Povežite se s nama

Međimurje

Sredinom travnja između Mure i Drave 94 novozaražena COVID-om, u subotu za cijepljenje još 1700 doza

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 244 uzorka, od čega je evidentirano 88 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 36,06% pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 48 osoba. Na današnji dan u Međimurju brojimo 542 aktivna slučaja.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj, na temelju kliničke slike epidemiolozi su evidentirali 1 pozitivan slučaj, dok je iz drugih županija javljeno o 4 pozitivna slučaja. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.013 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenata, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U subotu, 17. travnja, nastavlja se akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji te je za 3 punkta predviđeno 1700 doza.

– Nakon što se jučer cijepilo gotovo 1300 osoba, ovog tjedna procijepit će se više od 3000 osoba. Cijepljenje je u ovoj situaciji, uz sve mjere i preporuke, jedini učinkoviti način u borbi protiv SARS-CoV-2 virusa – istaknula je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal, pozvavši građane da i dalje poštuju mjere i ponašaju se u skladu s preporukama.

S obzirom na to da se tjedno u Međimurskoj županiji cijepi više od 3000 osoba, pozivni centar Doma zdravlja Čakovec od danas će, uz telefonske pozive, pozivati građane na cijepljenje i putem elektronske pošte. Stoga je važno da osobe koje dobe poziv za cijepljenje mailom, na isti odgovore kako bi potvrdili svoj dolazak.

Dosad je u Međimurskoj županiji iskorišteno 18.536 doza cjepiva te procijepljenost osoba starijih od 16 godina iznosi 16.3%.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije, uvažavajući preporuke epidemiologa, predlaže ravnateljima škola u Međimurskoj županiji, kao i lokalnim stožerima civilne zaštite, da se nastava narednih tjedan dana organizira u školama za učenike od 1. do 4 razreda osnovnih škola i učenike završnih razreda srednjih škola, dok je preporuka da se nastava za ostale razrede održi online.

Pročelnica UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženka Novak naglasila je da je tijekom jučerašnjeg dana započelo cijepljenje zaposlenika osnovnih i srednjih škola:

– Velik dio zaposlenika škola jučer je primio prvu dozu cjepiva, dok će ostali biti cijepljeni u subotu te je to jedna od mjera koju poduzimamo kako bismo što prije omogućili normalizaciju rada u školama i povratak svih učenika u školske klupe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.255 oboljelih osoba, ukupno se oporavilo 12.457 osoba.

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje