Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreške “Narcise” slave peti rođendan i Dan Ruže Sabol

Objavljeno:

- dana

PROTIV RAKA DOJKE

Udruga Narcisa – žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg danas će obilježiti 5. godišnjicu rada i Dan Ruže Sabol. 

Prof. dr. sc. Ruža Sabol dovela je Dan narcisa u Hrvatsku te utemeljila udrugu Europa Donna Hrvatska. Zbog njenog dugogodišnjeg rada i izuzetnog doprinosa u liječenju i pružanju pomoći ženama oboljelim od raka dojke, svake se godine u drugome gradu obilježava dan sjećanja na njen lik i djelo. Prošle godine Dan Ruže Sabol prvi put je obilježen u Rijeci, dok je ove godine ta čast pripala ludbreškoj udruzi Narcisa.

Tim povodom predviđeno je nekoliko događanja koja počinju u 10 sati u Restauratorskom centru Ludbreg. Predavanja će održati Božica Šnajder, predsjednica Udruge žena s bolestima dojke “Nada”, Ljiljana Vrcić Kiseljak, radi kao vanjski suradnik na Zdravstvenom veleučilištu kao viši predavač za fizioterapiju, dr. Marija Sačer, specijalist kliničke citologije i voditeljica Odjela za patologiju i citologiju u Općoj bolnici Koprivnica te Saghir Hussein, dr.med.spec.radiologije, predsjednik Lige protiv raka Međimurske županije.

Izvor:
Foto: Izvor: Grad Ludbreg

Život i društvo

FOI-jevi studenti ponovno su se okupili na trećim po redu Workshop Daysima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom četiri dana, od 15. do 19. travnja 2024., Fakultet organizacije i informatike, sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, ugostio je partnere iz realnog sektora koji su održali tematske radionice iz područja poslovne analize, dizajna i korisničkog iskustva, upravljanja podacima, programiranja, ali i samoupravljanja i upravljanja timovima.

Ukupno 14 poslodavaca dijelilo je znanje sa studentima, a osim učenja, studenti su imali priliku i za neformalno druženje i umrežavanje.

Workshop Daysi su osmišljeni s ciljem nadopunjavanja konkretnih znanja i vještina studenata koje su danas vrlo tražene na tržištu rada te upoznavanja s konkretnim alatima, programima i izazovima s kojima poslodavci rade i s kojima se svakodnevno susreću. Studenti su imali priliku za interakciju s poslodavcima, rješavanje nejasnoća ili zadanih problema/zadataka (eng. Work Based Learning model) te za postavljanje pitanja vezanih za karijerni put.

– Drago nam je ugostiti poslodavce koji prenose znanje našim studentima, a još više nas veseli što je veliki broj njih naši bivši studenti, odnosno alumniji. Važan nam je odnos koji s njima ostvarujemo i radujemo se širenju mreže i dodatnim aktivnostima i mogućnostima kroz koje ćemo surađivati – istaknula je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Ovogodišnji sudionici Workshop Daysa bili su: APIS IT, Ars Futura, Cetitec, CROZ d.o.o., CS Computer Systems, Emil Frey Digital d.o.o., Financijska agencija – FINA, IGEA d.o.o., Konzum Plus d.o.o., OTP banka d.o.o., Poslovna inteligencija, SICK Mobilisis, Speck i Undabot d.o.o.

Nastavite čitati

Život i društvo

Autorica murala varaždinskih “PUMA“ oslikala i CRO Rafale koji sutra stižu u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska vojska spremna je za dolazak višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo čime Republika Hrvatska zadržava suverenost u nacionalnom zračnom prostoru, odnosno zadržava i nastavlja razvijati vlastite sposobnosti zaštite i nadzora zračnog prostora.

Tim povodom, pripadnica 2. motorizirane bojne “Pume” Gardijske oklopno-mehanizirane brigade vojnikinja Nikolina Kiseljak, koja je inače i diplomirala na studiju slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, naslikala je akrilnom tehnikom prvi hrvatski Rafale.

– Ovo je način na koji jedna vojnikinja i slikarica vidi naš Rafale, ponosni smo što dolazi u Hrvatsku vojsku i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo – rekla je vojnikinja Nikolina Kiseljak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje