Povežite se s nama

Crna kronika

Službeni pas varaždinskih mobilaca namirisao 1,3 tone duhana skrivenog u podzemlju

Objavljeno:

- dana

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „ARWEN“ pronašli u skrivenoj podzemnoj prostoriji gotovo 1,3 tone duhana i opremu za obradu duhana.

Naime, 27. listopada, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Varaždin izvršili su pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu hrvatskog državljanina, otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima.

Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je: 11 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1.208,20 kg duhana u listu, 8 PVC vreća ispunjenih s ukupno 71,30 kg sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.

Područna jedinica – Služba za mobilne jedinice Varaždin će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ iz čl. 264. stavak 1. Kaznenog zakona, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.054,93 EUR.

Crna kronika

Varaždin: napuhao je više od 3 promila pa iznenada udario policajku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je 23. veljače 2024., rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 36 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo o napada na službenu osobu iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 36-godišnjak 17. prosinca 2023., oko 13 sati u Varaždinu, nakon što ga je 25-godišnja policijska službenica zaustavila u prometu kao vozača osobnog automobila i utvrdila da ima preko tri promila alkohola u organizmu, iznenada udario policijsku službenicu laktom u trbuh i nanio joj tjelesnu ozljedu – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Novi Marof: čovjeku s auta na parkiralištu odrezani te ukradeni katalizator i lambda sonda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaprimili su prijavu 43-godišnjaka da je okraden.

Prema prijavi, nepoznati je počinitelj dana 22. veljače, na parkiralištu jednog poduzeća u Novom Marofu, s njegovog osobnog vozila, odrezao i otuđio katalizator i lambda sondu. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 200 eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje