Povežite se s nama

Život i društvo

Dan otvorenih vrata: Maturanti otkrivali tajne studiranja na Sveučilištu sjever

Objavljeno:

- dana

SVEUČILIŠTE SJEVER

Maturanti varaždinskih srednjih škola jučer su, povodom Dana otvorenih vrata, saznali sve o studentskom životu na Sveučilištu Sjever.

Ured za potporu studentima, razvoj karijere i cjeloživotno učenje Sveučilišta Sjever organizirao je Dan otvorenih vrata. Putem raznih radionica svi posjetitelji, od kojih je naviše bilo maturanata varaždinskih srednjih škola, saznali su sve o studijskim programima na Sveučilištu Sjever, razgledali su prostore i opremu te razgovarali s profesorima i studentima. Time su iz prve ruke doznali kako izgleda život na Sveučilištu Sjever.

– Ovo je četvrta godina da Sveučilište Sjever u Varaždinu organizira Dan otvorenih vrata, a namijenjeni su prvenstveno svim maturantima i učenicima trećih razreda srednjih škola zato što je i jedan od ciljeva privući što više studenata na Sveučilište Sjever – izjavila je Jelena Ivelić, voditeljica Ureda za razvoj karijere (alumni), potporu studentima i cjeloživotno učenje.


U sklopu Dana otvorenih vrata održana je i radionica gdje je kroz videozapis i iskustva bivših učenika svim zainteresiranim predstavljeno Sveučilište. Radionici su se pridlužili gosti iz Erasmus projekta koji su došli iz Ukrajine, a podijelili su iskustva studiranja u toj zemlji. Završila je nagradnom tombolom u kojoj je deset posjetitelja dobilo kišobrane u boji Sveučilišta.

– Isto tako, svaki odjel na Sveučilištu imao je jednu radionicu, pa su se tako mogli vidjeti primjerice razne laboratorije i tiskaru te kabinete za studij njege – rekla je Ivelić.

Ured za potporu studentima, razvoj karijere i cjeloživotno učenje bavi se budućim, sadašnjim i trenutnim studentima Sveučilišta Sjever. – Radimo na tome da se na Sveučilište upiše što više studenata, a kada jednom učenici upišu ovaj fakultet, pomažemo im da se osjećaju dobrodošlo i da shvate neka osnovna pravila studiranja – dodala je Ivelić.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić/Sveučilište Sjever

Život i društvo

Leo Amidžić predsjednik je novog Savjeta mladih Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Varaždina koja se u ponedjeljak, 18. siječnja, održala putem Zoom aplikacije, za predsjednika Savjeta izabran je Leo Amidžić, a za njegovog zamjenika Josip Pokorny.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele te dosadašnji predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Tim Hrvaćanin.

Leo Amidžić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čestitao je svim članicama i članovima kao i njihovim zamjenicima na izboru u Savjet mladih Grada Varaždina te zahvalio na ukazanom povjerenju. – Zahvaljujem i dosadašnjem predsjedniku Savjeta mladih Timu Hrvaćaninu i svim našim prethodnicima na uloženom trudu i radu. Iako smo generacija koja odrasta između globalne financijske krize i globalne pandemije koronavirusa te iako još uvijek stječemo znanje i iskustvo, drago mi je što smo odlučili preuzeti ovu odgovornost i doprinijeti, u skladu s mogućnostima Savjeta mladih, boljitku života mladih u našem gradu. Poruka koju želim poslati mladima je da ćemo biti njihov glas i da nam se u svakom trenutku mogu obratiti, a upravo će komunikacija s mladima biti bitan segment našeg djelovanja. Nadam se dobroj suradnji, kako s članicama i članovima Savjeta mladih, tako i s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, svim vijećnicama i vijećnicima u Gradskom vijeću, gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom te zamjenicima gradonačelnika – rekao je Amidžić.

Članovi Savjeta na sjednici su proaktivno i konstruktivno raspravljali, dogovorili daljnje korake suradnje i projekte za mlade na širem području Grada Varaždina.

Članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Grada Varaždina (mandat 2021.-2023.)

Članovi:

LEO AMIDŽIĆ – predsjednik

JOSIP POKORNY – zamjenik predsjednika

LUCIJA CAR – članica

TONI ČAKMAZOVIĆ – član

DAVID HIRŠZON – član

DORA KERMEK – članica

TIN KOLENKO – član

LOVRO LUKAVEČKI – član

IVAN TODOROVIĆ – član

Zamjenici članova:

KARLO FURJAN – zamjenik člana

JELENA PUZAK – zamjenica člana

PETAR RUNAC – zamjenik članice

JURICA PAJTAK – zamjenik člana

TEO TUĐAN – zamjenik člana

MONIKA RUSAK – zamjenica članice

LUCIJA BRIŠKI – zamjenica člana

MAGDALENA KRAJNIK – zamjenica člana

EDO RISEK – zamjenik člana

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati