Povežite se s nama

Život i društvo

Slavi se u Općini Sv. Ilija: stižu Gazde, čekaju vas izložbe, natjecanja i neodoljivi mali folkloraši

Objavljeno:

- dana

NAJAVLJUJEMO

Bogatim programom bit će proslavljen Dan Općine Ilija.

U srijedu, 19. srpnja, u Pastoralnom centru Vilim Cecelja u Svetom Iliji u 19 sati bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a nakon nje slijedi otvorenje izložbe Udruge žena Doljan „Čuvajmo  baštinu naših predaka“. 

Na blagdan sv. Ilije, 20. srpnja, u 11 sati bit će služena sveta misa u župnoj crkvi, a uz to će biti održana izložba proizvoda Udruge vinogradara i voćara „Grozdek“.

Dva dana kasnije, 22. srpnja, u 14 sati na rasporedu je združena pokazna vježba gašenja požara i spašavanja DVD-a Sv. Ilija i DVD-a Beletinec-Krušljevec. U nedjelju u Beletincu u 7 sati počinje 15. Kup u lovu ribe udicom na plovak u Beletincu, a u 18 sati je na rasporedu 24. Memorijal „Dražen Obrstar-Cac“.

Od 28. do 30. srpnja će se pak slaviti Anino: u petak, 28. srpnja, od 20 sati nastupa tamburaški sastav Gazde, a 29. srpnja u 19 sati u Beletincu počinje 12. revijalna smotra folklora odraslih skupina.

Proslava će završiti u nedjelju, 30. srpnja, kad će, također u Beletincu u 19 sati, biti održana 3. dječja smotra folklora KUD-ova.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje