Povežite se s nama

Crna kronika

Silazila s bicikla u Završju Podbelskom i završila u bolnici

Objavljeno:

- dana

Nespretno pala

U Završju Podbelskom jučer, oko 11 sati u prometnoj je nesreći ozlijeđena 67-godišnja žena.

Ona je upravljala biciklom uz desni rub kolnika, te je prilikom skretanja u dvorište, pri pokušaju silaska s bicikla, izgubila ravnotežu i pala s bicikla na kolnik.

Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Muškarcu koji je gotovo ubio nevjenčanu suprugu Vrhovni sud povećao kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na visinu kazne izrečene hrvatskom državljaninu starom 29 godina zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva, objavio je DORH.

Prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je proglašen krivim da je 27. veljače 2020. u kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije, udario tvrdim predmetom po glavi svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao i nanio joj tešku ozljedu (prijelom zatiljne kosti), ali smrtni ishod nije nastupio.

Za navedeno kazneno djelo 29-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 29-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest godina, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda preblaga jer je taj sud dao premali značaj činjenici da je 29-godišnjak višestruko osuđivan zbog kaznenih djela i prekršaja koje je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge.

Nastavite čitati

Crna kronika

Našla novčanik u trgovini, sakrila se među police i ukrala novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija javlja o krađi.

U ponedjeljak, 18. siječnja oko 14.20 sati u jednoj trgovini u Novom Marofu, 47-godišnja žena je izgubila novčanik. Kako je utvrđeno, novčanik je pronašla za sad nepoznata žena, sakrila se između polica te iz novčanika uzela iznos od nekoliko tisuća kuna, nakon čega ga je odbacila, a novac spremila u džep.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počiniteljice ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati