Povežite se s nama

Međimurje

Svetomartinske mažoretkinje na državnom prvenstvu osvojile pet medalja

Objavljeno:

- dana

Svetomartinske mažoretkinje sudjelovale su na 24. Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje se od 3. do 5. rujna održavalo u Kaštel Starom.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 600 natjecatelja iz 18 gradova i općina cijele Hrvatske.

Mažoretkinje iz Svetog Martina na Muri osvojile su tri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Na Europsko prvenstvo plasirale su se seniorska skupina i cure u duetu Riana i Ema.

– Sve ovo ne bi bilo izvedivo bez trenerice Stanke Kutnjak te ogromne potpore roditelja, kao i pomoć Općine Sveti Martin na Muri i načelnika Martina Srše, koji je uputio čestitke i najavio svečani prijem – poručile su svetomartinske mažoretkinje.

Međimurje

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje