Povežite se s nama

Međimurje

Murom do “Napolitanke“ i “Balatona“

Objavljeno:

- dana

VOZNI RED

Skela Mursko Središće – Fusek i skela Križovec počet će s plovidbenom sezonom, koja traje od 1. travnja do 31.listopada.

Tijekom plovidbene sezone propisano je radno vrijeme skele “Fusek“ Mursko Središće od 1. travnja do 31. svibnja u vremenu 6 –7; 11-12; 14-15 i od 18-19 sati. Od 1. lipnja do 31. kolovoza, skela radi u vremenu 5-6; 10-11; 16-17 i od 20-21 sat. Od 1. rujna do 31. listopada skelu zainteresirani mogu koristiti u vremenu od 6-7; 11-12; 14-15 i od 17 do 18 sati. Radno vrijeme skele Križovec je od 7 do 9, te od 17 do 19 sati. U propisanom radnom vremenu vožnja skelom je besplatna, a izvan radnog vremena naplaćuje se prema važećem cjeniku koji je istaknut na skelama. Također, i spomenuti vozni red skela je vidljivo istaknut na svakoj od navedenih skela. Dodajmo i to da je ovih dana Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, održao sastanak sa skelarima s ciljem zadovoljavanja dobre usluge korisnicima skele „Fusek“ i Križovec. Podsjećamo, voditeljem skele koja prometuje na relaciji Mursko Središće – Fusek lani je imenovan Stjepan Zadravec, dok je za voditelja skele u Križovcu određen Rudolf Mesarić. Spomenuti skelari posjeduju zakonom propisane kvalifikacije za obavljanje poslova “riječnih brodara“, a upravo Rudiju Mesariću treba zahvaliti što je 2014. godine inicirao akciju za renoviranje skele i obnovu ulazne rampe u Križovcu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U školama održane pokazne vježbe evakuacije i spašavanja u slučaju potresa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, u većini je školskih ustanova prvog dana drugog polugodišta održana pokazna vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa.

Jedna od ustanova u kojima su naučili kako postupiti u slučaju zemljotresa je Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, u kojoj je vježba održana radi sigurnosti učenika i zaposlenika škole.

– Učitelji su na prvom satu upoznali učenike s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a na pokaznoj vježbi učenici i učitelji vježbali su izlazak iz zgrade škole prema planu evakuacije – navela je Sanja Posavec iz osnovne škole u Maloj Subotici.

Vježbi su prionuli i u Murskom Središću. U tamošnjoj osnovnoj školi u 10:15 zazvonilo je školsko zvono koje je označilo imaginarni potres, tijekom kojeg je također provedena vježba evakuacije i spašavanja.

– Učenici su se sklonili ispod školskih klupa, a nakon „potresa“ su svi zajedno sa svojim učiteljicama i svim zaposlenicima škole krenuli prema školskom dvorištu, na mjesto koje je sigurno od dodatnih mogućih urušavanja – ističu iz OŠ Mursko Središće.

Voditelj evakuacije bio je Vladimir Huzjan, a svi učenici ponijeli su se veoma zrelo i pribrano te je vježba uspješno provedena.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju ove nedjelje 16 novooboljelih, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba, od čega je evidentirano 16 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 302.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 841 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 95 godina s pridruženim bolestima.

U nedjelju, 24. siječnja, sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji i dalje je u trendu pada te iznosi 132 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 205 prošle nedjelje), odnosno 154 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 255 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 957 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 15,1 %, što je manje nego tjedan ranije kada je iznosio 18,5%.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected] Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati