Povežite se s nama

Događanja

Večeras u Areni Kineski nacionalni cirkus!

Objavljeno:

- dana

NEVIĐENE AKROBACIJE

Zapanjujuća kombinacija akrobatike, borilačkih vještina i teatra čeka sve koji se u utorak 24. travnja zapute prema varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani gdje gostuje Kineski nacionalni cirkus!

Skupina od 24 akrobata u predstavi „Put svile“ pokazat će ono najbolje od tradicije kineskog cirkusa, koja je stara nevjerojatnih 2000 godina.

Zapanjuje i činjenica kako akrobati, da bi postali članovi takve trupe, moraju vježbati i usavršavati se od šeste do šesnaeste godine života. Tek nakon što usavrše osnove kung-fua, akrobatike, kazališta i baleta, akrobati su spremni za nastup pred svjetskom publikom, koju uvijek iznova impresioniraju. Osim vježbe tijela, mladi akrobati moraju trenirati i duh jer samo vježbom i duha i tijela ljudsko tijelo može postići maksimum svojih mogućnosti.

Čuli smo to sve jutros na konferenciji za novinare u Zagrebu na kojoj su organizatori predstavili predstavu „Put svile“, koja u utorak 24. travnja gostuje u Varaždinu, a u srijedu 25. travnja u Zagrebu.

Unplugged akrobacije

Novinare su na konferenciji ugodno iznenadile i dvije mlade akrobatkinje koje su bez glazbe, na sredini prostorije, izvele svaka svoju točku.

Prva je akrobatkinja sve prisutne oduševila nevjerojatnom snagom i koordinacijom pokreta kada je bez problema na jednoj ruci balansirala na drvenoj prečki. Druga je akrobakinja također pokazala fascinantnu, nama običnim smrtnicima nezamislivu gipkost tijela, izvodeći razne akrobacije.

Spontani pljesak novinara izazvala je kada je izvela ono što bismo mi laički nazvali stoj na ustima (kao na slici).

Organizatori ističu da su nam djevojke prezentirale tek djelić čudesnog svijeta kineskog cirkusa koji vas u utorak čeka u Gradskoj sportskoj dvorani.

Kineski nacionalni cirkus dolazi s fenomenalnom predstavom “Put svile – Akrobacije uz glazbu čovječanstva”. Ova predstava vodi publiku starim putem svile i kroz neviđene akrobacije nudi nove perspektive nepoznate kulture i tradicije Dalekog istoka. Predstava pokazuje fascinantne kulturne razlike, ali i povezanost među ljudima duž Puta svile kroz mješavinu čudesnih akrobacija, strasti i humora.

I Vlatko Stefanovski u Putu svile

Predstava vodi gledatelja na putovanje od Dalekog istoka do naših prostora, a u jednom trenutku čak koristi i glazbu Vlatka Stefanovskog! Predstava nudi novi pogled na tradicije Dalekog istoka, nastojeći ih što više približiti našem zapadnjačkom mentalitetu.

– Kineska glazba primjerice nije skladana za naše uši. Zato je moramo prilagoditi – objasnio je producent predstave i pozvao sve da dođu i otkriju dio fascinantne kineske kulture.

Izvor:
Foto: ilustracija

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje