Povežite se s nama

U fokusu

Stričak: Tko zapravo vodi Opću bolnicu Varaždin, Smoljanec ili dr. Kudelić?

Objavljeno:

- dana

REAKCIJA NA POZIV

– Upoznat sam s time da je gospodin Smoljanec svestrana osoba: da je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, predsjednik GO SDP-a Novi Marof i član Županijskog odbora SDP-a, kandidat za gradonačelnika, član Pastoralnog vijeća itd.

No, nije mi jasno s koje od tih navedenih pozicija me poziva u obilazak Bolnice. Koliko znam zaposlenik bolnice nije, član Upravnog vijeća nije, pa me taj poziv, nekoga tko nema nikakvih dodirnih točaka s Bolnicom čudi. Da li to znači da je stvarni ravnatelj Opće bolnice Varaždin godine Smoljanec? – pita se predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak nakon što ga je Smoljanec pozvao da zajedno s njim, županom Predragom Štromarom i ravnateljem Opće bolnice Varaždin obiđe Bolnicu Novi Marof.

Što radi u Novom Marofu Smoljanec kao ravnatelj Hitne? 

Naime, upravo u ovim trenucima traje obilazak, iako je nejasno zašto je uopće poziv za obilazak došao od Smoljanca koji je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Stričak: Nadam se da je DORH protiv Smoljanca pokrenuo istragu zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti i to zbog  Begić 

Pita se to i Stričak i navodi kako bi bolje bilo da umjesto obilaska Bolnice u Novom Marofu pravosudnim tijelima odgovori o svojim mogućim zloupotrebama dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu mediciu.

–  Mediji su se nedavno raspisali da je bivšoj ravnateljici Zavoda Jasminki Begić bio protuzakonito isplaćivan dodatak na plaću i to ukupno 168.286 kuna. S obzirom da je gospodin Smoljanec odgovorna osoba u Zavodu za hitnu medicinu, pretpostavljam da je DORH protiv njega, zbog gore navedenog slučaja, pokrenuo istragu zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Prema tome, pozivu gospodina Smoljanca rado ću se odazvati kad objasni tko vodi Opću bolnicu Varaždin: on ili dr. Kudelić? – zaključio je Stričak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Šećete li centrom grada, uočit ćete novopostavljene plave metalne znakove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred Kule stražarnice Staroga grada postavljen je plavi metalni znak koji označava ulazak sa Trga Miljenka Stančića u Šetalište Josipa Jurja Strossmayera.

Drugi identični znak nalazi se u njegovoj neposrednoj blizini, kod ulaza u prostor Staroga grada iz Uršulinske ulice.

Prolaznicima su postavljeni natpisi posebno zapeli za oko. Kako izgledaju novi ukrasi gradske jezgre, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

U fokusu

Iz FOI-ja poručuju da se u Ulici Petra Krešimira IV neće naplaćivati parking

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je jučer, 22. siječnja, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok izjavio da jedno od posljednjih besplatnih parkirališta u centru Varaždina ide pod naplatu, priopćenjem se oglasio vlasnik parcele – varaždinski Fakultet organizacije i informatike.

<<Varaždin: Pod naplatu i veliko parkiralište kod zgrade bivše Glazbene škole<<

Naime, na parkiralištu u Ulici Kralja Petra Krešimira IV kod zgrade bivše Glazbene škole, u kojoj je neko vrijeme djelovao i DND, osvanule su table s informacijom o naplati parkiranja u 2. zoni.

Gradonačelnik Čehok tvrdi da su table postavljene na privatnoj parceli u vlasništvu FOI-ja, stoga je izjavio da je „FOI taj koji određuje pravila igre u tom prostoru“ te ukazao da su netočne informacije kojima se špekulira da „Grad i Crtorad stoje iza ovog poteza“.

No, priopćenjem se potom oglasio vlasnik zemljišta koji poručuje da se ispred zgrade FOI 2 neće naplaćivati parking. Priopćenje FOI-ja prenosimo u cijelosti.

– Ispred zgrade FOI 2 neće se naplaćivati parking! – izjavila je Uprava FOI-ja.

Napominjemo da je FOI od trenutka stupanja u vlasništvo nad tim zemljištem, 2013. godine, otvorio parking za građane koji su ga koristili besplatno, a FOI je održavao parkiralište i snosio sve potrebne troškove. Međutim, problem upravljanja predmetnim parkiralištem postoji već dulje vrijeme, od parkiranja na zelenim površinama, preko održavanja i čišćenja voznih površina, do dugotrajnog ostavljanja različitih predmeta i vozila o čemu je redovito od strane Fakulteta bio obavještavan Komunalni odjel Grada Varaždina i Policijska uprava Varaždin.

Izgradnjom prometnice koja je bila dio prostornog rješenja utvrđenog prostorno-planskom dokumentacijom i građevinskim dozvolama na dijelu zemljišta koje je pripada FOI-ju taj je problem potenciran, a može se riješiti samo odgovarajućim upravljanjem i reguliranjem dijela parkirališta koje također pripada Fakultetu organizacije i informatike te je primarno namijenjeno za studente i djelatnike. Prilikom rješavanja svih navedenih problema održani su i sastanci s Gradom Varaždinom koji nam je dao do znanja da nema resurse za upravljanje parkiralištem.

Prvotna inicijativa je bila da FOI da na upravljanje parking ovlaštenom trgovačkom društvu kako bi ga održavao za potrebe zaposlenika i studenata FOI-ja za koje bi bio rezerviran veći broj parkirnih mjesta iz razloga što FOI svojim sredstvima više nije mogao održavati parkiralište. Ugovor je bio potpisan, ali bez naknade za FOI, s obzirom da smo obrazovna institucija i u našoj djelatnosti nije ostvarenje profita iz komercijalne djelatnosti poput naplate parkinga.

S obzirom da smo visokoobrazovna institucija koja djeluje u Gradu Varaždinu, naša odluka besplatnog parkinga na FOI-jevom zemljištu je bila u skladu s doprinosom društvu te smo željeli otvoriti taj prostor kako bi ga mogli besplatno koristiti naše građanke i građani, kao i naše studentice i studenti.

Ugovor s ovlaštenim trgovačkim društvom je u međuvremenu raskinut s obzirom na trenutačnu situaciju s parkingom u Gradu Varaždinu u kojem gotovo da nema besplatnih parkirnih mjesta za Varaždinke i Varaždince, ali i s obzirom na situaciju s COVID-om zbog koje našu nastavu u potpunosti izvodimo online i u virtualnom okruženju te ćemo u cijelom sljedećem semestru nastavu i dalje u potpunosti izvoditi online te studenti neće biti na Fakultetu fizički.

Međutim, ono što napominjemo je da će parking kroz određeno vrijeme u potpunosti biti namijenjen našim studentima i zaposlenicima s obzirom na radove na Vili Oršić, njeno stavljanje u funkciju kao i daljnji razvoj Fakulteta te inicijative Sveučilišnog Kampusa Varaždin – faze II.

Nastavite čitati