U subotu, 26. listopada, u Strahonincu je održana 32. Skupština Kluba vatrogasnih veterana Međimurske županije na kojoj su predstavljeni rad i aktivnosti Kluba u proteklom jednogodišnjem razdoblju te je podržan prijedlog programa rada za narednu godinu.

Skupštinu su vodili predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Ivan Novak, dopredsjednik Gabrijel Friščić, predsjednik Nadzornog odbora Dragutin Trupković i tajnik Kluba Vladimir Jambor, a sudjelovala su i 154 člana od ukupnih 256 članova Kluba.

Na Skupštini je istaknuto da su članovi vatrogasnih veterana važna karika Međimurskog vatrogastva koje služi kao pozitivan primjer ostalim krajevima Hrvatske u spremnosti, osposobljenosti i organiziranosti, a posebno u brojnosti podmlatka što osigurava dobru vatrogasnu budućnost. Tom su prilikom podijeljene i spomenice za 10, 20 i 30 godina vjernosti vatrogasnim veteranima.

Zeljko Joksimovic

Spomenice za prvih 10 godina dobili su Stjepan Šarić iz Mačkovca, Franjo Dolar, Franjo Kralj i Antun Varga iz Strahoninca, Stjepan Mesarek, Matija Mučić, Andrija Šantek i Antun Žerjav iz Dekanovca, Mijo Novak iz Podturna, Ivan Novak, Stanislav Švenda i Stjepan Živčec iz Palovca, Josip Nađ iz Donjeg Vidovca te Ivan Lukačić iz Gornjega Kraljevca.

Spomenice za 20 godina članstva u Klubu vatrogasnih veterana dobili su Pavao Ružić iz Držimurca-Strelca, Ivan Habuš iz Kotoribe, Branko Mađarić iz Vratišinca te Antun Farkaš, Juraj Hamer i Ivan Makovec iz Malog Mihaljevca.

Za 30 godina članstva spomenice su dobili Vladimir Bujan, Stjepan Čeh i Mirko Šoltić iz Mačkovca te Ivan Novak i Josip Novak iz Martinuševca.

Osim toga, na Skupštini su primljeni i novi članovi: Marija Horvat, Ivan Kraljić, Stjepan Pavleković, Slavko Loparić, Zlatko Škvorc, Dragutin Molnar, Vladimir Baranašić, Đuro Čavlek, Dragutin Taradi, Slavko Pergar, Miroslav Lovrenčić, Franjo Patarčec i Zdravko Klinec.

Komentari

Komentara

loading...