Povežite se s nama

Međimurje

Dan Kalmana Mesarića uz želju da se ne zaboravi umjetnik

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Matica Hrvatske priredila je Dan Kalmana Mesarića u Zagrebu.

Događanje je inicirala pročelnica Matice za kazalište i film, doktorica znanosti Sanja Nikčević.
Zagrebački dan Kalmana Mesarića nastavak je istoimene preloške manifestacije, s ciljem prisjećanja na velikog, ali skoro pa zaboravljenog hrvatskog umjetnika.
U događanju su sudjelovali profesor Vladimir Lončarević, glavni urednik najstarijeg časopisa u Republici Hrvatskoj “Kolo”  Ernest Fišer  i profesorica Sanja Nikčević.
Dijelove iz urbane komedije “I u našem gradu” izveli su članovi Kazališne scene Kalmana Mesarića, Veronika Mesarić kao prodavačica Nada, Zlatko Hržić kao odvjetnički pomoćnik Klek, Renato Žerdin kao poštar Alojz, Nataša Žerdin kao gospođa Šikuš i Mirjana Hržić kao službenica Mira. Profesorica Mirjana Hržić upoznala je prisutne o motivaciji pokretanja manifestacije Danima Kalmana Mesarića u Prelogu te o budućim događanjima. U ime nakladnika Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu govorila je gospođa Katarina Bajuk.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Međimurje

I Varaždin podržao inicijativu za obnovom i elektrifikacijom pruge od Kotoribe do Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I Grad Varaždin je podržao inicijativu za obnovom, modernizacijom i elektrifikacijom željezničke pruge na dionici od Kotoribe preko Čakovca i Varaždin do Zagreba. Varaždinskom gradonačelniku Nevenu Bosilju inicijativu su predstavili njezin pokretač Željko Pavlic, ujedno i predsjednik Međimurskog demokratskog saveza i Andreja Marić, saborska zastupnica koja će inicijativu predstaviti pred svojim kolegama u Zagrebu.

Pavlic je istaknuo da je glavni razlog pokretanja inicijative bilo stanje na terenu, odnosno svojevrsna prometne izoliranost sjevera Hrvatske prema Zagrebu, kao i činjenica da se od Kotoribe do Zagreba putuje više od tri i pol sata, a riječ je o udaljenost od 145 kilometara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje