Povežite se s nama

U fokusu

Stričak: Tko zapravo vodi Opću bolnicu Varaždin, Smoljanec ili dr. Kudelić?

Objavljeno:

- dana

REAKCIJA NA POZIV

– Upoznat sam s time da je gospodin Smoljanec svestrana osoba: da je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, predsjednik GO SDP-a Novi Marof i član Županijskog odbora SDP-a, kandidat za gradonačelnika, član Pastoralnog vijeća itd.

No, nije mi jasno s koje od tih navedenih pozicija me poziva u obilazak Bolnice. Koliko znam zaposlenik bolnice nije, član Upravnog vijeća nije, pa me taj poziv, nekoga tko nema nikakvih dodirnih točaka s Bolnicom čudi. Da li to znači da je stvarni ravnatelj Opće bolnice Varaždin godine Smoljanec? – pita se predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak nakon što ga je Smoljanec pozvao da zajedno s njim, županom Predragom Štromarom i ravnateljem Opće bolnice Varaždin obiđe Bolnicu Novi Marof.

Što radi u Novom Marofu Smoljanec kao ravnatelj Hitne? 

Naime, upravo u ovim trenucima traje obilazak, iako je nejasno zašto je uopće poziv za obilazak došao od Smoljanca koji je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Stričak: Nadam se da je DORH protiv Smoljanca pokrenuo istragu zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti i to zbog  Begić 

Pita se to i Stričak i navodi kako bi bolje bilo da umjesto obilaska Bolnice u Novom Marofu pravosudnim tijelima odgovori o svojim mogućim zloupotrebama dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu mediciu.

–  Mediji su se nedavno raspisali da je bivšoj ravnateljici Zavoda Jasminki Begić bio protuzakonito isplaćivan dodatak na plaću i to ukupno 168.286 kuna. S obzirom da je gospodin Smoljanec odgovorna osoba u Zavodu za hitnu medicinu, pretpostavljam da je DORH protiv njega, zbog gore navedenog slučaja, pokrenuo istragu zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Prema tome, pozivu gospodina Smoljanca rado ću se odazvati kad objasni tko vodi Opću bolnicu Varaždin: on ili dr. Kudelić? – zaključio je Stričak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Pukla ljubav Reformista i Paljaka: dojučerašnje članove nazvali HDZ-ovim žetončićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Arhiva RT

Tomislav Paljak početkom srpnja ove godine napustio je stranku Reformista.

Bio je jedan od prvih i najistaknutijih dužnosnika Reformista kada je ta stranka osnovana, a među ostalim, bio je na funkciji predsjednika županijske organizacije Reformista.

Krajem kolovoza ove godine Narodna stranka – Reformisti Sračinec na Facebooku je objavila da stranku napuštaju općinski vijećnici i vijećnici mjesnih odbora iz Općinske organizacije Sračinec. Stranku je napustila i Paljakova supruga, Valerija Paljak.

Tomislav Paljak danas je aktivirao svoj mandat u Županijskoj skupštini Varaždinske županije, koji je osvojio s Reformistima. Budući da više nije Reformist tako je strana ostala bez jednog mjesta u Skupštini.

Bračni par Paljak družio se i privatno s vodstvom Reformista, po klijetima, rođendanima i slično.

Prema sve sudeći odlazak Paljaka uzburkao je duhove u Reformistima. Čak su ga na stranačkom Facebooku nazvali “žetončićem HDZ-a”.

– Novi žetončići HDZ-a… Reformisti i SDP pozvali su oporbene vijećnike da napuste Skupštinu, a Paljak, Liber i Sabati ostali su glasati za Stričaka i HDZ. Podržali su Stričaku i proračunu i izvješće o radu! Paljaku se dakle sviđa kako Stričak radi… to su naravno prepoznali i vijećnici HDZ-a pa su mu zapljeskali i to dva puta… – stoji u nadašnjoj objavi na Facebooku stranice Narodna stranka – Reformisti Varaždinske županije.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: jedini koji od početka opstruiraju rješenje bala su SDP i Čačić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na aktualnom satu današnje Županijske skupštine bilo je i pitanja o varaždinskom baliranom otpadu.

Nataliju Martinčević iz redova Reformista zanimalo je kad će taj problem biti riješen te je tom prilikom podsjetila HDZ-ovog župana Anđelka Stričaka da je u više navrata govorio o vertikali vlasti, odnosno dobroj suradnji županije i države. Pritom je napomenula i da je rješenje bala politička odluka.

– Ovo pitanje puno se puta postavljalo i na sjednicama Skupštine Varaždinske županije, no ja se ne mogu sjetiti nijednog odgovora osim onog gdje se u tom slučaju niste pozivali na vertikalu vlasti. Rješenje ovog pitanja je politička odluka, odnosno da to ovisi o volji Vlade da se to riješi. Zato vas pitam: hoćete li iskoristiti politički utjecaj i riješiti pitanje svih pitanja? – zanimalo je vijećnicu Reformista Nataliju Martinčević.

Župan Stričak osvrnuo se na kronologiju bala te istaknuo da su Čačić i SDP sabotirali dosadašnja rješenja.

– Cijelu operaciju baliranja otpada je osmislio Čačić, projekt je izradila tvrtka Coning, i sve je bilo dobro dok 2008. godine nije pukla ljubav između Čačića i Čehoka. Kad je trebalo sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća i donositi odluke, SDP prosvjeduje, znači od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala su Čačić i SDP. I sada se pojave SDP-ovci cmizdravci koji cmizdre zašto se to opstruira. A 16 godina su to opstruirali. Gdje je bio Bosilj kad je trebalo dići ruku za integralnu nagodbu? Niti na sjednicu nije došao, SDP je prosvjedovao. A gdje bi se to moglo drugo riješiti nego na sjednici? – rekao je župan Stričak.

Vijećnica Reformista e potom odgovorila da svi jako dobro znaju da Čačić nije bio gradonačelnik i nikad nije o tome donio nikakvu odluku.

– Čačić s balama nije imao doticaja. Sada ste vi na redu. Ajde, svi smo sve “zaribali” i sada, župane, imate povijesnu šansu to riješiti. Učinite to – poručila je Martinčević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje