Povežite se s nama

Međimurje

Tamara Balent, Stjepan Hunjak, rukometašice i ribiči iz Draškovca najbolji su sportaši Preloga

Objavljeno:

- dana

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga i Grad Prelog nagradili su najbolje sportaše, a dodijeljene su nagrade i priznanja mladim sportašima i zaslužnim sportskim djelatnicima. Dodjela nagrada održana je u srijedu, 29. siječnja, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.

Titulu najbolje sportašice ponijela je tenisačica Tamara Balent. Tamara trenira tenis od šeste godine u Teniskom klubu Prelog pod vodstvom trenera Damira Krčara. Već niz godina ostvaruje izvrsne rezultate na brojnim teniskim turnirima za mlađe dobne kategorije.

Biciklist Stjepan Hunjak proglašen je najboljim sportašem Preloga. Dosad je nastupao na više od 300 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj te Bosni i Hercegovini. Stalni je član hrvatske juniorske MTB reprezentacije Hrvatske.

Najboljom je ženskom ekipom proglašen sastav Ženskog rukometnog kluba Prelog, dok je Feeder ekipa Sportsko ribolovnog društva Smuđ iz Draškovca proglašena najboljom muškom momčadi. Ekipu čine Marko Sraga, Davor Florijanić, Nenad Lovrinčević, Krunoslav Klepač i Marko Joskić.

Priznanja za rezultate u prošloj godini primili su mladi sportaši Lucija Hozjak (atletika, stolni tenis), Luka Čonkaš (atletika), Katarina Rojko (sportski ribolov), David Bermanec (karate), Lovro Zvonarek (nogomet) i mlada ekipa Nogometnog kluba Mladost Komet. Nagrađeni su i zaslužni sportski djelatnici. Nikola Markan primio je priznanje za zasluge u razvoju karatea, Vinko Naranđa za zasluge u razvoju sportskog ribolova, Renato Balent, Damir Baranašić i Josef Balaszin za zasluge u razvoju nogometa, a Danijela Sraka za zasluge u razvoju ženskog rukometa na području Preloga. Posthumno je priznanjem za zasluge u razvoju sporta na području Grada Preloga nagrađen Draško Mihinjač.

Svečanosti su sudjelovali predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić.

Međimurje

Grad Mursko Središće dodijelio mladima nove poticaje za uređenje nekretnina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mlade obitelji do 40 godina starosti imaju pravo na poticaje za uređenje nekretnina nepogodnih za stanovanje te mogu ostvariti do 3000 eura poticaja, a uz to Grad Mursko Središće daje i poticaje za rušenje starih kuća u visini 2000 eura u skladu s uvjetima iz javnog poziva.

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je 13 pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku na usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, u utorak, 16. travnja, u Gradskoj vijećnici s prijaviteljima je potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da svake godine dolazi sve više prijava što je pokazatelj da se veliki broj mladih obitelji odlučuje na život upravo u najsjevernijem hrvatskom gradu.

Tako je ukupno dodjeljeno 13 poticaja i to u iznosu od 24.000 eura za obnovu nekretnina i 10.000 eura za rušenje to jest sveukupno 34.000 eura.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica bogatim programom koji počinje u nedjelju obilježava svoje dane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Općina Selnica/Facebook

Objavljen je program obilježavanja Dana Općine Selnica.

Program je uistinu bogat, a traje od 21. travnja do 1. svibnja.

Sve počinje tradicionalnim pješačenjem u nedjelju, 21. travnja, u 13 sati.

Svečana sjednica općinskog vijeća na rasporedu je u četvrtak, 25. travnja, a istog dana je i svečana sveta misa povodom zaštitnika svetog Marka.

U OŠ Selnica 26. travnja gostuje Kerekesh Teatar, a dan kasnije, u subotu, u istu školu dolaze “Autići-Brzići”.

Nedjelja, 28. travnja, rezervirana je za kulturno umjetnički program.

Praznik rada obilježit će se od 11 sati na igralištu u Zebanec Selu, a organizator je ŠN sv. Marko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje