Povežite se s nama

Crna kronika

Sudar auta i četverocikla na Staru godinu u Gojancu, oba vozača “pod promilima”

pješak

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 31. prosinca oko 18.30 sati u Gojancu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe, javlja PU varaždinska.

Muškarac starosti 30 godina se vozilom vožnjom unazad pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.98 g/kg uključivao u promet iz dvorišta na kolnik ulice Matije Gupca, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom na koju se uključivao. Tom prilikom je po ulici Matije Gupca u smjeru Zavojne ulice naišao neregistrirani i neosigurani četverocikl kojim je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1.13 g/kg mladić starosti 23 godine.

U izbjegavanju naleta četverocikla na osobno vozilo, vozač četverocikla je u kočenju i zanošenju izgubio nadzor nad upravljačem kojom prilikom je došlo do prevrtanja četverocikla i slijetanja u van kolnika na zelenu površinu. Ozljede je zadobio vozač četverocikla i 20-godišnji suputnik.

Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Crna kronika

Varaždin: evo kako je muškarac prevaren kada je putem društvene mreže želiko kupiti traktor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 64-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, 16. travnja, putem jedne društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom, s kojom je dogovorio kupoprodaju traktora, javila je varaždinska policija. 64-godišnjak je izvršio uplatu predujma od oko 150 eura nepoznatoj osobi na račun, nakon čega mu je nepoznata osoba rekla da je iznos predujam premalen i da uplati još 500 eura, a što isti nije učinio jer je shvatio da se radi o prevari.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 150 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladi vozač završio na triježnjenju jer je u Ludbregu napuhao 2.62 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se pet prometnih nesreća i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri promete nesreće s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 166 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 20 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila te 50 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 259 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javila je PU varaždinska.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.62 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 21. travnja, oko 21 sati u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.62 promila upravljao 22-godišnjak.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje