Povežite se s nama

U fokusu

Sanacija krova podzemne garaže ispod “Titanika” je počela, ali gdje su radnici?

Objavljeno:

- dana

DVOJBE OKO SANACIJE

– Još krajem ožujka na oglasnoj ploči izvješena je obavijest da će u ponedjeljak, 3. travnja početi radovi na sanaciji gornjeg sloja stropa podzemne garaže.

No, 3. travnja je prošao, a ništa se ne radi – ogorčen je čitatelj  (podaci poznati redakciji) iz zgrade u Ulici hrvatskih branitelja, poznatije kao “Titanik”, ispod koje se nalazi podzemna garaža, a kao dokaz da se ništa ne radi poslao je fotografiju.

Voda curi po instalacijama, stradao je i nosivi zid

O ovom problemu pisali smo još prije dvije godine. Naime, od podjele ključeva za Božić 2009., u podzemnu garažu u Ulici hrvatskih branitelja 11 u Varaždinu koja se nalazi ispod ove POS-ove zgrade prodire voda. 

– Voda curi po električnim instalacijama, nosivim zidovima, poplavljuje nam podrum, a uslijed vlage došlo je do korozije cijevi na protupožarnom šprinkler-sustavu čime je sigurnost svih nas dovedena u pitanje. Zbog dugogodišnjeg prodiranja vode “stradao” je i nosivi zid čime je narušena opstojnost same zgrada. Zar “Titanik” treba potonuti? – pitali su se stanari.

>>Trg ispred “Titanika” treba sanirati odmah bez odgode

Stanari te zgrade godinama su tražili od Javne ustanove Gradski stanovi (JUGS), koja je investitor i prodavatelj stanova i garažno parkirnih mjesta, da ukloni uzrok i napravi sveobuhvatnu sanaciju krova garaže, koji je zapravo trg ispred “Titanika” i koji je u vlasništvu JUGS-a.

>>Suvlasnici pokreću tužbu protiv JUGS-a, a JUGS protiv izvođača?

Cijeli je slučaj završio na sudu, a sve je na kraju okončano nagodbom prema kojom je JUGS trebao izvršiti sanaciju.

– Sve je već trebalo biti gotovo, do kraja ožujka, a sada smo već u travnju i još ništa nije napravljeno! Opet nisu ispoštovali dogovor jer radnika nigdje nema. Navodno da su se ugostitelji, koji svoje objekte imaju na trgu, a koji je zapravo krov podzemne garaže, pobunili jer kamo će s terasama. No, zar je to naš problem? – ljuti se čitatelj.

U JUGS-u to opovrgavaju.

– Nemamo saznanja da bi se ugostitelji bunili – poručili su u odgovoru na naš upit. Inače, u toj ustanovi tvrde da je sanacija počela.  

– Trenutno se obavljaju pripremni radovi. Sanacijski građevinski radovi na gornjem sloju stropa podzemne garaže uključuju otvaranje cijele gornje površine gornjeg sloja stropa podzemne garaže, odnosno trga, skidanje hidroizolacijskog sloja, ponovnu izvedbu hidroizolacijskih radova, te izvedba svih potrebnih radova na slojevima terase podzemne garaže, a sve u svrhu funkcionalne uporabe trga nakon izvršenja radova.   Svi radovi će se izvesti na teret prvotno ugovorenih izvođača radova cijele građevine, a koji do danas nisu izveli potrebnu sanaciju na način da se zaustavi prodor vode – rekao je Zoran Svetec, ravnatelj JUGS-a. 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović/Fotografija čitatelja

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Q Experience d.o.o. zapošljava na poziciji specijalist za brigu o korisnicima – francuski i engleski jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a postoji mogućnost rada od kuće. Posao podrazumijeva tečno poznavanje francuskog jezika, dobro ili vrlo dobro poznavanje engleskog jezika, dobro poznavanje MS Officea, pouzdanost i timski duh. Aplicirajte.

NTH Mobile d.o.o. traži pojačanje na poziciji specijalist za pravne poslove (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 24.9. Poželjne su dvije godine iskustva u radu, izvrsno poznavanje trgovačkog, ugovornog i radnog prava, samostalnost u radu, usmjerenost na rezultate i proaktivnost u rješavanju problema, odlično znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Prijavite se.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama glavni kuhar (m/ž), blagajnik (m/ž), skladišni radnik (m/ž). Lokacije rada su Čakovec i Ivanec. Provjerite uvjete i aplicirajte.

McDonald’s traži radnika u restoranu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 27.9. Poslodavac nudi plaću iznad prosjeka u sektoru ugostiteljstva i maloprodaje, fleksibilno radno vrijeme, mogućnost osobnog rasta i razvoja, dodatne stimulacije na plaću i redovno povećanje plaće svaku godinu. Aplicirajte.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava operatera na proizvodnoj liniji (m/ž) i radnika u proizvodnji (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijave su otvorene do 15.10. Poslodavac nudi ugodnu radnu atmosferu, mogućnost daljnjeg napredovanja te izazove. Prijavite se.

Letina Intech d.o.o. traži inženjera/ diplomiranog inženjera elektrotehnike (m/ž). Mjesto rada je Čakovec, a prijave su otvorene do 22.9. Potrebna je minimalno viša strućna sprema, poznavanje PLC-a serije MicroLogix i PLC-a Micro800, samostalnost u radu, snalažljivost i odgovornost. Poslodavac nudi stalni radni odnos. Prijavite se.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava vozača taksija (m/ž) na području Varaždina. Rok prijave je 1.11. Očekuje se aktivni vozač koji posjeduje vozačku dozvolu B kategorije, spremnost na rad u smjenama, komunikacijske vještine. Aplicirajte.

Pozitiva food j.d.o.o. zapošljava pizza majstora (m/ž). Mjesto rada je Prelog, a prijave su otvorene do 6.10. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Potrebna je minimalno završena osnovna škola. Više na linku.

Oak logs d.o.o. zapošljava inženjera šumarstva (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 15.10. Posao obuhvaća doznaku stabala, preuzimanje sirovine. Potrebna je viša ili visoka stručna sprema. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Salus zapošljava magistra farmacije (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 16.10. Radnik/ca obavlja poslove izdavanja lijekova na recept i bez recepta, izrađuje magistralne i galenske pripravke. Nudi se stalni radni odnos. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Medicinari će dobiti novac koji im država duguje za prekovremeni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Medicinska oprema domovi zdravlja

Radi rješavanja i okončanja sudskih postupaka i generiranja novih tužbi, Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

Odluka se odnosi na isplatu razlike za prekovremene sate ostvarenih u razdoblju prije zaključivanja Dodatka III. Kolektivnom ugovoru za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, a omogućit će isplatu razlike iznosa prekovremenih sati u slučaju kada tužba nije podnesena, isplata u slučaju kada je tužbom pokrenut spor radi isplate razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad te isplata po pravomoćnim sudskim odlukama.

Novac je osiguran u proračunu za ovu godinu te projekcijama za 2022. i 2023. godinu u iznosu od 200 milijuna kuna, dok će se preostali iznos do 775 milijuna kuna osigurati najkasnije do 31. prosinca iduće godine, a sukladno fiskalnim mogućnostima državnog proračuna, objavio je N1.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje