Povežite se s nama

Život i društvo

Gdje će svirati svjetski prvak u harmonici koji svira sve: od Bacha, Mozarta do sevdaha?

Objavljeno:

- dana

Duo Sammy i Nataly

Profesor doktor kompozicije i dirigiranja Semir Hasić, svjetski prvak u harmonici koji se proslavio brojnim koncertnim nastupima u glazbenim centrima širom Europe, nastupit će u četvrtak, 8. prosinca u preloškoj kavani Lovac.

Opsežni repertoar ovog virtuoza obuhvaća skladbe i obrade za harmoniku, u rasponu od Mozarta i Johanna Sebastiana Bacha pa sve do – sevdaha.

Inače, nakon niza godina provedenih na koncertnim turnejama, Sammy je izabrao Zagreb za svoje prebivalište u kojem, eto, otprije više godina stalno boravi sa svojom obitelji – suprugom Ivanom, sinom Benjaminom i kćerkom Nikom. Kako doznajemo od Suzane Dominić, vlasnici spomenutog ugostiteljskog objekta u Prelog dovode i njegovu partnericu, akademsku violinisticu Nataliju Stanisavljević.

Program za opuštanje uz instrumentale The Beatlesa “Yesterday”, Astor Piazzolla “Libertango”, Simona i Garfunkela “El condor pasa”, sevdalinku “Der Asra” i mnoge druge, počinje u 20 sati.

Kao poseban gost – vokal, spomenutim glazbenicima pridružit će se i Mirko Švenda Žiga.

Kako ovaj duo dobro zvuči i izgleda, pogledajte na video prilogu:

 

Izvor:
Foto: Ilustracija/Facebook

Život i društvo

Varaždin: Županijski dužnosnici podržali rad udruge apstinenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Alkoholizam je socijalni i  javnozdravstveni problem koji pogađa obitelji  zajednice. Nažalost, Hrvatska je jedna od zemalja koja ima visoku konzumaciju alkoholnih pića.

S obzirom na to da se nalazimo u mjesecu borbe protiv ovisnosti, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ danas je na Franjevačkom trgu predstavila svoje aktivnosti.

Njihove aktivnosti i rad došli su podržati i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te njegova zamjenica Silvija Zagorec koji su se tom prilikom i upoznali s članstvom, ali i svim  akcijama te programima koje provodi spomenuta udruga.

Predsjednik Udruge Đuro Kobal  je naglasio kako Udruga djeluje već šestu godinu zaredom  i broji više od četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na radionicama i predavanjima, a Udruga organizira i aktivnosti kao što su sportske igre te izrada prigodnih poklona i brošura.

Zamjenica župana je istaknula kako je posebno zabrinjavajuće što sve veći broj mladih konzumira alkohol, što prva konzumiranja alkohola počinju već u osnovnoj školi ili pak što je u mnogim obiteljima još uvijek smiješno kad se malom djetetu kaže neka „namoči prst u alkohol“, misleći pritom kako mu se ništa neće dogoditi.

-Iz tih razloga važno je da imamo jednu ovakvu udrugu, kao što je to Udruga apstinenata Varaždinske županije. Njihovi članovi ne samo da svojim svjedočanstvima mogu osvijestiti širu javnost o problematici ovisnosti o alkoholu, koja razara cijele obitelji, i seže duboko u srž samog društva, već nam svojim nadljudskom voljom i željom koju imaju mogu biti primjer da se vrijedi boriti protiv te bolesti. Stoga pohvaljujem rad ove Udruge te izražavam punu potporu svim članovima u poticanju kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje olakšavaju i učvršćuju  apstinenciju samih članova – zaključila je Silvija Zagorec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Gradu Rudara upaljena prva adventska svijeća – svjetlo mira!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent je vrijeme priprema za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Četiri su nedjelje došašća i svake nedjelje pali se po jedna svijeća s određenom simbolikom. Ovo je vrijeme iščekivanja, obraćenja, oprosta i nade. Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa.

U takvom duhu, u subotu, 27. studenog započeo je Advent u Gradu Rudara te je u gradskom parku Mursko Središće upaljena prva ovogodišnja adventska svijeća, svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Simbolično ju je, nakon molitve koju je predvodio župnik vlč. Marijan Horvat, upalio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Paljenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Ivan Novak.

Obred paljenja prve adventske svijeće upotpunio je crkveni zbor Mursko Središće. Paljenjem prve adventske svijeće započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za Božić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje