Povežite se s nama

Međimurje

Štedjeli pa imaju novca i za kapitalne projekte

Objavljeno:

- dana

ŠENKOVEC

Općina Šenkovec nastavlja s okrupnjavanjem zemljišnih parcela koje okružuju Društveni dom u Knezovcu.

Naime, općinski vijećnici su na sjednici Općinskog vijeća jednoglasno prihvatili odluku o kupnji još jedne parcele u privatnom vlasništvu koja je, iako neuređena, i dosad korištena od strane Općine.

– Mjesni odbor je predložio da se nakon otkupa na spomenutom prostoru uredi parkiralište za sve posjetitelje Kulturnog centra. Vrijednost parcele je procijenjena na 82.200 kuna i formirat ćemo pregovarački tim jer smo uvjereni kako možemo dogovoriti nižu kupovnu cijenu – naglasio je načelnik Saša Horvat, iz čijeg se izvješća o drugom polugodištu 2016. može iščitati da je Općina u tom razdoblju oprezno trošila proračunski novac. Naime, kako je pojasnio, na području Šenkovca provođen je višegodišnji projekt Aglomeracije Čakovec.

Prije asfaltiranja cesta stari priključci za vodu i plin zamjenjuju se novima

– Općina je radove na izgradnji i uređenju komunalne infrastrukture sufinancirala s 640.000 kuna. Vijećnici su se usuglasili kako moramo štedjeti te, iako nije bilo većih projekata, uspjeli smo u suradnji s Hrvatskim vodama dogovoriti da ova tvrtka o svom trošku izgradi novi cestovni most – rekao je Horvat. Podsjećamo, izvorni proračun ove općine, koja ima dva naselja i 3.000 stanovnika, je oko 4 milijuna kuna. Zahvaljujući sredstvima od kredita i sufinanciranju projekata od strane EU, na njezinu se području saniraju sve prometnice uz zbrinjavanje oborinskih voda te izgradnju vodovoda.

– Međimurske vode i Međimurje-plin iskoristili su ovu prigodu i raskopane ceste kako bi postojeće priključke zamijenili novima. Time izbjegavamo bilo kakvo naknadno rezanje novih asfaltnih kolničkih zastora – zaključio je Horvat. Općinsko vijeće usvojilo je i obračun proračuna za 2016. godinu, iz kojeg proizlazi da je ostvaren stvarni višak iznad rashoda, koji iznosi 154.000 kuna.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje