Povežite se s nama

U fokusu

Štromar: Da je po Stričaku i HDZ-u srednjoškolci ne bi imali sufinanciranje prijevoza

Objavljeno:

- dana

ŠTROMAR “ODUŠEVLJEN” ČESTITKAMA

– Predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je još jednom potkrijepio činjenicu da su on i njegova stranka sve samo ne vjerodostojni – reagirao je varaždinski župan Predrag Štromar ubrzo nakon današnje konferencije za novinare županijskog HDZ-a.

Štromar se zahvalio Stričaku na rođendanskim čestitkama, no nije mu ostao dužan.

– Čestitam i ja njemu što uz sve što (ni)je napravio za Varaždinsku županiju ima obraza prigovarati i javno istupati na ovakav način. Da je po željama i nastojanjima Stričaka i HDZ-a, srednjoškolci sad ne bi imali sufinanciranje prijevoza. Da su se obistinile želje i nastojanja Stričaka i HDZ-a, sad ni umirovljenici ne bi imali jeftiniji prijevoz, a koliko se sjećam, Stričak nije napravio apsolutno ništa ni za to da učenici imaju besplatne udžbenike. Da je onako kako bi htjeli Stričak i HDZ, sad ne bi imali ni škole, ni dvorane. Stričak je, podsjetimo, glasao u Saboru za sve odluke na štetu Varaždinske županije, uključujući i za to da se u državnom proračunu izostave sredstva za naše škole. Na isti način postupili su i ostali saborski zastupnici iz njegove stranke – reagirao je Štromar. 

Naveo je kako ga Stričakovi “napadi” u svrhu predizborne kampanje ne čude.

– To je uobičajena retorika HDZ-a. Kad nemaju argumenata, a ni bilo kakvih dobrih rezultata iza sebe, onda kritiziraju i vrijeđaju. Stričaka pak molim ubuduće da manje misli na sebe, a više na građane Varaždinske županije i da se ubuduće u Saboru zauzima za dobrobit ovog kraja – poručio je Štromar.

Izvor:
Foto: Arhiva/Ivan Agnezović

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!