Povežite se s nama

Međimurje

U sklopu akcije “Pomozimo im” podijeljeno 25 bogatih paketa

Objavljeno:

- dana

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije provodi humanitarnu akciju pod nazivom „Pomozimo im“.

Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava za nabavku hrane i osnovnih potrepština za članove Društva koji se nalaze u teškoj socijalnoj ili zdravstvenoj situaciji.
Dosad je prikupljeno 10.000,00 kuna, a sredstva su utrošena za kupovinu 25 bogatih paketa u kojima su se nalazile sve tradicionalne namirnice za božićne blagdane i ostale kućanske potrepštine.

– Na taj smo način uspjeli uljepšati božićne blagdane našim najpotrebitijim članovima. Zahvaljujemo svim volonterima, trgovačkim centrima i ljudima velikog srca koji su nam pomogli u prikupljanju humanitarne pomoći – ističu u DOSTI-ju. Humanitarna akcija i dalje traje, a sve potrebne informacije o akciji mogu se naći na internetskoj stranici Društva www.ddicpck.hr.

Zainteresirani građani svoje dobrovoljne priloge mogu uplaćivati na poseban račun, otvoren isključivo za provedbu ove humanitarne akcije u Zagrebačkoj banci, IBAN: HR2523600001502151135.

Prilozi se mogu dostaviti i u istaknute kutijice postavljene na prodajnim mjestima trgovačkog lanca METSS. Svi oni koji i na drugi način žele pomoći udruzi,mogu se uključiti kao volonteri. Na taj se način zainteresirani mogu priključiti članovima Društva u prikupljanju pomoći u poslovnici Kauflanda u Čakovcu.

Zajedničko druženje povodom božićnih blagdana

Kao i proteklih godina Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina organiziralo je tradicionalni božićni susret, na koji su se rado odazvali i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, zajedno s članovima srodnih društava iz cijele Hrvatske. Prigodni susret održan je 26. prosinca u Varaždinu. U 11 sati održana je sveta misa u varaždinskoj katedrali namijenjena osobama s invaliditetom.

Zatim su se svi uzvanici okupili na zajedničkom ručku i druženju u hotelu „Turist“. Nakon riječi dobrodošlice koje je svim uzvanicima uputio predsjednik Društva distrofičara Ivan Vujec, druženje je nastavljeno uz glazbeni program.

Međimurje

FOTO Više od 800 sudionika čakovečke biciklijade vozilo kroz Čakovec i prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su da je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana.

I druga po redu biciklijada „Čak bajk“ povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktovima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti.

– Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima – poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu.

Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj, međimursku jabuku.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, obišli su sve punktove.

Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung.

„Čak bajk“ biciklijada postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski policajci i građani u dobrovoljnoj akciji prikupili 33 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. svibnja, u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine koja život znači.

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani, te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje