Povežite se s nama

Život i društvo

U Ludbregu cvijeće i bonsai, a navečer uvijek rado slušan Dražen Zečić

Objavljeno:

- dana

TKO VOLI, NEK IZVOLI

Vikend u Ludbregu u znaku je cvijeća.

Ni kiša jučer nije mogla pokvariti otvorenje tradicionalne, 21. Međunarodna izložbe i sajma cvijeća “Flora centrum mundi”, koji traje još danas i sutra.  Manifestacija svake godine okuplja velik broj posjetitelja, ali i izlagača, vrtlara i cvjećara koji putem izložbe i sajma predstavljaju svoje proizvode tržištu.

– Ovogodišnji sajam cvijeća pokazuje dugu tradiciju sajmovanja i cvjećarstva u Ludbregu. Moramo se pohvaliti da ove godine imamo rekordan broj izlagača. Nadamo se da će vrijeme poslužiti u subotu i nedjelju te da će svi  koji žele doći u Ludbreg i razgledati ovo prekrasno šarenilo cvijeća. Pozivamo sve da dođu i iskoriste priliku da prošeću našim gradom i uživaju u cvijeću, ali i da uživaju u svim drugim sadržajima koje smo pripremili – izjavio je na otvorenju Sajma cvijeća gradonačelnik Dubravko Bilić.

Ove godine pripremljene su i novosti. Trg će biti popunjen pagodama tako da cvjećari svoje cvijeće izlože još preglednije, a izložba se proširila i na park dvorca Batthyany i sam dvorac, gdje će u atriju biti izložena bonsaia, začinskog i aromatičnog bilja.

Uz niz popratnih sadržaja, svakako treba spomenuti koncert Dražena Zečića koji će se održati danas u 21 sati u šatoru ispred Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Branitelji i ribiči otvorili Dane Miholja u Sračincu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Proteklog su vikenda započeli Dani Miholja, tradicionalna proslava Dana Općine Sračinec i Župe sv. Mihaela arkanđela Sračinec. Sve je počelo uz subotu na šestom susretu branitelja Domovinskog rata.

– Drago mi je da upravo vi branitelji započinjete ove Dane Miholja, vi ste među najzaslužnijima za današnju slobodu u kojoj živimo. Drago mi je i da imamo ovako lijep prostor parka Velika graba, gdje se možemo okupiti i zajedno ugodno provesti vrijeme u sportskim aktivnostima – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na sportskim susretima okupili su se članovi braniteljskih udruga iz Trnovca Bartolovečkog, Kneginca, Petrijanca, Maruševca, Varaždina i domaćini iz Sračinca, a prije sportskih aktivnosti položili su lampaše uz spomen obilježje pod Doma kulture.

Dani Miholja nastavljeni su u nedjelju 13. Ribičkim kupom općine Sračinec, koji je održan na jezeru Kocinka. Dan je bio oblačan i kišan, rekli bismo idealan za ribolov, no niska razina vode u jezeru nije obećavala dobar ulov.

No, na kraju se pokazalo da pravi ribolovci love i u takvim uvjetima, pa su ulovljeni i šarani preko 2.5 kilograma. Ukupno najbolji bili su Antonio Težak iz Vidovca, Robert Posavi iz Ivanca te Petar Klaus iz općine Sračinec.

Ukupno je ulovljeno više od 50 kg ribe, koja je po pravilima sportskog ribolova nakon vaganja vraćena u jezero. Uspješni organizatori i ovog kupa bili su članovi SRK Sračinec, a podjela priznanja i druženje održano je u novouređenim prostorijama uz samo jezero Kocinka u Sračincu.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Petrijancu održana prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Održana je prva radionica u sklopu projekta “Budimo spremni” kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

Radionica je bila održana za članove udruga civilnog društva. Zahvaljujemo svim sudionicima na radionice kao i dobrim predavačima i naravno pozivamo sve sudionike na iduću radionicu.

Predavači Nenad Vidović i Mario Musolin održali su zanimljiva predavanja i radionicu na temu “Budimo spremni – Upoznajmo naše područje”. Uz članove 11 udruga koje su bile prisutne na radionici, na predavanju je bio nazočan i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Prisutni su imali priliku pobliže upoznati ključne rizike svog područja, postupanja u slučaju krize ili ugroze.

Dogovoreni termini sljedećih radionica za općinu Petrijanec u sklopu projekta “Budimo spremni” :

• 30.9.2022. (petak) u 17:00 – tečaj “Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć”
• 14.10.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Pripremimo se prije”
• 4.11.2022. (petak) u 18:00 – radionica “Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje