Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreške “Narcise” slave peti rođendan i Dan Ruže Sabol

Objavljeno:

- dana

PROTIV RAKA DOJKE

Udruga Narcisa – žene u borbi protiv raka dojke Ludbreg danas će obilježiti 5. godišnjicu rada i Dan Ruže Sabol. 

Prof. dr. sc. Ruža Sabol dovela je Dan narcisa u Hrvatsku te utemeljila udrugu Europa Donna Hrvatska. Zbog njenog dugogodišnjeg rada i izuzetnog doprinosa u liječenju i pružanju pomoći ženama oboljelim od raka dojke, svake se godine u drugome gradu obilježava dan sjećanja na njen lik i djelo. Prošle godine Dan Ruže Sabol prvi put je obilježen u Rijeci, dok je ove godine ta čast pripala ludbreškoj udruzi Narcisa.

Tim povodom predviđeno je nekoliko događanja koja počinju u 10 sati u Restauratorskom centru Ludbreg. Predavanja će održati Božica Šnajder, predsjednica Udruge žena s bolestima dojke “Nada”, Ljiljana Vrcić Kiseljak, radi kao vanjski suradnik na Zdravstvenom veleučilištu kao viši predavač za fizioterapiju, dr. Marija Sačer, specijalist kliničke citologije i voditeljica Odjela za patologiju i citologiju u Općoj bolnici Koprivnica te Saghir Hussein, dr.med.spec.radiologije, predsjednik Lige protiv raka Međimurske županije.

Izvor:
Foto: Izvor: Grad Ludbreg

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati