Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreške “Narcise” slave peti rođendan i Dan Ruže Sabol

Objavljeno:

- dana

PROTIV RAKA DOJKE

Udruga Narcisa – žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg danas će obilježiti 5. godišnjicu rada i Dan Ruže Sabol. 

Prof. dr. sc. Ruža Sabol dovela je Dan narcisa u Hrvatsku te utemeljila udrugu Europa Donna Hrvatska. Zbog njenog dugogodišnjeg rada i izuzetnog doprinosa u liječenju i pružanju pomoći ženama oboljelim od raka dojke, svake se godine u drugome gradu obilježava dan sjećanja na njen lik i djelo. Prošle godine Dan Ruže Sabol prvi put je obilježen u Rijeci, dok je ove godine ta čast pripala ludbreškoj udruzi Narcisa.

Tim povodom predviđeno je nekoliko događanja koja počinju u 10 sati u Restauratorskom centru Ludbreg. Predavanja će održati Božica Šnajder, predsjednica Udruge žena s bolestima dojke “Nada”, Ljiljana Vrcić Kiseljak, radi kao vanjski suradnik na Zdravstvenom veleučilištu kao viši predavač za fizioterapiju, dr. Marija Sačer, specijalist kliničke citologije i voditeljica Odjela za patologiju i citologiju u Općoj bolnici Koprivnica te Saghir Hussein, dr.med.spec.radiologije, predsjednik Lige protiv raka Međimurske županije.

Izvor:
Foto: Izvor: Grad Ludbreg

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje