Iduće školske godine Srednja škola Ivanec upisuje dva razredna odjela opće gimnazije te po jedan razred ekonomista, prodavača i CNC operatera, kao i jedan kombinirani razredni odjel stolara, strojobravara i instalatera kućnih instalacija

Srednja škola Ivanec mješovita je škola na sjeverozapadu Hrvatske s 475 učenika različitih usmjerenja: gimnazija, ekonomska škola i trogodišnja strukovna škola za zanimanja CNC operater, strojobravar, instalater kućnih instalacija, stolar i prodavač. Škola djeluje skladno i jednako kvalitetno u svoj svojoj različitosti, a ujedno djeluje i kao prava zajednica učenika, profesora i roditelja.

Svi zainteresirani osmaši moći će 17. svibnja prisustvovati Danu otvorenih vrata

Brojni projekti

Srednja škola Ivanec nastoji biti škola za 21. stoljeće. Da je riječ o modernoj školi otvorenoj za promjene i inovacije govori njihova angažiranost i uspješnost u provedbi projekata na nacionalnoj i europskoj razini – visina sredstava povučenih iz europskih fondova u posljednjih pet godina iznosi više od 2 milijuna eura.

– To su projekti u kojima surađujemo s međunarodnom tvrtkom HERE za izradu digitalnih karata, uvodimo virtualnu tehnologiju u nastavu matematike, razvijamo jezične kompetencije, nastavnici i učenici surađuju s drugim školama u Europi, razvijamo mobilne aplikacije, koristimo vlastiti ICT portal i računovodstveni softver u nastavi, realiziramo energetsku obnovu cijele škole, a učionicom budućnosti stvorili smo i poticajno i motivirajuće okruženje za učenje kroz učenje i poučavanje putem novih tehnologija. Projektima želimo svojim učenicima ponuditi što kvalitetnije obrazovanje kako bi stekli kompetencije potrebne za brze promjene i vještine za 21. stoljeće – izjavila je ravnateljica škole Lidija Kozina.

Uskoro se pred osmašima nalazi donošenje odluke o odabiru srednje škole i zanimanja kojim će se baviti u budućnosti. Iduće školske godine Srednja škola Ivanec upisuje dva razredna odjela opće gimnazije, jedan razred ekonomista, jedan razred prodavača, jedan razred CNC operatera i jedan kombinirani razredni odjel stolara, strojobravara i instalatera kućnih instalacija.

Uz pohađanje redovne nastave učenici imaju mogućnost odabira brojnih dodatnih sadržaja:
– fakultativni predmeti: Digitalna kartografija, Eksperimentalna fizika, Statistika, Razvoj mobilnih aplikacija, Engleski, Njemački i Talijanski jezik u digitalnom i multikulturalnom okruženju, DSD
– izvannastavne aktivnosti: Robotika, Djevojački zbor, Školski sportski klub, Mladi knjižničari, Mladi kemičari, Ekološka, Volonterska grupa, Literarna, Dramska i Novinarska grupa
– izborna nastava stručnih i općeobrazovnih predmeta
– dodatna nastava iz obveznih predmeta za polaganje državne mature
– terenska nastava, posjeti muzejima i kazalištima te ekskurzije.

Srednja škola Ivanec 17. svibnja održava Dan otvorenih vrata. U 12 sati na rasporedu je predavanje „Utjecaj europskih projekata na kvalitetu obrazovanja u Srednjoj školi Ivanec“, a nakon toga prezentacija i obilazak škole za sve zainteresirane.

Komentari

Komentara