Povežite se s nama

Međimurje

Dan Kalmana Mesarića uz želju da se ne zaboravi umjetnik

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Matica Hrvatske priredila je Dan Kalmana Mesarića u Zagrebu.

Događanje je inicirala pročelnica Matice za kazalište i film, doktorica znanosti Sanja Nikčević.
Zagrebački dan Kalmana Mesarića nastavak je istoimene preloške manifestacije, s ciljem prisjećanja na velikog, ali skoro pa zaboravljenog hrvatskog umjetnika.
U događanju su sudjelovali profesor Vladimir Lončarević, glavni urednik najstarijeg časopisa u Republici Hrvatskoj “Kolo”  Ernest Fišer  i profesorica Sanja Nikčević.
Dijelove iz urbane komedije “I u našem gradu” izveli su članovi Kazališne scene Kalmana Mesarića, Veronika Mesarić kao prodavačica Nada, Zlatko Hržić kao odvjetnički pomoćnik Klek, Renato Žerdin kao poštar Alojz, Nataša Žerdin kao gospođa Šikuš i Mirjana Hržić kao službenica Mira. Profesorica Mirjana Hržić upoznala je prisutne o motivaciji pokretanja manifestacije Danima Kalmana Mesarića u Prelogu te o budućim događanjima. U ime nakladnika Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu govorila je gospođa Katarina Bajuk.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje