Povežite se s nama

Međimurje

Murom do “Napolitanke“ i “Balatona“

Objavljeno:

- dana

VOZNI RED

Skela Mursko Središće – Fusek i skela Križovec počet će s plovidbenom sezonom, koja traje od 1. travnja do 31.listopada.

Tijekom plovidbene sezone propisano je radno vrijeme skele “Fusek“ Mursko Središće od 1. travnja do 31. svibnja u vremenu 6 –7; 11-12; 14-15 i od 18-19 sati. Od 1. lipnja do 31. kolovoza, skela radi u vremenu 5-6; 10-11; 16-17 i od 20-21 sat. Od 1. rujna do 31. listopada skelu zainteresirani mogu koristiti u vremenu od 6-7; 11-12; 14-15 i od 17 do 18 sati. Radno vrijeme skele Križovec je od 7 do 9, te od 17 do 19 sati. U propisanom radnom vremenu vožnja skelom je besplatna, a izvan radnog vremena naplaćuje se prema važećem cjeniku koji je istaknut na skelama. Također, i spomenuti vozni red skela je vidljivo istaknut na svakoj od navedenih skela. Dodajmo i to da je ovih dana Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, održao sastanak sa skelarima s ciljem zadovoljavanja dobre usluge korisnicima skele „Fusek“ i Križovec. Podsjećamo, voditeljem skele koja prometuje na relaciji Mursko Središće – Fusek lani je imenovan Stjepan Zadravec, dok je za voditelja skele u Križovcu određen Rudolf Mesarić. Spomenuti skelari posjeduju zakonom propisane kvalifikacije za obavljanje poslova “riječnih brodara“, a upravo Rudiju Mesariću treba zahvaliti što je 2014. godine inicirao akciju za renoviranje skele i obnovu ulazne rampe u Križovcu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje