Povežite se s nama

U fokusu

Sutra počinje isplata, no dječje božićnice neće svi uspjeti dobiti prije Božića

Objavljeno:

- dana

DOBRA I LOŠA VIJEST

Dobra vijest za sve roditelje i djecu s područja Varaždina! Sutra, u srijedu, 21. prosinca počinje isplata dječjih božićnica.

– Grad Varaždin je danas predao na poštu 6.732 poštanske uputnice putem kojih će se varaždinskoj djeci isplaćivati božićnice  u iznosu od 120 kuna. Dječje božićnice će poštari  početi isporučivati putem poštanskih uputnica od srijede, 21. prosinca na ime podnositelja zahtjeva i adresu navedenu na zahtjevu – izvjestili su iz Grada Varaždina i dodaju kako je riječ o prvom dijelu obrađenih zahtjeva (94 %).  

Većina obrađena i spremna, što nedostaje?

– To su zahtjevi koji su predani preko škola i vrtića, kao i svi potpuni zahtjevi koji su predani u Gradu Varaždinu do isteka roka natječaja. Svi ostali zahtjevi i zahtjevi koji su bili nepotpuni (nedostajalo je uvjerenje o prebivalištu) i za koje se trebala tražiti nadopuna dokumentacije preko MUP-a su također obrađeni, no njihova će realizacija krenuti početkom slijedećeg tjedna, a radi se o o 436 korisnika – poručili su danas iz Grada.  

To znači da ipak svi neće uspjeti dobiti prije Božića. Regionalni tjednik je još prošli tjedan postavio pitanje hoće li svI dobiti svoje božićnice prije Božića, s obzirom da  je projekt bio nepripremljen i da se u njega krenulo navrat-nanos. No, čini se da nisu ni svi predali zahtjev jer prema prvim informacijama, pravo na božićnicu u Varaždinu imalo je 8000 djece i mladih s područja Varaždina i prigradskih naselja.

Otkrivamo sve detalje oko isplate 120 kuna božićnice za 8000 djece u Varaždinu

Inače, Grad Varaždin je prvi i jedini grad u Hrvatskoj u kojem će djeca ove godine dobiti božićnicu u iznosu od 120 kuna, za što će iz gradske blagajne biti izdvojeno 960.000 kuna.

 

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović/ARHIVA RT

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!