TAKO SE RADI

Trgovački lanac SPAR u prvih šest mjeseci ove godine putem svoje maloprodajne mreže prodao je oko 6,5 milijuna litara mlijeka, a čak 98 posto prodane količine odnosi se na domaće mlijeko.

Samo dva posto prodanih količina mlijeka bilo je uvozno, a isključivo je riječ o specijalnim vrstama mlijeka nedostupnim na našem tržištu te vlastitim proizvodima Natur*pur svježe, Vital svježe, kozje svježe mlijeko te Free From mlijeko bez laktoze.

– U SPAR-u podržavamo lokalnu proizvodnju i uvijek se trudimo na policama imati što više proizvoda lokalnih proizvođača. Cijenimo napore ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da se zaustave negativni trendovi u hrvatskom mljekarstvu te da svi sudionici mljekarskog lanca poduzmu sve kako se ne bi dogodio nestanak tog važnog sektora. Spar će i dalje podržavati domaće proizvođače mlijeka i ponosni smo što nas je ministar Tolušić izdvojio kao dobar primjer trgovačke prakse u tom segmentu – kazao je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Najbolji je primjer mljekara BIZ s kojom SPAR surađuje još od 2014. godine.

Suradnja je započela s proizvodnjom SPAR robne marke svježeg mlijeka i kiselog vrhnja, a ove je godine proširena.

– Uvrstili smo nekoliko proizvoda samog branda BIZ na naše police (jogurt, mliječni namaz, domaće kiselo vrhnje i sir). Promet tog dobavljača u prvih šest mjeseci porastao je 70 posto što je najbolja potvrda da priliku za rast imaju i ostali hrvatski dobavljači – ističu u Sparu. 

Među domaćim dobavljačima SPAR-a su Dukat, KIM, Vindija, Meggle, mljekara BIZ Pleternica, PIK Rijeka i Euromilk Bedenica. BIZ Pleternica za trgovački lanac SPAR proizvodi robnu marku svježe SPAR mlijeko i kiselo vrhnje SPAR.

Euromilk Bedenica za SPAR proizvodi osam proizvoda robne marke među kojima su svježi sir, maslac, namaz, jogurt i vrhnje. PIK Rijeka prisutan je nacionalno u gotovo svim SPAR trgovinama.

SPAR je za robne marke trajnog mlijeka također angažirao hrvatske dobavljače. Tako robnu marku trajnog mlijeka S-Budget proizvodi Dukat odnosno Kim, dok robnu marku SPAR proizvodi Vindija.

Hrvatskim je proizvođačima mlijeka pritom otvorena prilika za daljnji rast koje su dodatno povećane nedavnom akvizicijom Bille i povećanjem broja prodajnih mjesta.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Komentari

Komentara