Povežite se s nama

U fokusu

Stričak u Saboru: Svi varaždinski policajci branitelji Vukovara u penziju sa statusom “specijalca“

Objavljeno:

- dana

ZAKON O BRANITELJIMA

U Hrvatskom saboru u utorak se raspravljalo o konačnom prijedlogu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u koju se uključio i HDZ-ov saborski zastupnik iz Varaždinske županije Anđelko Stričak.

U raspravi je podsjetio saborske zastupnike, ali i cijelu javnost, kako je Varaždin, odnosno sjever Hrvatske,u ključnim danima za opstojnost Hrvatske,  izvojevao jednu od najvećih pobjeda zarobivši cijeli 32 korpus JNA.

Ponovio je da je zarobljavanjem 80 tenkova, 70 oklopnih borbenih vozila, 18 samohodnih topova, 6 VBR plamen,  4 VBR oganj, 36 haubica, pješačkog naoružanja za opremu 10 brigada,  250 raznovrsnih vozila te više stotina minobacača raznih kalibara  Hrvatska doslovno naoružana i da su se stekli  preduvjeti za provođenje vojno- redarstvenih operacija kojima je bio za cilj oslobađanje okupiranog hrvatskog teritorija.

Podsjetio je i da su u Varaždinskim danima rata sudjelovali SJP RODE, temeljna policija PU Varaždinske, Postrojbe ZNG tj. 104 brigada HV, 5. Bojna tigrova koja 1992.prerasta u legendarnu 7. Gardijsku brigadu PUME, VOD teritorijalne obrane i odredi narodne zaštite.

-Prijedlogom ovog Zakona svi koji ne mogu ostvariti status hrvatskoga branitelja ostvariti će status sudionika i time zadobiti moralnu satisfakciju da su dali svoj doprinos obrani suvereniteta naše domovine – naglasio je Stričak. Stričak se u raspravi založio i za veliki broj varaždinskih policajaca koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

– Smatram da je svima poznat i veliki doprinos varaždinskih policajaca, kojih je u obrani Vukovara- Grada Heroja sudjelovalo oko 1100. Samo u zadnjoj smjeni u Vukovar ih je upućeno 185 od čega ih je 21 poginuo, za 5 se još traga i vode se nestalima, 119 ih je odvedeno u koncentracijske logore Stajićevo, Srpska Mitrovica, Novi Sad i Beograd, a ranjeno ih je 66. Stoga odavde apeliram da im se kod odlaska u mirovinu omogući odlazak u statusu policajca specijalca – zatražio je HDZ-ov saborski zastupnik.

Stričak je iz Sabora uputio još dvije inicijative. S obzirom da je s područja Varaždinske županije tijekom Domovinskog rata poginulo  175 branitelja Stričak je uputio inicijativu da  22. rujan, kada se  u Varaždinu obilježava Dan oslobođenja Grada i Dan branitelja Varaždinske županije,  bude obljetnica  na državnoj razini.

Na kraju je uputio apel za nabavku svečanih odora svim braniteljima.

– Apeliram da se svim braniteljima omogući nabava svečanih odora jer je zaista neprimjereno da na obljetnicama bitnih dana za Domovinski rat i obranu Republike Hrvatske,dolaze u trenirkama, majicama i sl. Ipak su naši branitelji pobjednička hrvatska vojska i policija – zaključio je Stričak te najavio da će  podržati ovaj prijedlog zakona.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Tifon traži gastro prodavača (m/ž) u Varaždinu. Glavni zadatak je prodaja naftnih derivata i ostale robe iz asortimana prodajnog mjesta te ostale odgovornosti. Potrebna je najmanje srednja stručna sprema, komunikativnost, pozitivan stav, proaktivnost i inovativnost. Prednost donosi iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Aplicirajte najkasnije do 8.3.

Manpower Savjetovanje za potrebe klijenta zapošljava na poziciji agent terenske prodaje (m/ž) u Varaždinu. Prijaviti se možete najkasnije do 16.3. Posao obuhvaća prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga privatnim korisnicima, ostvarivanje prodajnih ciljeva, održavanje dugoročnih kvalitetnih odnosa te ažuriranje baza podataka. Uvjeti za rad su odlično razvijene komunikacijske i prezentacijske vještine, vještine izlaganja i prepoznavanja potreba korisnika, proaktivnost i orijentiranost prema prodajnim rezultatima i slično. Poslodavac nudi iznimno stimulirajući bonus. Aplicirajte.

Eko Taxi zapošljava vozače (m/ž) na području Varaždina i Čakovca. Od osobe se očekuje posjedovanje vozačke dozvole B kategorije i da aktivno vozi, spremnost na rad u smjenama, razvijene komunikacijske vještine, marljivost, snalažljivost i odgovornost u radu. Svi zainteresirani, prijavite se čim prije klikom na link.

Boxmark Leather d.o.o. traži planera proizvodnje (m/ž), mehaničara (m/ž) i tapetara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki. Od kandidata s eočekuju srednja stručna sprema i radno iskustvo, odnosno volja za obučavanjem poslova. Prijavite se.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Flora Iris j.d.o.o. traži pomoćnog djelatnika u Cvjećarni Iris (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 31.3. Radni zadaci obuhvaćaju pomoćne poslove u cvjećarni. Postoji mogućnost stalnog zaposlenja. Potrebna je završena osnovna škola. Provjerite detalje ovdje.

Metss d.o.o. traži prodavača (m/ž) u Vulariji. Rok prijave je 31.3. Posao obuhvaća brigu o urednom izgledu i funkcionalnosti prodajnog mjesta, brigu o prijemu, skladištarenju, održavanju i razvrstavanju proizvoda. Pomoć kupcima pri donošenju odluka ili pronalaženju proizvoda. Provjerite detalje na linku.

Termoplin d.d. traži diplomiranog inženjera geodezije – pripravnika (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 9.3. Uvjeti su aktivno poznavanje CAD programa, MS Office, znanje geodetske izmjere GPS instrumenstom, aktivno poznavanje engleskog jezika i vozačka dozvola B kategorije. Detalje provjerite ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Krajem ožujka potpisivanje Razvojnog sporazuma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Potpisivanje Razvojnog sporazuma pet sjevernih županija s Vladom RH očekuje se krajem ožujka, a riječ je o jednom od važnijih alata planiranja politika regionalnog razvoja Hrvatske.

Naime, na radnome sastanku u Varaždinskoj županiji održanom u petak, 5. ožujka, petorica župana izrazilo je nadu da „država u što skorijem razdoblju u svakoj od pet Županija stane iza jednog strateškog projekta.“

Navedeno je da se potpisivanje ovog sporazuma podudara s prijavljivanjem financiranja EU projekata za sedmogodišnje razdoblje te s Europskim planom oporavka, s time da su ukupno „na raspolaganju“ sredstva od čak 22 milijarde eura. Istaknuto je također da je podrška Varaždinske županije Vladi RH uvjetovana upravo tim sporazumom i projektom brze pruge Čakovec-Varaždin-Lepoglava-Zagreb, na čemu se posebno inzistirati.

Međimurska županija trenutno ima u pripremi 158 projekata vrijednosti tri milijarde kuna, od čega je za projekte u vrijednosti od milijardu kuna u potpunosti spremna projektna dokumentacija. Koprivničko-križevačka županija inzistirat će na tome da se nacionalni projekti odvoje od njihovih specifičnih projekata u kojima su nositelji, a posebice se to odnosi na projekte na području obrazovanja. Tražili su i smanjenje cenzusa granice ispod koje se projekti ne mogu kandidirati.

Bjelovarsko-bilogorska županije spremila je projekte vrijedne 4,5 milijardi kuna, a da ova inicijativa nema alternativu, potvrdili su iz Krapinsko-zagorske županije te izvijestili da je „gotovih projekata više nego što se može osigurati sredstava iz svih dostupnih fondova“.

Dodajmo da su radni sastanak održali i regionalni koordinatori, odnosno direktori razvojnih agencija, na kojemu se također raspravljalo o projektima vrijednima više od 10 milijardi kuna.

Nastavite čitati