Povežite se s nama

U fokusu

Štromar: Imovinsko-pravni problem riješio je dr. Kudelić, gradnja objekta u Bolnici Novi Marof može početi

Objavljeno:

- dana

OBILAZAK

– Uskoro počinju radovi na izgradnji novog objekta sa 72 kreveta za palijativnu skrb, a vrijednost projekta je 51,5 milijuna kuna – najavio je župan Predrag Štromar danas u Novom Marofu.

Zajedno s ravnateljem Opće bolnice Varaždin dr. Nenadom Kudelićem i bivšim sanacijskim upraviteljem Bolnice, a sada ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladenom Smoljancem obišao je Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu.

Štromaru nije jasno zašto je Križanića sram

– Postali smo centar palijative za sjever Hrvatske i dobili odobrenje Ministarstva zdravstva jer smo najbolji i najkvalitetniji i tu će se palijativa najviše razvijati. Dobili smo dodatna sredstva, posebno preko fonda EU i za mjesec dana bi trebala krenuti izgradnja objekta sa još 72 kreveta kako bi nadoknadili sve potrebe za palijativnu skrb – rekao je župan Štromar kojem nije jasno kako saborski zastupnik HDZ-a Josip Križanić može reći da ga je sram doći u Bolnicu u Novi Marof.

 – To je jedna od najljepših bolnica u Hrvatskoj i nikoga ne bi trebalo biti sram doći ovdje, posebno ako znamo da ćemo uložiti 51 milijun kuna – ustvrdio je.

Smoljanca je pohvalio.

Očekujemo odobrenje od Ministarstva za dva do tri tjedna, da možemo ići u dogradnju – najavio je Štromar

– Izuzetno mi je da drago što su za mandata sanacijskog upravitelja Smoljanca pripremljeni projekti te uređeni paviljoni. Da nije bilo njega, sada ne bi mogli ići u ovaj projekt jer je pripremio projektnu dokumentaciju, odradio javnu nabavu i izabrao izvođača. Imali smo imovinsko-pravni problem kojeg je riješio novi ravnatelj bolnice dr. Nenad Kudelić. Od Ministarstva regionalnog razvoja za dva do tri tjedna očekujemo odobrenje da se može ići u izgradnju – poručio je Štromar.

I dr. Kudelić je poručio da nema više nikakvih prepreka za aplikaciju projekta i početak gradnje u Novom Marofu.

– U izgradnji je spojni objekt između dva odjela. Parcijalno je izgrađen, izgrađeni su temelji, a ostatak se treba financirati iz sredstava EU fondova. Problematični su bili imovinsko-pravni odnosi i više ne postoji prepreka za aplikaciju prema europskim fondovima. Uskoro očekujem početak gradnje – potvrdio je i dr. Kudelić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje