Povežite se s nama

Međimurje

Murom do “Napolitanke“ i “Balatona“

Objavljeno:

- dana

VOZNI RED

Skela Mursko Središće – Fusek i skela Križovec počet će s plovidbenom sezonom, koja traje od 1. travnja do 31.listopada.

Tijekom plovidbene sezone propisano je radno vrijeme skele “Fusek“ Mursko Središće od 1. travnja do 31. svibnja u vremenu 6 –7; 11-12; 14-15 i od 18-19 sati. Od 1. lipnja do 31. kolovoza, skela radi u vremenu 5-6; 10-11; 16-17 i od 20-21 sat. Od 1. rujna do 31. listopada skelu zainteresirani mogu koristiti u vremenu od 6-7; 11-12; 14-15 i od 17 do 18 sati. Radno vrijeme skele Križovec je od 7 do 9, te od 17 do 19 sati. U propisanom radnom vremenu vožnja skelom je besplatna, a izvan radnog vremena naplaćuje se prema važećem cjeniku koji je istaknut na skelama. Također, i spomenuti vozni red skela je vidljivo istaknut na svakoj od navedenih skela. Dodajmo i to da je ovih dana Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, održao sastanak sa skelarima s ciljem zadovoljavanja dobre usluge korisnicima skele „Fusek“ i Križovec. Podsjećamo, voditeljem skele koja prometuje na relaciji Mursko Središće – Fusek lani je imenovan Stjepan Zadravec, dok je za voditelja skele u Križovcu određen Rudolf Mesarić. Spomenuti skelari posjeduju zakonom propisane kvalifikacije za obavljanje poslova “riječnih brodara“, a upravo Rudiju Mesariću treba zahvaliti što je 2014. godine inicirao akciju za renoviranje skele i obnovu ulazne rampe u Križovcu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje