Povežite se s nama

Međimurje

Špancirfest u 2015. ostvario 34 milijuna turističkog prometa

Objavljeno:

- dana

Prema podacima varaždinske Porezne uprave, tijekom prošlogodišnjeg Špancirfesta realizirano je 34 mlijuna kuna turističkog prometa, što je bilo 4 % posto više nego godinu prije.

Porastao je i broj noćenja za vrijeme festivala za 10 %, a tijekom vikenda nije bilo slobodnih kreveta u Varaždinu ni u okolici. Hoće li ovogodišnje brojke biti još bolje nego prošlogodišnje, vidjet ćemo nakon završetka ovogodišnjeg izdanja Špancirfesta. Iz Turističke zajednice Grada Varaždina izvijestili su da je konačno poznat datum ovogodišnjeg Festivala kreativne razigranosti: od 19. do 28. kolovoza. Novo izdanje 18. Špancirfesta Varaždincima i gostima donosi i nekoliko novina. Tako će se u sklopu ovogodišnjeg festivala održati Festival hrane i pića, trodnevna konferencija kulturnih i kreativnih industrija, a pozornica sa Stančićevog trga dobit će novu i produkcijski bogatiju inačicu na Starom gradu. Za goste iz Zagreba i drugih većih hrvatskih gradova TZ Grada Varaždina će u suradnji s Presečki grupom organizirati povoljan festivalski prijevoz redovnim autobusnim linijama, a festivalski će kamp biti kvalitetnije opremljen.

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje