Povežite se s nama

U fokusu

Sutra počinje isplata, no dječje božićnice neće svi uspjeti dobiti prije Božića

Objavljeno:

- dana

DOBRA I LOŠA VIJEST

Dobra vijest za sve roditelje i djecu s područja Varaždina! Sutra, u srijedu, 21. prosinca počinje isplata dječjih božićnica.

– Grad Varaždin je danas predao na poštu 6.732 poštanske uputnice putem kojih će se varaždinskoj djeci isplaćivati božićnice  u iznosu od 120 kuna. Dječje božićnice će poštari  početi isporučivati putem poštanskih uputnica od srijede, 21. prosinca na ime podnositelja zahtjeva i adresu navedenu na zahtjevu – izvjestili su iz Grada Varaždina i dodaju kako je riječ o prvom dijelu obrađenih zahtjeva (94 %).  

Većina obrađena i spremna, što nedostaje?

– To su zahtjevi koji su predani preko škola i vrtića, kao i svi potpuni zahtjevi koji su predani u Gradu Varaždinu do isteka roka natječaja. Svi ostali zahtjevi i zahtjevi koji su bili nepotpuni (nedostajalo je uvjerenje o prebivalištu) i za koje se trebala tražiti nadopuna dokumentacije preko MUP-a su također obrađeni, no njihova će realizacija krenuti početkom slijedećeg tjedna, a radi se o o 436 korisnika – poručili su danas iz Grada.  

To znači da ipak svi neće uspjeti dobiti prije Božića. Regionalni tjednik je još prošli tjedan postavio pitanje hoće li svI dobiti svoje božićnice prije Božića, s obzirom da  je projekt bio nepripremljen i da se u njega krenulo navrat-nanos. No, čini se da nisu ni svi predali zahtjev jer prema prvim informacijama, pravo na božićnicu u Varaždinu imalo je 8000 djece i mladih s područja Varaždina i prigradskih naselja.

Otkrivamo sve detalje oko isplate 120 kuna božićnice za 8000 djece u Varaždinu

Inače, Grad Varaždin je prvi i jedini grad u Hrvatskoj u kojem će djeca ove godine dobiti božićnicu u iznosu od 120 kuna, za što će iz gradske blagajne biti izdvojeno 960.000 kuna.

 

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović/ARHIVA RT

U fokusu

Ove godine 17 poginulih: u kontroli prometa u Varaždinskoj županiji bit će angažiran maksimalan broj policajaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ove godine na području Policijske uprave varaždinske dogodilo se šest prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u kojima je poginulo 17 osoba, javila je PU važdinska.

– Naglašavamo da je gotovo u svim prometnim nesrećama uzrok nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila, kao i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola ili droga u krvi, dok je za posljedice sudionika u velikoj mjeri uzrok – nekorištenje sigurnosnog pojasa. Osim navedenog, evidentiran je i povećan broj poginulih vozača mopeda i motocikala uzrokovanih kršenjem prometnih propisa s njihove strane, ali i od strane drugih sudionika u tim prometnim nesrećama – objasnili su iz varaždinske policije.

Slijedom navedenog, apeliraju na sve sudionike u prometu da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila kojim upravljaju, da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti i poštuju ograničenja brzine kretanja propisanih zakonom ili postavljenim prometnim znakovima, ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koriste mobitel tijekom vožnje, koriste sigurnosni pojas na svim sjedalima u vozilu, ne ulaze u rizična pretjecanja bez obzira na žurbu, adekvatno smještaju djecu u vozilu te drže dovoljan razmak između vozila prilikom vožnje u kolonama.

Policija upozorava da će policijski službenici ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine, nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

U poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Nastavite čitati

U fokusu

Na Bregani i Goričanu policija nesavjesne vozače autobusa opalila po novčaniku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za vrijeme turističke sezone područjem Republike Hrvatske tranzitira veći broj autobusa. Kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici su tijekom vikenda, na ulasku u Republiku Hrvatsku kod graničnih prijelaza Bregana i Goričan proveli preventivno-represivnu akciju nadzora autobusa, odnosno vozača autobusa.

Tijekom pojačanog nadzora autobusnog prometa, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije (Ravnateljstvo policije), u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), utvrdili su prekršaje vozača u slučaju tri poljska, dva bugarska te kod jednoga bosanskohercegovačkog i jednoga češkog prijevoznika.

Utvrđeni i sankcionirani prekršaji:

Bosanskohercegovački prijevoznik – nadzorom je utvrđeno da vozač upravlja autobusom, a pritom koristi karticu vozača koja nije valjana. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna pravnoj osobi te vozaču u iznosu od 11 400 kn, a uz potvrdu oduzeta je i kartica vozača;

Češki prijevoznik – utvrđen je nepravilan unos podataka na kartici vozača i nepravilni skraćeni dnevni odmor. Naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500,00 kn i 150,00 kn;

Bugarski prijevoznik – nadzorom je utvrđeno nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je za utvrđeni prekršaj vozaču naplaćena novčana kazna u iznosu 1 533 kn;

Bugarski prijevoznik – nadzorom je utvrđeno nepravilno korištenje tahografskog uređaja. Za utvrđene prekršaje svakom vozaču naplaćene su novčane kazne u iznosu od 500 kuna;

Poljski prijevoznik – utvrđeno je nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kn;

Poljski prijevoznik – utvrđeno je nepravilno korištenje tahografskog uređaja te je naplaćena novčana kazna u iznosu od 500,00 kn;

Poljski prijevoznik – nadzorom su utvrđene manipulacije. Vozač je za kontrolno razdoblje predočio potvrdu kojom izjavljuje da je bio na odmoru, međutim uvidom u službene evidencije MUP-a utvrđeno je da je u navedenom razdoblju imao vidljive prijelaze državne granice RH pri čemu je obavljao prijevoz putnika. Za utvrđene prekršaje naplaćena je novčana kazna u iznosu od 12 600 kn.

Policija će i u narednim vikendima pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, te i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje