Povežite se s nama

Zabava & Stil

Tajna zavodljivog pogleda

Objavljeno:

- dana

ŠMINKA

Oči su najbolji odraz naše osobnosti, raspoloženja i emocija, a njihova se zavodljivost naglašava pravilnim make-upom.

Osim sjenila, ovdje je ključno pravilno nanijeti maskaru kako ne bismo dobili slijepljene trepavice, grudice ili razmazano crnilo oko očiju. Kako biste izbjegli te greške u šminkanju, slijedite savjete s portala Cromoda.hr.

Kao prvo, nanesite maskaru na korijen trepavica, a zatim četkicom malo protresite lijevo-desno. Potom pažljivo nanesite ostatak maskare prema vrhu trepavica tako da upotrijebite mali češalj. Ako pak ne želite koristiti češljić, jednostavno maramicom obrišite višak maskare s četkice prije nego je nanesete. Osim grudica, maskara se može razmazati i stvoriti crne mrlje. Taj problem možete spriječiti tako da na donje kapke prije maskare nanesete puder. Pokušajte ne treptati za vrijeme nanošenja jer postoji mogućnost da se maskara razmaže oko očiju.

Ponekad, stavljanje dodatnog sloja maskare može vaše trepavice učiniti izražajnijima. To činite prije nego se temeljni sloj osuši.  Koristite li uvijač trepavica, učinite to također prije nanošenja maskare. Bolji efekt s uvijačem postići ćete ako ga prethodno malo zagrijete, no pripazite na temperaturu kako uvijač ne bi bio prevruć. Prilikom nanošenja maskare, često promašimo trepavice u kutevima očiju. 

Kako biste premazali sve trepavice na kapku, najbolje je da koristite kratku i tanku četkicu. Najbolje rezultate postići ćete čistom četkom stoga je održavajte čistom. Osuši li vam se na njoj maskara, stavite malo na četkicu odstranjivača šminke te je potom operite sapunom i vodom. Dobro posušite četkicu prije nego je vratite ostatku pribora za šminkanje. Čista i suha četkica ne samo da pospješuje nanošenje i efekt maskare na vašim očima, već i spriječava iritaciju očiju.

Izvor: Rt
Foto:

Zabava & Stil

VIDEO Glamur dvorca Trakošćan poslužio kao kulisa spota pobjedničke pjesme Dore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dva tjedna nakon uvjerljive pobjede na Dori 2021., hrvatska eurovizijska predstavnica objavila je glazbeni spot za pjesmu “Tick-Tock”.

Spot je premijerno prikazan u središnjem Dnevniku HTV-a.

Albina je spot za pjesmu snimala prije Dore u dva dana na više lokacija – u studiju, garaži, na cesti i u dvorcu Trakošćan, u vrlo užurbanom tempu, ali odličnoj atmosferi, piše magazin.hrt.hr.

Scenaristički, ovaj video uradak govori o borbi nove generacije između društveno prihvaćenih i onih osobnih želja. Vrata predstavljaju put želja, očekivanja i nadanja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Zsa Zsa i Evelin Novak među nominiranima za prestižnu glazbenu nagradu Porin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 25. veljače, putem prijenosa na YouTube kanalu Porina pod voditeljskom palicom Tamare Loos doznali smo nominirane za najprestižniju hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Za ovogodišnju dodjelu nagrade Porin prijavljeno je čak 214 albuma i 299 skladbi za Pjesmu godine, a najbolji izvođači, pjesme, albumi, aranžmani, producenti i suradnje biraju se u 36 kategorija.

Ukupno 1784 prijave,od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Imali smo puno posla i ove godine – rekla je Ivana Martinac, Glavna tajnica nagrade Porin uoči nominacija.

U kategoriji za Najbolju vokalnu suradnju nominaciju za nagradu Porin osvojili su Zsa Zsa i Hiljson Mandela za skladbu „Ova ljubav“.

U ekipi nominiranih je još jedna međimurska izvođačica, Evelin Novak.

Naime, album „Vatroslav Lisinski: Porin, viteška opera u pet činova“ nominiran je za Najbolji album klasične glazbe. Izvođači su Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a; dirigent je Pavle Dešpalj, tenor Stjepan Franetović, sopranistica Evelin Novak, bariton Ljubomir Puškarić, sopranistica Kristina Kolar, bas Luciano Batinić, mezzosopranistica Irena Parlov i tenor Siniša Galović.

Isti je album nominiran i u kategoriji za Najbolju produkciju albuma klasične glazbe.

Dodajmo da je u kategoriji za Najbolji album pop-folklorne glazbe među nominiranima i Festival kajkavskih popevki – Krapina 2020. na kojem su, među ostalima, sudjelovali mnogi izvođači iz Varaždinske i Međimurske županije.

Nominirane za glazbenu nagradu Porin predstavili su Ivana Martinac, glavna tajnica Porina, Tamara Loos, voditeljica, Nikša Bratoš, član UO glazbene nagrade Porin, Frano Đurović, predsjednik UO Porinai Davor Drezga, izvršni direktor Porina.

– Tko će osvojiti Porine u 36 kategorija, saznat ćemo uskoro. Organizacija ima spremna tri scenarija za realizaciju dodjele nagrada ovisno o datim epidemiološkim uvjetima u željenim terminima – rekao je Drezga.

Nastavite čitati