Povežite se s nama

Međimurje

Štedjeli pa imaju novca i za kapitalne projekte

Objavljeno:

- dana

ŠENKOVEC

Općina Šenkovec nastavlja s okrupnjavanjem zemljišnih parcela koje okružuju Društveni dom u Knezovcu.

Naime, općinski vijećnici su na sjednici Općinskog vijeća jednoglasno prihvatili odluku o kupnji još jedne parcele u privatnom vlasništvu koja je, iako neuređena, i dosad korištena od strane Općine.

– Mjesni odbor je predložio da se nakon otkupa na spomenutom prostoru uredi parkiralište za sve posjetitelje Kulturnog centra. Vrijednost parcele je procijenjena na 82.200 kuna i formirat ćemo pregovarački tim jer smo uvjereni kako možemo dogovoriti nižu kupovnu cijenu – naglasio je načelnik Saša Horvat, iz čijeg se izvješća o drugom polugodištu 2016. može iščitati da je Općina u tom razdoblju oprezno trošila proračunski novac. Naime, kako je pojasnio, na području Šenkovca provođen je višegodišnji projekt Aglomeracije Čakovec.

Prije asfaltiranja cesta stari priključci za vodu i plin zamjenjuju se novima

– Općina je radove na izgradnji i uređenju komunalne infrastrukture sufinancirala s 640.000 kuna. Vijećnici su se usuglasili kako moramo štedjeti te, iako nije bilo većih projekata, uspjeli smo u suradnji s Hrvatskim vodama dogovoriti da ova tvrtka o svom trošku izgradi novi cestovni most – rekao je Horvat. Podsjećamo, izvorni proračun ove općine, koja ima dva naselja i 3.000 stanovnika, je oko 4 milijuna kuna. Zahvaljujući sredstvima od kredita i sufinanciranju projekata od strane EU, na njezinu se području saniraju sve prometnice uz zbrinjavanje oborinskih voda te izgradnju vodovoda.

– Međimurske vode i Međimurje-plin iskoristili su ovu prigodu i raskopane ceste kako bi postojeće priključke zamijenili novima. Time izbjegavamo bilo kakvo naknadno rezanje novih asfaltnih kolničkih zastora – zaključio je Horvat. Općinsko vijeće usvojilo je i obračun proračuna za 2016. godinu, iz kojeg proizlazi da je ostvaren stvarni višak iznad rashoda, koji iznosi 154.000 kuna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Međimurje

Moto clubu Miners iz Murskog Središća zahvalnica Grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Moto club Miners iz Murskog Središća prošle je godine obilježio dvadeset godina aktivnog rada, pri čemu su se članovi nebrojeno puta uključili u razne humanitarne akcije i organiziranje raznih događanja, kako na razini Grada Mursko Središće, tako i šire.

Iznimka nije bila ni u različitim zdravstvenim i elementarnim nepogodama koje su obilježile 2020. i 2021. godinu, kada su se samoinicijativno uključili u akciju prikupljanja i otpreme humanitarne i financijske pomoći krajevima pogođenim potresom u koju su se uključili i njihovi prijateljski klubovi iz Švedske (Hawgz MC) i Austrije (Outsider MC).

Zbog toga su dugogodišnjeg nesebičnog rada dobitnici i Zahvalnice koju dodjeljuje gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Kako su bili spriječeni primiti Zahvalnicu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik je predsjedniku MC Minersa Miroslavu Lisjaku Zahvalnicu uručio u petak, 23. srpnja.

Kao što i sami članovi vole naglasiti, MC Miners nije klasična udruga, nije hobi, pa čak ni stil života, već je to život koji iziskuje stalnu predanost klubu koju smatraju drugom obitelji. Imaju i dvije podružnice (u Varaždinu i Svetoj Mariji) koje ove godine obilježavaju deset godina postojanja. Grad Mursko Središće stavili su na moto kartu Europe, a Središćancima priuštili tradiciju održavanja međunarodnog moto susreta.

Jedan su od osam MC klubova u Hrvatskoj s izrazito naglašenom i strogom hijerarhijom te su ostvarili odličnu suradnju, kako s ostalim klubovima u Hrvatskoj, tako i s onima u inozemstvu.

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa ove godine nisu bili u mogućnosti održati moto susret na lokaciji u Murskom Središću pa je tradicionalni „Hammer Meeting“ prebačen na prostor podružnice u Varaždinu koji su zbog blizine uređenih klupskih prostorija zadovoljavali sanitarne i higijenske uvjete i omogućili dobivanje dozvole za održavanje susreta.

Nakon normalizacije situacije s pandemijom, namjeravaju vratiti moto susret na lokaciju Icojove grabe u Murskom Središću. Gradonačelnik Dražen Srpak Minersima je zahvalio na radu i trudu, čestitao veliki rođendan te im poželio jednako uspješnih sljedećih 20 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!