Povežite se s nama

U fokusu

Sljedeći tjedan Županijski odjel radi do 18 sati, ali i u subotu i nedjelju

Objavljeno:

- dana

ROK ZA LEGALIZACIJU ISTJEČE 30. LIPNJA

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije poziva sve vlasnike / investitore nezakonito izgrađenih zgrada da do 30. lipnja podnesu zahtjev za legalizaciju (izdavanje Rješenja o izvedenom stanju) u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije, Franjevački trg 7, Varaždin.

U svrhu zaprimanja zahtjeva, nadležni Upravni odjel u Varaždinu s ispostavama u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu će u posljednjem tjednu mjeseca lipnja raditi svakog radnog dana od 7:30 do 18:00 sati, u subotu 29. lipnja od 7:30 do 15:00 sati i posljednjeg dana za predaju zahtjeva u nedjelju 30. lipnja od 7:30 do 13:00 sati.

Priopćili su to iz Varaždinske županije, iz koje podsjećaju da je zahtjeve je moguće predati i poštom, a informaciju o radnom vremenu poštanskih ureda moguće je dobiti pozivom na besplatni broj Hrvatske pošte 0800 303 304 ili preko službene Internetske stranice www.posta.hr.

– Rok za podnošenje zahtjeva istječe 30. lipnja 2013. godine, a kao što je i najavljeno iz resornog Ministarstva, rok se neće produžiti. S obzirom da građani koji ne podnesu zahtjev za legalizaciju do kraja lipnja neće više moći iskoristiti tu mogućnost, preporuka je svima da podnesu navedeni zahtjev, bez obzira na to imaju li potpunu dokumentaciju s obzirom da se može naknadno dopuniti – ističu.

Dnevno po 800 zahtjeva!

Do prve polovice lipnja za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata na području Varaždinske županije (bez područja grada Varaždina) ukupno je podneseno više od 11 tisuća zahtjeva. – S obzirom na priljev spisa u protekla tri dana, a dnevno je riječ oko 800 zahtjeva, ali i naviku da se sve radi u posljednji trenutak, procjenjuje se da će navedena brojka rapidno rasti iz dana u dan te se građani mole da ne čekaju posljednji dan za predaju zahtjeva – apeliraju iz Županije.

Napominju da broj dosad podnesenih zahtjeva svakako pokazuje da na području Varaždinske županije postoji velik broj bespravno sagrađenih zgrada, a prema procjenama Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije iza toliko podnesenih zahtjeva „skriva“ se dva do tri puta više zgrada s obzirom da je često puta riječ o više zgrada na jednoj parceli.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

Gradit će se treći krak na autocesti od Zagreba do Karlovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak Jutarnji je dobio i službenu potvrdu da će se za desetak dana učinjiti prvi konkretni korak – HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Više pročitajte na Jutarnjem.

Nastavite čitati

U fokusu

Habijan o glasanju za ostanak bala u Brezju: “Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradski vijećnici na 13. sjednici Gradskog vijeća trebali bi odlučivati pod točkom 7. i o kreditnom zaduženju Grada za sanaciju odlagališta otpada u Brezju. Riječ je o zaduženju kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. Rijeka „teškom“ 15.926.740 eura. Podsjećamo, gradonačelnik Bosilj tu očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a, te je u jednom od zadnjih intervjua poručio da „Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju“.

>>Bosilj očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a: Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju

Ovu Bosiljevu izjavu sinoć je za Regionalni tjednik komentirao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan

– Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja jer dosad smo imali barem 5 ili 6 ovakvih situacija gdje su se predlagala određena rješenja koje gradski vijećnici iz različitih razloga nisu prihvaćali. Prema tome, svaka vijećnica ili vijećnik imaju svoju samostalnost odlučiti po tom pitanju kako smatraju da treba – rekao je Habijan.

Dodao je kako se vijećnike na ovakav način diskreditira i dovodi u pitanje njihov zdrav razum i prosudbe.

– Svaki od njih ima pravo odlučiti o prijedlogu gradonačelnika onako kako smatra da je ispravno. Ako gradonačelnik smatra da je nešto po njemu ispravno i Bogom dano, ne znači da drugi moraju dijenliti njegovo mišljenje – zaključio je Damir Habijan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje