Povežite se s nama

U fokusu

Stjepan Kovač ostao bez zastupničkog imuniteta, obavljen pretres njegove kuće

Objavljeno:

- dana

Nakon što je Državno odvjetništvo u Sabor uputilo zahtjev za skidanje imuniteta saborskom zastupniku SDP-a, bivšem gradonačelniku Čakovca Stjepanu Kovaču, to se i dogodilo te je tako na sjednici Mandatno-imunitetnog povjerenstva danas odlučeno da Kovača imunitet više ne štiti, piše vecernji.hr.

Do zahtjeva je došlo zbog navodno lažne prijave za prijetnju. Prva točka na Dnevnome redu bilo je odobrenje za pokretanje kaznenog postupka i određivanje istražnog zatvora međimurskom saborskom zastupniku.

USKOK je u zahtjevu naveo da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem. Naveli su da je potrebno donijeti rješenje o provođenju istrage, uz napomenu da MIP ne navodi je li netko kriv ili ne. Obje su odluke jednoglasno donesene.

Policijski službenici oko 17 sati započeli su s pretresom Kovačeve kuće.

Podsjećamo, međimurski župan Matija Posavec i još pet osoba uhićeni su jutros u akciji policije i USKOK-a, a njome je obuhvaćen i Stjepan Kovač.

U fokusu

Dobre vijesti za vozače, od danas jeftinije gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo benzinska tankanje

Vlada je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja će vrijediti sljedećih dva tjedna.

Nove cijene iznosit će:

– 1,43 EUR/l za benzinsko gorivo (smanjenje 0,04 EUR/l)

–  1,37 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje 0,01 EUR/l)

– 0,83 EUR/l za plavi dizel (smanjenje 0,01 EUR/l)

– 1,06 EUR/kg UNP za spremnike (smanjenje 0,01 EUR/kg)

– 1,62 EUR/kg UNP za boce (smanjenje 0,02 EUR/kg)

Iz Vlade kažu da bi te cijene bez mjera iznosile:

– 1,56 EUR/l za benzinsko gorivo

– 1,53 EUR/l za dizelsko gorivo

– 0,92 EUR/l za plavi dizel

– 1,30 EUR/kg UNP za spremnike

– 1,93 EUR/kg UNP za boce

Nastavite čitati

U fokusu

Od srpnja veće rate kredita, evo tko će biti prvi na udaru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme najavljuje se povećanje kamatnih stopa. Prvi će na udaru biti klijenti koji imaju kredite s promjenjivim kamatnim stopama.

Hrvatska narodna banka najavila je da će od 1. srpnja nacionalna referentna stopa (NRS) rasti 0,3 postotna poena pa bi tada mogli poskupjeti krediti s promjenjivim kamatnim stopama koji su vezani za NRS, piše Večernji list.

Glavni ekonomist Hrvatske narodne banke Vedran Šošić objasnio je da bi nešto veće rate kredita mogla očekivati trećina korisnika stambenih kredita, njih oko 67 tisuća, te 110 tisuća potrošačkih kredita, odnosno desetak posto ukupnog broja. Šošić je kazao da će prosječna mjesečna rata stambenih kredita vezanih za NRS porasti oko pet eura za četiri petine dužnika, dok će za preostalih 20 posto klijenata mjesečna rata biti veća desetak eura.

Guverner Boris Vujčić kazao je da su kamatne stope u Hrvatskoj porasle znatno manje nego u drugim članicama eurozone jer je velik broj potrošača ugovorio kredite s fiksnim kamatnim stopama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje