Povežite se s nama

Život i društvo

Slavi se u Općini Sv. Ilija: stižu Gazde, čekaju vas izložbe, natjecanja i neodoljivi mali folkloraši

Objavljeno:

- dana

NAJAVLJUJEMO

Bogatim programom bit će proslavljen Dan Općine Ilija.

U srijedu, 19. srpnja, u Pastoralnom centru Vilim Cecelja u Svetom Iliji u 19 sati bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a nakon nje slijedi otvorenje izložbe Udruge žena Doljan „Čuvajmo  baštinu naših predaka“. 

Na blagdan sv. Ilije, 20. srpnja, u 11 sati bit će služena sveta misa u župnoj crkvi, a uz to će biti održana izložba proizvoda Udruge vinogradara i voćara „Grozdek“.

Dva dana kasnije, 22. srpnja, u 14 sati na rasporedu je združena pokazna vježba gašenja požara i spašavanja DVD-a Sv. Ilija i DVD-a Beletinec-Krušljevec. U nedjelju u Beletincu u 7 sati počinje 15. Kup u lovu ribe udicom na plovak u Beletincu, a u 18 sati je na rasporedu 24. Memorijal „Dražen Obrstar-Cac“.

Od 28. do 30. srpnja će se pak slaviti Anino: u petak, 28. srpnja, od 20 sati nastupa tamburaški sastav Gazde, a 29. srpnja u 19 sati u Beletincu počinje 12. revijalna smotra folklora odraslih skupina.

Proslava će završiti u nedjelju, 30. srpnja, kad će, također u Beletincu u 19 sati, biti održana 3. dječja smotra folklora KUD-ova.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili školu plivanja koju je sufinancirala Općina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili su od 3. do 10. lipnja obuku plivanja koja se već tradicionalno organizira svake godine.

Veselu školu plivanja rado je pohađalo svih 67 učenika, iako su došli s različitim predznanjima.

U tome im se pridružila i Općina Petrijanec koja je njihovu školu plivanja sufinancirala u iznosu od 2245 eura.

Diplome učenicima podijelili su ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Ovo je hvalevrijedan projekt jer znanje plivanja je od neprocjenjive važnosti za svakog pojedinca, a pogotovo djecu. Cilj je ovaj program škole plivanja provoditi i sljedećih godina za sve učenike koji će pohađati treći razred. Dani u školi plivanja djeci brzo prolaze. Djeca su zadovoljna i puna pitanja i drago mi je da sam i ove godine mogao podijeliti diplome zadovoljnim učenicima. Kad se jednom propliva stečeno znanje se dodatno usavršava. Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja kojima smo maksimalno olakšali ovim sufinanciranjem – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Osim usvajanja plivačkih vještina mali polaznici su se i odlično zabavili, proveli ugodno vrijeme na bazenima jer se plivati uči kroz igru, a posljednji dan za sve je njih bio svečan s obzirom da su im podijeljene zaslužene diplome.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ljubitelji starina došli na svoje. Pogledajte kako je bilo na Sajmu antikviteta u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas se u Varaždinu održava Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta. Tako je Ulica Augusta Šenoe bila puna izlagača, a tamo se moglo naći svega, od starog namještaja, posuđa, raznih ukrasa i brojnih drugih zanimljivih predmeta.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj razgledao je sajam u pratnji direktorice tržnice Željke Vincek Strugar.

– Plac subotom je obavezno mjesto za svakog Varaždinca. Ja sam već jutros obavio kupovinu, a sada ću razgledati sajam antikviteta. To nije samo sajam s tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije , Austrije Mađarske .. . već je ovdje i par humanitarnih akcija. Na primjer, imamo plac-činke, koje se rade od autohtonih sastojaka s varaždinske tržnice – rekao je gradonačelnik pobrojavši i druge brojne manifestacije koje se u subotu odvijaju u Varaždinu i demantirao one koji govore da se u Varaždinu ništa ne događa.

Direktorica tržnice Željka Vincek Strugar navela je da je ovo drugi sajam antikviteta.

– Odaziv je zaista velik, imamo tridesetak izlagača. Kako sajam ne bi bio samo izložbeno-prodajnog karaktera upotpunili smo ga i gastronomskom ponudom. Organizirali smo iza djecu i radionicu oslikavanja škrinjica, posjetit će nas i dame u povijesnim haljinama. Svaka naša organizacija ima i humanitarni karakter. Danas se prodaju palačinke a sav prihod je namijenjen Društvu osoba s invaliditetom Varaždin – rekla je direktorica.

Cilj ovakvih manifestacija je održavanje kulturne baštine i tradicije naših varaždinskih krajeva, naveli su organizatori zadovoljni velikim interesom građana i posjetitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje