ukupnom broju redovnih tehničkih pregleda osobnih vozila, a u odnosu na ukupan broj članova s plaćenom članarinom, vodeći je klub u Republici Hrvatskoj.

 

Besplatna demontaža, montaža i balansiranje guma odlično su prihvaćeni

– Trenutno imamo 7.664 člana i moj je zadatak u sljedeće četiri godine taj broj još povećati. Zadovoljstvo mi je istaknuti da u Autoklubu Varaždin iz godine u godinu bilježimo porast broja članova. Trend povećanja broja članova možemo pripisati novoj pogodnosti koju smo uveli prošle godine: besplatna demontaža, montaža i balansiranje guma za naše članove. Ova pogodnost je odlično prihvaćena među članovima Autokluba Varaždin – istaknula je Puškadija. U Autoklubu Varaždin trenutno je zaposlen 31 djelatnik, a prosječna neto plaća iznosi 7200 kuna. Puškadija ističe da se osobni dohoci isplaćuju redovito, kao i svi doprinosi. 

– Osobni dohoci jesu iznad državnog prosjeka, ali ako se uzme kvalifikacijski nivo, onda i nisu previsoki – istaknula je Puškadija, koja visoku razinu stručnosti i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja Autokluba Varaždin namjerava zadržati i dalje.

– Autoklub Varaždin ima u vlasništvu Agenciju za zastupanje u osiguranju AK Policu d.o.o. i trgovačko društvo Auto Varaždin d.o.o. u većinskom vlasništvu, te široku paletu djelatnosti. Tržišno smo orijentirani, pa tako u gospodarske djelatnosti ulazi Autoškola, tehničke te ostale usluge održavanja motornih vozila, otklanjanje kvarova, preventivna dijagnostika, antikorozivna zaštita vozila, automehaničarske i limarske usluge, usluge lakiranja te vulkanizerske usluge. Jedini u Varaždinskoj županiji imamo ispitno mjesto za održavanje ispita iz upravljanja vozilom i polaganja ispita za prometne propise. Od neprofitnih djelatnosti kojima se bavimo su članstvo, pomoć na cesti članovima HAK-a te carinsko poslovanje, a tu su i poslovi javnih ovlasti, touring poslovanje i Stanica za tehnički pregled vozila – pojasnila je Puškadija.

Autoklub Varaždin i u idućem će razdoblju nastaviti provoditi sve aktivnosti predviđene programom rada.  U studenome svake godine u Stanici za tehnički pregled provodi se akcija Dani tehničke ispravnosti vozila, a u travnju Dani tehničke ispravnosti mopeda i motocikala, te preventivno i edukativno djelovanje za sve sudionike u prometu, poglavito djece i mladeži, s ciljem podizanja višeg stupnja sigurnosti u prometu.

– Provođenje ovakvih akcija izuzetno je važno, jer djeca i mladi putem njih uče kako se treba pravilno ponašati u prometu. Rezultat provođenja ovakvih akcija je pad broja stradale djece u prometu. Jer, sačuvati barem jedan život pravo je bogatstvo – istaknula je Puškadija.

Od akcija koje tradicionalno svake godine provode su preventivno-edukativna akcija “Sigurno u školu” s HAK-om.
– Riječ je o akciji povodom početka nove školske godine. Njome se želi senzibilizirati javnost, posebice vozače motornih vozila, da dodatno pripaze u prometu početkom rujna, kad se na prometnicama pojavljuje veći broj djece zbog početka škole. Veliki broj tih novih sudionika u prometu prvi put se samostalno pojavljuje u prometu, što predstavlja opasnost za njih, ali i sve druge sudionike u prometu. Stoga se ovom akcijom apelira na vozače na odgovorno ponašanje, a na roditelje da pripreme djecu na sigurno kretanje od kuće do škole, te obrnuto – istaknula je Puškadija.

Hrabro dalje

Uz nastavljanje edukativno-preventivnih akcija, Autoklub Varaždin planira nova ulaganja.
– Ukupna ulaganja u ovoj godini planirana su u iznosu od 355.000 kuna i namijenjena su za daljnju informatizaciju Autokluba Varaždin, nabavu novog vozila za Autoškolu, a već je realizirana nabava simulatora vožnje. Planiramo i nova zapošljavanja, i to instruktora u Autoškoli – navodi Puškadija.
Dinamika investicija ovisi o realizaciji i ostvarenju Financijskog plana i programa rada Autokluba Varaždin za 2016.

– Financijski plan i program rada donijela je Skupština, kao najviše tijelo upravljanja, krajem prošle godine. Prema planu i programu nivo prihoda iz redovnog poslovanja planiramo držati na prošlogodišnjoj razini, što znači da su prihodi planirani u iznosu od 11,9 milijuna kuna, a rashodi u iznosu od 11,4 milijuna kuna. Iz gradskog proračuna dosad nismo uprihodovali ni kune, što je jedinstven slučaj u Republici Hrvatskoj. Doduše, nismo ni tražili. Autoklub Varaždina sam snosi sve troškove, što jasno pokazuje da nam dobit nije na prvome mjestu i da ćemo sav višak prihoda ulagati u ostvarenje naših ciljeva – najavila je Puškadija.
 

AUTOKLUB

HAK Autoklub Varaždin nalazi se u Gospodarskoj ulici 58 u Varaždinu. Sve informacije možete dobiti na broju telefona 042/234-170 ili na www.autoklub-varazdin.hr 

31  djelatnik radi u Autoklubu Varaždin, koji je jedan od najuređenijih i najuspješnijih  u Hrvatskoj. Prosječna neto plaća iznosi 7.200 kuna 

Autoklub Varaždin nastavit će s preventivno-edukativnim akcijama, a jedna od njih je “Sigurno u školu” s HAK-om 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Kamp plivanja okupio više od 150 djece na vanjskim i unutarnjim čakovečkim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponedjeljka, 27. lipnja, pa sve do, 2. rujna, osnovnoškolci s područja Čakovca i Međimurja imaju mogućnost uključiti se u 18. zaredom serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Zajednica sportskih udruga Čakovca uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizira ljetne sportske aktivnosti za djecu, te ih očekuju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Prvog tjedna najposjećeniji je bio kamp plivanja koji je na unutarnjim i vanjskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu okupio više od 150 djece. Uz vodstvo čak 13 stručnih trenera na čelu s predsjednikom Čakovečkoga plivačkog kluba Goranom Kolarićem, radili su podijeljeni u skupine, od plivača početnika do vrsnih plivača, a posljednjeg dana kampa, uz učenje kroz druženje i igru, odmjerili su snage te dokazali svoje plivačke vještine.

Pritom ih je pozdravila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čestitala im na uspješno odrađenom kampu i pozvala da se pridruže svim sportskim aktivnostima koje su za njih organizirane tijekom ljetnih mjeseci.

Cijene su kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Drugog tjedna sportskih kampova u Čakovcu osnovnoškolci se mogu uključiti u kickboxing, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dvadeset izlagača na sajmu domaćih proizvoda u M. Središću, ŠN ‘Rudar’ pobjednik Murske alke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu svima dobro poznate manifestacije “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću, u subotu, 2. srpnja, održao se tradicionalni sajam domaćih proizvoda.

Ove se godine okupilo dvadeset ponosnih izlagača iz Međmurja i Podravine, a u njihovim su proizvodima uživali mnogobrojni posjetitelji. Sve je izlagače obišao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Istovremeno sa sajmom domaćih proizvoda održala se tradicionalna manifestacija Murska alka u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće.

Ovo zabavno natjecanje pratila je mnogobrojna publika, a pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa “Rudar”. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

– Čestitamo svima na plasmanu, kao i svima onima koji su sudjelovali i dobro se zabavili! – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje