Povežite se s nama

Život i društvo

Svečano otvorena dograđena i renovirana Područna škola Črešnjevo

Objavljeno:

- dana

Više prostora za đake

U prisustvu učenika, njihovih roditelja te učitelja župan Varaždinske županije Radimir Čačić u petak je svečano otvorio dograđenu i renoviranu Područnu školu Črešnjevo.

Naime, Područnu školu Črešnjevo pohađa ukupno 84 učenika, do sada se nastava odvijala samo od 1.-4. razreda, a od ove školske godine temeljem ove investicije nastavu pohađaju učenici od 1. – 8. razreda, i to iz naselja Črešnjevo te Gornjeg i Donjeg Ledinca.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Osnovne škole Tužno Jasne Brdar, prisutnima se obratio župan Radimir Čačić koji je naglasio je kako su se ovom investicijom stvorili odlični uvjeti za odvijanje nastave.

– Ovdje je sada napravljen jedan prvorazredan prostor, dobro znate da se obnova odvijala u dvije faze. Prva faza je počela 2016. godine.  Druga faza izgradnje započela je 2017. godine, a ukupno ulaganje iznosilo je 4.796.108,10 kuna.

Na ovaj način zadržavamo djecu , pa i mlade na ovome prostoru, a poboljšava s e i kvaliteta života ovoga kraja. Važno je da i škola ovom obnovom dobiva novu opremu kao što je uređena informatička učionica, gdje svaki učenik ima svoje računalo, a također nabavljeni je i  stropni projektor, a svaka učionica je dobila računalo – rekao je župan Čačić te naglasio kako Varaždinska županija prednjači kod ulaganja u obrazovanje.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, kao i načelnik Općine Beretinec Igor Kos. Otvorenje su svojim izvedbama i nastupom upotpunili učenici Osnovne škole Tužno te učenici Područne škole Črešnjevo.

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje