Povežite se s nama

U fokusu

Štromar: Čačić nije napravio ništa i samo liječi svoje frustracije jer nikad nije postao premijer

Objavljeno:

- dana

KONFERENCIJA U VARAŽDINU

– Radimir Čačić pet je mjeseci na mjestu župana, pa smo si dali truda i na jedan list papira napisali njegova postignuća i projekte. 

Evo, kao što vidite, nismo imali što napisati jer Radimir Čačić nije napravio baš ništa za građane Varaždinske županije! – rekao je potpredsjednik Vlade, ministar graditeljstva i prostornog uređenja i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar danas na konferenciji za novinare u Varaždinu.

Štromar: u Varaždinsku županiju stiže 200 milijuna kuna

Štromar je istaknuo da stanovnici Varaždinske županije ne zaslužuju Čačićeve laži. Tvrdi da je HNS uvijek bila dosljedna stranka čiji načelnici i gradonačelnici šute i rade i tvrdi da će se izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi osigurati trajno rješenje o sufinanciranju javno-privatnog partnerstva (JPP).

Naime, Čačić je njega i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak nekoliko puta prozivao da onemogućavaju isplatu 30 milijuna kuna za JPP.

Čačić: Divjak i Štromar nam podmeću nogu, takva dva ministra su nezapamćena u povijesti

– Ono što nije osigurao ministar Jovanović koji je potpisao Sporazum, sad će osigurati ova Vlada i to u resoru Ministarstva znanosti i obrazovanja ministrice Blaženke Divjak, a što se Varaždinske županije tiče, radi se o povratu od 30 milijuna kuna te će u narednih nekoliko godina Varaždinska županija dobiti preko 200 milijuna kuna. Nadam se da će Čačić ta sredstva iskoristiti za obrazovanje, a ne za zadovoljavanje osobnih potreba i ambicija ili pak liječenje osobnih frustracija jer mu se nikad nije ostvarila njegova želja da bude premijer – istaknuo je Štromar.

 

Izvor:
Foto: Foto: HNS

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje