Povežite se s nama

U fokusu

Semafori od četvrtka ne rade, a u Gradu Varaždinu tek sad reagirali i pozvali građane na oprez?!

Objavljeno:

- dana

DAN NAKON TRAGEDIJE

Nakon jučerašnje teške prometne nesreće na raskršću Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu u kojoj je poginuo 49-godišnji mopedist oglasili su se iz Grada Varaždina.

>>Na raskršću Koprivničke i Međimurske ulice na Banfici poginuo vozač mopeda, očevid u tijeku

U dopisu koji su poslali medijima navodi se kako varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica pozivaju građane na dodatan oprez kod prolaska tim vrlo prometnim raskršćem. 

Postavljeni su znakovi za ograničenje brzine od 40 km/h i dodana je svjetlosna signalizacija koja upozorava vozače da se približavaju raskršću

– Na raskrižju su postavljeni znakovi za ograničenje brzine od 40 km/h i dodana je svjetlosna signalizacija koja upozorava vozače prilikom približavanja raskrižju. PU varaždinska obavljat će pojačane ophodnje te će organizirati regulaciju raskrižja u vrijeme najvećih gužvi. Grad Varaždin je u kontaktu s nadležnim službama te zbog ove izvanredne situacije apeliramo na građane da poštuju privremeno ograničenje brzine koje će uvelike smanjiti mogućnost eventualnih pogrešaka kod procjene prednosti prolaska, ali i poštivanje regulacije koju će provoditi PU varaždinska i pripadnici Prometne mladeži, a sve dok se ne uspostavi normalan rad semafora – navode u Gradu.  

Kao što smo jučer pisali, semafori od četvrtka ne rade, na što nas je nakon nesreće upozorila čitateljica.

>>Jesu li za današnju prometnu nesreću u kojoj je poginuo 49-godišnjak krivi semafori koji od četvrtka ne rade?

No, nije li se trebalo ranije reagirati? Zašto odmah nije uvedeno ograničenje brzine i zašto se građane nije pozvalo na dodatan oprez s obzirom da semafori, na jednom od najprometnijih gradskih raskršća, već nekoliko dana normalno ne rade niti se zna kad će konačno profunkcionirati? 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović/Arhiva RT

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje