Povežite se s nama

U fokusu

Semafori od četvrtka ne rade, a u Gradu Varaždinu tek sad reagirali i pozvali građane na oprez?!

Objavljeno:

- dana

DAN NAKON TRAGEDIJE

Nakon jučerašnje teške prometne nesreće na raskršću Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu u kojoj je poginuo 49-godišnji mopedist oglasili su se iz Grada Varaždina.

>>Na raskršću Koprivničke i Međimurske ulice na Banfici poginuo vozač mopeda, očevid u tijeku

U dopisu koji su poslali medijima navodi se kako varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica pozivaju građane na dodatan oprez kod prolaska tim vrlo prometnim raskršćem. 

Postavljeni su znakovi za ograničenje brzine od 40 km/h i dodana je svjetlosna signalizacija koja upozorava vozače da se približavaju raskršću

– Na raskrižju su postavljeni znakovi za ograničenje brzine od 40 km/h i dodana je svjetlosna signalizacija koja upozorava vozače prilikom približavanja raskrižju. PU varaždinska obavljat će pojačane ophodnje te će organizirati regulaciju raskrižja u vrijeme najvećih gužvi. Grad Varaždin je u kontaktu s nadležnim službama te zbog ove izvanredne situacije apeliramo na građane da poštuju privremeno ograničenje brzine koje će uvelike smanjiti mogućnost eventualnih pogrešaka kod procjene prednosti prolaska, ali i poštivanje regulacije koju će provoditi PU varaždinska i pripadnici Prometne mladeži, a sve dok se ne uspostavi normalan rad semafora – navode u Gradu.  

Kao što smo jučer pisali, semafori od četvrtka ne rade, na što nas je nakon nesreće upozorila čitateljica.

>>Jesu li za današnju prometnu nesreću u kojoj je poginuo 49-godišnjak krivi semafori koji od četvrtka ne rade?

No, nije li se trebalo ranije reagirati? Zašto odmah nije uvedeno ograničenje brzine i zašto se građane nije pozvalo na dodatan oprez s obzirom da semafori, na jednom od najprometnijih gradskih raskršća, već nekoliko dana normalno ne rade niti se zna kad će konačno profunkcionirati? 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović/Arhiva RT

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje